![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ciekawe studia zaoczne dla 28-latka - jakie?
Hello
Poszukuję studiów zaocznych dla kolegi, zdolnego 28-latka, pracującego, niezależnego finansowo. Wykształcenie: matura w normalnym trybie Wiedza: spora wiedza ogólna, powyżej przeciętnej Język: angielski, komunikatywny Umiejętności: bardzo dobre zdolności mechaniczne, umiejętność zrozumienia działania urządzenia i naprawienia go Zdrowie: ok, lekka wada wzroku Zdolność uczenia się: wysoka Koledze jest właściwie obojętne jakie to będą studia, bo swoje pasje rozwija we własnym zakresie. Ale studia są potrzebne, bo u nas niet bumagi, niet ciełowieka. Mój inny kolega, wysokiej klasy specjalista, przyjmujący ludzi do pracy w prestiżowej firmie (w kraju anglosaskim) określił to tak: Nie interesuje mnie co kto skończył, liczy się co kto potrafi. Ale skończenie studiów jest dla mnie dowodem, że kandydat potrafił, od początku do końca, wykonać samodzielnie pewną pracę. Szukamy studiów ciekawych, na porządnej uczelni (nie renomowanej a porządnej), które jednak nie są zbyt absorbujące czasowo. Z chęcią kierunek techniczny, ale niekoniecznie. Proszę o polecenie konkretnych uczelni, wydziałów, kierunków (zaocznie!). |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
inżynier systemowy
Data rejestracji: 07.07.2004
![]() ![]() ![]() |
moze nie napiszę tego jak chcesz, ale powiem tak:
Budownictwo z tytułem mgr + uprawnienia budowlane = podpisywanie papierków (odbiór budynków/kierownik budowy) - tyle ze tu chyba trzeba mieć 3 lata doświadczenia w zawodzie elektryk mgr inż + sep (dozór + pomiary + ktoś z takim samym) = podpisywanie papierków (odbiór instalacji w budynkach) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ależ nie wymagam pisania "jak chcę"
![]() każda sugestia może doprowadzić do celu |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja nie podpowiem, choć za niedługo pewnie sam będę się rozglądał za jakąś podyplomówką, albo właśnie studiami zaocznymi (w sumie z dość podobnych powodów, ale też dla chęci dalszego kształcenia), natomiast to, że w ogóle pytasz (czy znajomy pyta) o coś takiego, pokazuje jak chorą pod pewnymi względami mamy sytuację na polskim rynku pracy. To, że dużo młodych osób studiuje to jeszcze nic złego (chociaż i tu pojawiają się problemów 'masówki' na studiach i ciągłego spadku jakości nauczania - problemu z dostępem do wykładowców, materiałów naukowych, sal ćwiczeniowych itp.), natomiast powtarzające się jak mantra wymaganie wyższego wykształcenia przy najmniej nawet odpowiedzialnej i płatnej pracy, to już jak dla mnie kpina. Zresztą chyba nawet dwa dni temu pokazywali w Teleexpresie chyba ogłoszenie na pracę dla opiekuna chlewa ze świniami i tam również było wykształcenie wyższe.
Co gorsza, w wielu sytuacjach jego brak naprawdę przeważa o dostaniu lub nie danej pracy. Bez względu na rzeczywiste umiejętności i wiedzę.. Chora jest to dla mnie sytuacja, ale w sumie to nie jedyna i chyba nie największa choroba, jaką na rynku pracy widać. Niemniej życzę powodzenia w szukaniu jakichś niewymagających studiów dających papierek ![]()
![]() |
#5 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To tak jak od początku lat 90 powtarzało się w ogłoszeniach: "zatrudnię młodego kierowcę"
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Użytkowniczka
Data rejestracji: 05.02.2010
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Przykro mi pali, że mój post też jest off topic (au-del***224; du sujet ![]() Skoro w grę wchodzi dobra znajomość języka, to może na przykład... ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Jakie konto dla studenta ? | Torwald | Off topic | 10 | 20.01.2008 23:15 |
Projekt Freeware | Calme | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 0 | 16.05.2005 20:31 |
jakie plyty dla starszej nagrywarki ? | nbh | Napędy optyczne CD | 3 | 07.02.2004 07:58 |
Wyszukiwarki reales'ów dla eMule, jakie?? | raptor123 | Off topic | 3 | 03.08.2003 12:33 |
Jakie ustawienie DMA dla Yamahy 8424 IDE | Paweł | Napędy optyczne CD | 4 | 07.08.2001 01:25 |