Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 09.10.2004, 13:29   #16
epol
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz

Data rejestracji: 12.04.2002
epol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez sayan
Hugo Wraca Do Polsatu
Dobre ^_^

A tak wracając do sedna sprawy to:
Noszenie takiej bluzy nie jest zle, ale zależy kto ją nosi i jak sie odnosi do policji.

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 09.10.2004, 14:42   #17
czero
-=| GodFather |=-

Data rejestracji: 30.04.2003
czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Wg. mnie samo noszenie takiej bluzy swiadczy o stosunku danej osoby do policji.
I jest to wg. mnie swojego rodzaju prowokacja.
czero jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.10.2004, 14:54   #18
forest
odgrzewany user

Data rejestracji: 20.10.2001
forest zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ten koleszka dostał mandat za używanie wulgarnych słów w miejscu publicznym, tylko się głupio tłumaczy.
andrzej9@
ja widziałem co sie działo w JGórze jak nie było przez jakiś czas drogówki.
150km/h w centrum miasta na każdym prostym odcinku.
Więc nie ******* tu o tym jak by było fajnie bez policji bo to śmieszne zgoła.
F.

The only way to get smarter is by playing a smarter opponent
-Fundamental of Chess 1883
forest jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.10.2004, 15:00   #19
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
jak zawsze jest problem z policja oni tylko potrafia sie o byle co przyczepic zalezy czy trafisz na burak czy na spoko goscja ale takich malo sam mam kolege w policji opowiadal mi jakie ciekawe rzeczy dzieja sie tam i niby oni porzadek trzymaj a sam widzialem jak 6 w radiowozie sobie flaszeczke obrabialo a potem przechodniow lapali no pieknie gratulacje dla naszych funkcjonrjuszy chowac to sie potrafja

Ostatnio zmieniany przez legion : 09.10.2004 o godz. 15:02
legion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.10.2004, 15:15   #20
Predi
Niezarejestrowany

Data rejestracji: 16.04.2002
Predi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
do mnie jeszcze nigdy watow nie mieli, wiec nie mam co na nich pomyj wylewac,

z tego co piszecie, to policji mogloby nie byc - nie zgadzam sie - wtedy to by dopiero byla "Polska"

a co do bluzy to wg zalezy co gostek oprocz bluzy soba prezentuje, bo jak ktos "jest grzeczny" to nic mu nie zrobia, a jak ktos zachowuje sie tak jak w opisanym przypadku to policja tez ludzie i moga nerwy puscic

edit:
andrzejj9:
"Kilka postów wcześniej pojawiło się stwierdzenie, co by było, gdyby nie było policji. Powiem Wam szczerze, że na podstawie moich dotychczasowych doświadczeń, nie miałbym nic przeciwko temu. Przynajmniej nie tliłoby się jeszcze gdzieś we mnie błędne przekonanie, że w sytuacji kryzysowej, oni zjawią się i zrobią to, po co przede wszystkim istnieją - pomogą. "

wyobraz sobie zatem drogi Andrzeju mecz pilki noznej BEZ obstawy policji, juz z obstawa sa co chwila burdy.... ciekawe co by sie dzialo bez he?

Ostatnio zmieniany przez Predi : 09.10.2004 o godz. 15:18
Predi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.10.2004, 15:49   #21
legion
XII

legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Predi
do mnie jeszcze nigdy watow nie mieli, wiec nie mam co na nich pomyj wylewac,

z tego co piszecie, to policji mogloby nie byc - nie zgadzam sie - wtedy to by dopiero byla "Polska"

a co do bluzy to wg zalezy co gostek oprocz bluzy soba prezentuje, bo jak ktos "jest grzeczny" to nic mu nie zrobia, a jak ktos zachowuje sie tak jak w opisanym przypadku to policja tez ludzie i moga nerwy puscic

edit:
andrzejj9:
"Kilka postów wcześniej pojawiło się stwierdzenie, co by było, gdyby nie było policji. Powiem Wam szczerze, że na podstawie moich dotychczasowych doświadczeń, nie miałbym nic przeciwko temu. Przynajmniej nie tliłoby się jeszcze gdzieś we mnie błędne przekonanie, że w sytuacji kryzysowej, oni zjawią się i zrobią to, po co przede wszystkim istnieją - pomogą. "

wyobraz sobie zatem drogi Andrzeju mecz pilki noznej BEZ obstawy policji, juz z obstawa sa co chwila burdy.... ciekawe co by sie dzialo bez he?
kolego policja jest potrzeban ale nie taka ktora robi sobie co chce i kiedy nie ma kasy albo potrzeba na wyskokowe napoje obstawia kszaki by zlapac przechodnia lub kierowce a gdzie sie leja tam oni daleko
sam mieszkam nie daleko stadionu wks ostanio sie naparzali 1rok ponad temu policja jakos im w tym nie przeszkodzila ale jak zawsze to tylko ludzie ale tam gdzie ich nie trzeba zawsze sa a gdzie potrzeba to nigdy ich nie ma

Ostatnio zmieniany przez legion : 09.10.2004 o godz. 15:58
Stary 09.10.2004, 16:03   #22
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez forest
Ten koleszka dostał mandat za używanie wulgarnych słów w miejscu publicznym, tylko się głupio tłumaczy.
andrzej9@
ja widziałem co sie działo w JGórze jak nie było przez jakiś czas drogówki.
150km/h w centrum miasta na każdym prostym odcinku.
Więc nie ******* tu o tym jak by było fajnie bez policji bo to śmieszne zgoła.
F.
ehh... no dobra. Nie wiem, czy zauważyłeś, ale napisałem - na podstawie własnego doświadczenia. Oczywistym jest, że z punktu widzenia innej osoby będzie to wyglądało inaczej. A ja napisałem tak, jak ja to widzę i nie cofam tego, bo w miejscu, gdzie mieszkam tylko takie wnioski mogę wyciągnąć.

Teoretycznie policja zapewnia poczucie bezpieczeństwa, teoretycznie dzięki nim nie (powinno) ma sytuacji takich, jak opisana przez Ciebie i wielu innych. A jak w praktyce. W praktyce wczoraj przez moją osiedlową uliczkę (gdzie jechać można 30) przejechał samochód dobrze ponad stówą, kilka dni temu przez ładne 2 godziny ścigało się kilka osób na motorach. Dość reguralnie odbywają się nocne wyścigi na ulicy obok. W praktyce nie puściłbym bliskiej osoby samej na nocny spacer po mieście, towarzyszyłbym jej również w pewnych rejonach miasta. W praktyce również nie zostawię roweru pod jakimkolwiek sklepem bez zabezpieczenia, a na dłużej nawet z, nie zostawię niczego cennego w samochodzie na widoku, nie zostawię w nim radia, nie zostawię nic w kurce oddając ją do szatni na uczelnii.... Wymieniać można by naprawdę długo, chociażby nie tak dawną próbę włamania do sklepu, gdzie pracują moi rodzice. Złodzieje przez 2 - 3 godziny walili czym popadnie w drzwi, co słyszeli wszyscy w budynku. Po policję zadzwoniono, ale oczywiście mieli ważniejsze sprawy. A może też szkoda im było benzyny. Co swoją drogą jest ciekawe biorąc pod uwagę, że komenda jest około 500 metrów dalej w linii prostej... Drzwi kosztowały około 2500zł. I czemu my mamy za to płacić. Gdzie wtedy była policja?

Wiem, że stwierdzenie, że policji mogłoby nie być jest przesadą. Ale jest to przesada świadoma. Jest to mój opis tego, jak policja działa w Polsce, w jakim stopniu można na nich liczyć i czy można czuć się bezpiecznie. Mieszkałem przez pewien czas w Stanach i może to stamtąd wyniosłem błędne w Polsce przekonanie, że policja jest dla uczciwych obywateli, a nie przeciwko nim... A kiedy będzie potrzebna - zjawi się i pomoże...

neverending path to perfection..

Ostatnio zmieniany przez andrzejj9 : 09.10.2004 o godz. 16:05
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.10.2004, 16:25   #23
Predi
Niezarejestrowany

Cytat:
Napisany przez legion
kolego policja jest potrzeban ale nie taka ktora robi sobie co chce i kiedy nie ma kasy albo potrzeba na wyskokowe napoje obstawia kszaki by zlapac przechodnia lub kierowce a gdzie sie leja tam oni daleko
och nie pier*** mi ze wszyscy tacy sa ok? wiadomo ze sa lepsi i gorsi
Stary 09.10.2004, 16:28   #24
Mienthos
Nowy na forum

Data rejestracji: 14.09.2004
Mienthos w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Chodźmy wszyscy do pub'u
Mienthos jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.10.2004, 17:14   #25
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
eh, gadanie
policja wiadomo ze jest potrzebna, powinna byc skuteczniejsza, wieksza wage przykladac do przestepcow niz pierdul (wracajac do przykladu drogowki - lapac takicj co wyprzedzaja na przejsciach dla pieszych lub wymuszaja na nich pierwszenstwo, zamiast lepic za zle parkowanie)
a tmu mlodemu cwaniaczkowi najnormalniej nie wierze - pewnie cwaniakowal tak ze strach przejsc obok (czasem jak ide miastem to tez strach mnie oblatuje jak mam minac jakas grupke wyrostkow - dobrze ze takich policja choc czasem sciga) wiec teraz wielkie halo i odracania kota ogonem ze niby mandat za napis na bluzie...
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.10.2004, 17:49   #26
Posłany
BA/\//\/ED

Data rejestracji: 27.04.2003
Posłany w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Chwała Wszystkim Dobrym Polakom.

A poza tym gdzie tu wolność słowa że tak dziwnie zapytam?
Stary 09.10.2004, 18:42   #27
legion
XII

Cytat:
Napisany przez Predi
och nie pier*** mi ze wszyscy tacy sa ok? wiadomo ze sa lepsi i gorsi
Kolego ja nie pier*** tylko taka jest prawda ze kiedy sa potrzebni to ich niema gdzie byli kiedy chlopaka sztacheta zaciukali na ulicy grabiszynskiej po meczu a najlepsze ze kibice byli obstawieni w kordonie policyjnym.
No niewiem czy za przeklinanie czy za koszulke dostal mandat ale powiem czy to nie jest zlosliwe ze by dac nawet madat 500 zl za przeklinanie no nie przesadzajmy ostanio na forum byl taki kolega ktory dostal mandat za robienie zdiecja policjantowi jak wypisuje mandat i co dostal tez mandat ale nie za zdiecje tylko za picie na lawce a teraz najlepsz kolega(sam bylem swiatkiem tej sytulacji) przeszedl przez ulice gdzie do swiatel obojetnie jakich jest ponad sto metrow i nagle wyskoczyl niewiadomo skad radiowoz zatrzymali go i co wcisneli mu mandat na 300zl on odmowil powiedzial ze nie podpisze mandatu nic to niedalo zabrali kolege bezprawnie na komisariat na dodatek jeszcze na nie ten na ktory powini go zawiesc po 6 godzina zamkniecja w pokoju bez klamek wypuscili go.
Wiec to jest juz komedia teraz sprawa jego jest w sadzie grocki sam jestem ciekaw co bedzie dalej
Stary 09.10.2004, 19:27   #28
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez legion
Kolego ja nie pier*** tylko taka jest prawda ze kiedy sa potrzebni to ich niema gdzie byli kiedy chlopaka sztacheta zaciukali na ulicy grabiszynskiej po meczu a najlepsze ze kibice byli obstawieni w kordonie policyjnym.
No niewiem czy za przeklinanie czy za koszulke dostal mandat ale powiem czy to nie jest zlosliwe ze by dac nawet madat 500 zl za przeklinanie no nie przesadzajmy ostanio na forum byl taki kolega ktory dostal mandat za robienie zdiecja policjantowi jak wypisuje mandat i co dostal tez mandat ale nie za zdiecje tylko za picie na lawce a teraz najlepsz kolega(sam bylem swiatkiem tej sytulacji) przeszedl przez ulice gdzie do swiatel obojetnie jakich jest ponad sto metrow i nagle wyskoczyl niewiadomo skad radiowoz zatrzymali go i co wcisneli mu mandat na 300zl on odmowil powiedzial ze nie podpisze mandatu nic to niedalo zabrali kolege bezprawnie na komisariat na dodatek jeszcze na nie ten na ktory powini go zawiesc po 6 godzina zamkniecja w pokoju bez klamek wypuscili go.
Wiec to jest juz komedia teraz sprawa jego jest w sadzie grocki sam jestem ciekaw co bedzie dalej
No i właśnie takie sytuacje, a słyszę o nich niestety zbyt często, utwierdzają mnie w przekonaniu, że jeśli polska policja ma tak wyglądać, to już lepiej żeby jej nie było...

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.10.2004, 19:35   #29
legion
XII

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
No i właśnie takie sytuacje, a słyszę o nich niestety zbyt często, utwierdzają mnie w przekonaniu, że jeśli polska policja ma tak wyglądać, to już lepiej żeby jej nie było...
zgadza sie kolego(rodaka z wrocka) poieram w 100% twoja wypowiedz
Stary 09.10.2004, 19:40   #30
Predi
Niezarejestrowany

eh jejku policje trzeba usprawnic i uleczyc a nie sprawic zeby nie bylo.... a co ze lekarze to sa tacy i siacy i jeszcze wiecej forsy cza dac niz za mandaty to tez lepiej zeby ich nie bylo?
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: