Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 31.07.2006, 12:08   #1
Jerry from hell
Calibra is the best!!!

Avatar użytkownika Jerry from hell

Data rejestracji: 06.07.2004
Jerry from hell zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Chello classic czy warto.

Witam. MA ktoś to? Chodzi mi o info czy są jakieś miesieczne limity, i jaka jest prędkośc prawdziwa np w emule :-) Teraz mam 256 bez limitów miesięcznych prędkośc w emuli 30kb czyli prawie max, nie zdarza sie żeby była przerwa w dostawie internetu.

Opłaca się założyć Chello Classic? NIe chodzi mi o cene tylko o jakośc. W sumie te 3mb/s robi wrażenie :-)

Pozdro

Jerry from hell jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 31.07.2006, 12:36   #2
pepperman
Guru

Data rejestracji: 10.08.2002
pepperman zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a kto Ci powiedzial, ze w emule bedziesz sciagal z predkoscia 3Mb. to nie ftp. chello jest ok jak nie sciagasz chorych ilosci danych. wtedy limity nie maja dla Ciebie tak naprawde znaczenia. chello jest warte uwagi jezeli priorytetem jest cena, przy pozyskaniu nowego klienta warto skorzystac z ich promocji, maja nawet lokalne u przedstawicieli handlowych, trzeba sie pytac. po tym okresie zaczynaja kombinowac z cena i warto szukac alternatywy, jezeli takowa masz. minus to awaryjnosc, nie zdarza im sie to co prawda raz dziennie ani w tygodniu, ale w porownaniu do np. astera znacznie czesciej.
pepperman jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.08.2006, 20:46   #3
mr_spock
Merry F****** Christmas

Data rejestracji: 22.10.2002
mr_spock zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
jesli chodzi o limity itd to sprawdz na stronie dostawcy.

Nie wiem co wy z tymi 3mb piszecie (maja dopiero zwiekszyc, a kiedy to niewiadomo) ja mam classic i 2mb.

Generalnie polecam... bardzo czesto sciagam z max predkoscia.
Net stabilny i w miare niezawodny... Daja porzadny modem, a nie popielniczke pod usb jak w TP
mr_spock jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.08.2006, 00:52   #4
rycho
Guru
Zlotowicz

Data rejestracji: 16.01.2002
rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez mr_spock
jesli chodzi o limity itd to sprawdz na stronie dostawcy.

Nie wiem co wy z tymi 3mb piszecie (maja dopiero zwiekszyc, a kiedy to niewiadomo) ja mam classic i 2mb.

Generalnie polecam... bardzo czesto sciagam z max predkoscia.
Net stabilny i w miare niezawodny... Daja porzadny modem, a nie popielniczke pod usb jak w TP
Starzy użytkownicy Chello muszą zgłosić chęć podwyższenia prędkości.
Mi podniosą na 6Mbps w ciągu 2 tygodni.
Tak odpisali.
rycho jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.08.2006, 00:23   #5
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam !
W kwestii pytania ogólnego - czy warto - to zależy od kilku czynników - jeśli się nie mylę teraz w promocji jest 1 Mbps za 64 zł przy umowie na rok - więc ciekawa oferta - neo w promocji wychodzi przy umowie na dwa lata - średnio 49,50 zł ale za 512 k , a za 1 Mbps już 105 zł średnio

A limity - ja mam 7 GB na neo256 - i lipiec był pierwszym miesiącem (a mam neo od ponad roku), gdzie zbliżyłem się do tej granicy - 6,835 GB (według NetMeter - bo strona Neostrady pokazała ..4 GB )
Bo poprzednio oscylowałem w granicach 1,7-5 GB ....

Ja niestety z neo 256 bedę się musiał męczyć jeszcze prawie pół roku - mam nadzieję, że jak przyjdzie do przedłużania umowy to bedzie znów jakaś niezła promocja - tylko jeśli na 2 lata to mnie zniechęca nieźle ...
Bo np. kablówka u mnie - ICP - dziś - pomijając fakt umowy na 2 lata - nie jest konkurencją cenową dla neo ....

Pozdrawiam
ro29

Ostatnio zmieniany przez ro29 : 07.08.2006 o godz. 00:25
ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: