![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 | |
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Cytat:
![]() A tak wracając do sedna sprawy to: Noszenie takiej bluzy nie jest zle, ale zależy kto ją nosi i jak sie odnosi do policji. |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
-=| GodFather |=-
Data rejestracji: 30.04.2003
![]() ![]() |
Wg. mnie samo noszenie takiej bluzy swiadczy o stosunku danej osoby do policji.
I jest to wg. mnie swojego rodzaju prowokacja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
odgrzewany user
Data rejestracji: 20.10.2001
![]() |
Ten koleszka dostał mandat za używanie wulgarnych słów w miejscu publicznym, tylko się głupio tłumaczy.
andrzej9@ ja widziałem co sie działo w JGórze jak nie było przez jakiś czas drogówki. 150km/h w centrum miasta na każdym prostym odcinku. Więc nie ******* tu o tym jak by było fajnie bez policji bo to śmieszne zgoła. F.
![]() |
![]() |
#19 |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
jak zawsze jest problem z policja oni tylko potrafia sie o byle co przyczepic zalezy czy trafisz na burak czy na spoko goscja ale takich malo sam mam kolege w policji opowiadal mi jakie ciekawe rzeczy dzieja sie tam i niby oni porzadek trzymaj a sam widzialem jak 6 w radiowozie sobie flaszeczke obrabialo a potem przechodniow lapali no pieknie gratulacje dla naszych funkcjonrjuszy chowac to sie potrafja
![]() Ostatnio zmieniany przez legion : 09.10.2004 o godz. 15:02 |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Niezarejestrowany
Data rejestracji: 16.04.2002
![]() |
do mnie jeszcze nigdy watow nie mieli, wiec nie mam co na nich pomyj wylewac,
z tego co piszecie, to policji mogloby nie byc - nie zgadzam sie - wtedy to by dopiero byla "Polska" a co do bluzy to wg zalezy co gostek oprocz bluzy soba prezentuje, bo jak ktos "jest grzeczny" to nic mu nie zrobia, a jak ktos zachowuje sie tak jak w opisanym przypadku to policja tez ludzie i moga nerwy puscic edit: andrzejj9: "Kilka postów wcześniej pojawiło się stwierdzenie, co by było, gdyby nie było policji. Powiem Wam szczerze, że na podstawie moich dotychczasowych doświadczeń, nie miałbym nic przeciwko temu. Przynajmniej nie tliłoby się jeszcze gdzieś we mnie błędne przekonanie, że w sytuacji kryzysowej, oni zjawią się i zrobią to, po co przede wszystkim istnieją - pomogą. " wyobraz sobie zatem drogi Andrzeju mecz pilki noznej BEZ obstawy policji, juz z obstawa sa co chwila burdy.... ciekawe co by sie dzialo bez he? Ostatnio zmieniany przez Predi : 09.10.2004 o godz. 15:18 |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
XII
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
sam mieszkam nie daleko stadionu wks ostanio sie naparzali 1rok ponad temu policja jakos im w tym nie przeszkodzila ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez legion : 09.10.2004 o godz. 15:58 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Teoretycznie policja zapewnia poczucie bezpieczeństwa, teoretycznie dzięki nim nie (powinno) ma sytuacji takich, jak opisana przez Ciebie i wielu innych. A jak w praktyce. W praktyce wczoraj przez moją osiedlową uliczkę (gdzie jechać można 30) przejechał samochód dobrze ponad stówą, kilka dni temu przez ładne 2 godziny ścigało się kilka osób na motorach. Dość reguralnie odbywają się nocne wyścigi na ulicy obok. W praktyce nie puściłbym bliskiej osoby samej na nocny spacer po mieście, towarzyszyłbym jej również w pewnych rejonach miasta. W praktyce również nie zostawię roweru pod jakimkolwiek sklepem bez zabezpieczenia, a na dłużej nawet z, nie zostawię niczego cennego w samochodzie na widoku, nie zostawię w nim radia, nie zostawię nic w kurce oddając ją do szatni na uczelnii.... Wymieniać można by naprawdę długo, chociażby nie tak dawną próbę włamania do sklepu, gdzie pracują moi rodzice. Złodzieje przez 2 - 3 godziny walili czym popadnie w drzwi, co słyszeli wszyscy w budynku. Po policję zadzwoniono, ale oczywiście mieli ważniejsze sprawy. A może też szkoda im było benzyny. Co swoją drogą jest ciekawe biorąc pod uwagę, że komenda jest około 500 metrów dalej w linii prostej... Drzwi kosztowały około 2500zł. I czemu my mamy za to płacić. Gdzie wtedy była policja? Wiem, że stwierdzenie, że policji mogłoby nie być jest przesadą. Ale jest to przesada świadoma. Jest to mój opis tego, jak policja działa w Polsce, w jakim stopniu można na nich liczyć i czy można czuć się bezpiecznie. Mieszkałem przez pewien czas w Stanach i może to stamtąd wyniosłem błędne w Polsce przekonanie, że policja jest dla uczciwych obywateli, a nie przeciwko nim... A kiedy będzie potrzebna - zjawi się i pomoże...
neverending path to perfection.. Ostatnio zmieniany przez andrzejj9 : 09.10.2004 o godz. 16:05 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Niezarejestrowany
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.09.2004
![]() |
Chodźmy wszyscy do pub'u
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
eh, gadanie
policja wiadomo ze jest potrzebna, powinna byc skuteczniejsza, wieksza wage przykladac do przestepcow niz pierdul (wracajac do przykladu drogowki - lapac takicj co wyprzedzaja na przejsciach dla pieszych lub wymuszaja na nich pierwszenstwo, zamiast lepic za zle parkowanie) a tmu mlodemu cwaniaczkowi najnormalniej nie wierze - pewnie cwaniakowal tak ze strach przejsc obok (czasem jak ide miastem to tez strach mnie oblatuje jak mam minac jakas grupke wyrostkow - dobrze ze takich policja choc czasem sciga) wiec teraz wielkie halo i odracania kota ogonem ze niby mandat za napis na bluzie... |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
BA/\//\/ED
Data rejestracji: 27.04.2003
![]() |
Chwała Wszystkim Dobrym Polakom.
A poza tym gdzie tu wolność słowa że tak dziwnie zapytam?
![]() |
#27 | |
XII
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
No niewiem czy za przeklinanie czy za koszulke dostal mandat ale powiem czy to nie jest zlosliwe ze by dac nawet madat 500 zl za przeklinanie no nie przesadzajmy ostanio na forum byl taki kolega ktory dostal mandat za robienie zdiecja policjantowi jak wypisuje mandat i co dostal tez mandat ale nie za zdiecje tylko za picie na lawce a teraz najlepsz kolega(sam bylem swiatkiem tej sytulacji) przeszedl przez ulice gdzie do swiatel obojetnie jakich jest ponad sto metrow i nagle wyskoczyl niewiadomo skad radiowoz zatrzymali go i co wcisneli mu mandat na 300zl on odmowil powiedzial ze nie podpisze mandatu nic to niedalo zabrali kolege bezprawnie na komisariat na dodatek jeszcze na nie ten na ktory powini go zawiesc po 6 godzina zamkniecja w pokoju bez klamek wypuscili go. Wiec to jest juz komedia teraz sprawa jego jest w sadzie grocki sam jestem ciekaw co bedzie dalej ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#29 | |
XII
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Niezarejestrowany
![]() |
eh jejku policje trzeba usprawnic i uleczyc a nie sprawic zeby nie bylo.... a co ze lekarze to sa tacy i siacy i jeszcze wiecej forsy cza dac niz za mandaty to tez lepiej zeby ich nie bylo
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|