Cytat:
Napisany przez andy
(Post 1275923)
Używałeś. Świetna zabawa. Oczywiście niektóre gry męczą - osobiście byłem wycieńczony po biegu przez płotki :D
Sama technologia potrzebuje jeszcze kilku lat na dotarcie się - jednak to normalne.
|
Tak, pochwal się w jakie gry grałeś i zastanowimy się nad definicją gry. ;)
Pokaż mi Kinecta który sprawdza się w fps, wyścigach, platformówkach, rpg itd. Nie pokażesz bo to jest nieintuicyjne i nikt tego nie implementuje.
Cytat:
Teraz tak, jednak za kilka lat wszystko zostanie zminiaturyzowane. Nie patrzysz w przyszłość. Ceny spadną, rozmiar będzie mniejszy...
|
Przeciwnie, patrzę bardzo daleko w przyszłość. Co z tego, że może być nawet w tak sci-fi formie jaką Patrix przedstawił jak nadal to będzie NIEWYGODNE i jakościowo odbiegające od tego co oferują dzisiejsze ekrany.
Nowości lubię, jak chyba każdy człowiek. Nie rzucam się po prostu na byle co tylko dlatego, że jest nowe. Musi być funkcjonalne. I na taką okoliczność ktoś kiedyś powiedział: nowe jest wrogiem dobrego. ;)
Cytat:
Jesteś świadomy, że z roku na rok rośnie wydajność sprzętu? :) Myślę, że za ok 10-15 lat nie odróżnimy tego co w grze od rzeczywistości :)
|
Wątpię w to nawet i za 30 lat. Z daleka może i z wyglądu tak, ale ani nie z bliska, ani nie osiągniemy takiej fizyki. To wymagałoby przełomu większego niż przejście na grafen. Za słaby sprzęt i za drogo wychodzi w rozsądnej jednostce czasu (obecnie średni czas deweloperki gry AAA to 2 lata na kilkadziesiąt osób - taka interakcja z otoczeniem wymaga kilkanaście razy więcej animacji, obiektów, tekstur itd.).
Cytat:
Nie znam aż tak tego co zaszło, jednak pudelki IT (AntyWeb i inne) pisały, że oficjalnym powodem było to że Carmack nie potrafił pogodzić czasu.
Tak czy siak jeżeli tam pojawia się nazwisko Carmack (Guru wśród gier) to będzie to sukces ;)
|
Carmack był guru za czasów do wydania Quake 3. Jego nowsze gry to szrot i klapy finansowe. Tak samo Molyneux, od 15 lat nie zrobił żadnej sensownej gry. Takich guru jest na pęczki. ;)
Cytat:
Oculus jak Google Glass to przyszłość. Roboty, inteligentne domy, samochody, SI. Obecnie to dopiero raczkuje a my mamy szanse patrzeć na to jak to wszystko się rozwija - żyjemy w pięknych czasach.
|
Żyjemy w czasach w których idioci doprowadzą do utraty mojej prywatności i przysłużą się do mojego zniewolenia. Ja nie sugeruję że będzie to Andy z okulusem, ale to jest ten sam schemat bezkrytycznego zapatrzenia w technologie, które oferują mniej zalet niż tworzą poważnych nowych zagrożeń.
|