![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.04.2004
![]() |
Problem z ikoną CDromu w win xp
gry takie jak Battlefield 1942 i np Morrowind (oryginały mam
![]() ikony autorunu płyty (w tym wypadku ikonka z zielonym czołgiem) na CDromie tylko domyślną ikonę pliku. Nie ma też labela z autorunu tylko pisze "stacja dyskow CD". Jeśli zrestartować kompa z zostawioną płytką w napędzie to po starcie ikona jest w porządku, ale po wyjęciu i ponownym włożeniu płyty znów dzieje sie to samo. po prostu windowz "nie słucha" komend pliku autorun z płyty: [autorun] open=AUTORUN.EXE Icon=bf1942.ico Name=Battlefield 1942 CD 1 Label=Battlefield 1942 CD 1 probowałem różnych rzeczy nic nie działa pomużcje!!! |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
to wina pozycji Name oraz Label
tak ma byc i juz, a czemu winda nie chce odczytac tych informacji to tez nie wiem mam to samo, inni zapewne tez, nikt chyba tez nawet nie probowal tego rozwiklac dlaczego tak sie dzieje edit: pogrzebalem wlasnie przez chwile, no i dowiedzialem sie, ze taki problem wystepuje w WinXP (chyba chodzi ogolnie o rodzine NT), w 98 powinno byc wszystko OK ![]()
...yea-ea-ea-ah, yea-ea, I feel hardcore yea-ea-ea-ah, yea-ea, always hardcore... The firmware page - stronka z BIOSami do napędów optycznych Ostatnio zmieniany przez Y@nkee_PL : 16.04.2004 o godz. 20:53 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
^_^ czekam na bana ;)
Data rejestracji: 05.03.2004
![]() |
Ja również tak kiedyś miałem i bardzo mnie to dziwiło.
Po reinstalce systemu wszystko wróciło do normy. A i przyczyną twojego problemu może być po prostu wyłączony autorun, chociaż raczej nie... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
podobne z powyższym (ikona w xp)
chciałbym dodać jeszcze jeden problem. Jest to BARDZO DZIWNE. otóż po zainstalowaniu rzeczonego Battlefielda (i tylko wtedy) po włożeniu płytki z
Medal of Honor, Explorer nie wyświetla ikony Medala ale... Battlefielda. A co dziwniejsze takiej ikony (samolocik i 1942) nie ma na płycie z BF ani na dysku po jego zainstalowainu (bo bf ma ikone z zielonym czołgiem) Skąd do cholery MOHAA wziął tą ikonę? czemu używa jej zamiast tej co ją ma na płycie? aha zauważyłem taki szczegół w autorun.inf z medala: [autorun] open = autorun.exe icon = autorun.exe,0 <---------tego przecinka i zera zwykle nie ma eee.. sorry takie coś też kiedyś widziałem, to nie wina tego zera Ostatnio zmieniany przez L'amer : 17.04.2004 o godz. 16:39 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Veni, Vidi, Vici.
Data rejestracji: 03.11.2003
![]() |
Toż to cud ;P
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
ciekawe czy wszystko jest w porzadku po instalacji service paków. kilkakrotnie wszystko było ok i chyba to bylo jak mi sie sciagnely aktualizacje do windy
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|