![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.05.2002
![]() |
![]()
Witam
Jest na 5 w sieci i mamy tylko SDI.Wlasnie mam ochote zapi**dolic jednego sasiada.Czat na Wp ladowal sie prawie 10 min.Mówie do niego przez gg ze ma wyłączyc Kazze i właczyc na noc tak jak sie to z reguly u mnie robi..... a on mowi ze mu szkoda pradu. Mam tekie pytanko: Czy mozna jakos mu zablokowac mozliwosc sciągania Kazzą.Móglbym isc do admina i poprosic zeby zablokowal porty przez które łączy sie Kazza ale wtedy ja tez nie skorzystam z Kazzy i to mnie najbardziej wk**wia.Czy mozna jakos zablokowac u tego w****iacza te porty,bo czesto u niego jestem i mam pelny dostep do jego kompa.Jesli jest to mozliwe to prosze podac podac jakie to porty i jak je zablokowac.Potrzebny jest jakiś soft ?? Wirusy i trojany odpadają.Próbowalem mu podrzucic trojana.Nic z tego. Wiem ze to troche zlosliwe ale prosze o pomoc.Zeby napisac tego posta czekalem 12 min zeby wejsc na forum. Z góry wielkie dzieki
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.01.2003
![]() |
Niestety raczej nie ma takiej możliwosci.......
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Gość
|
Zaleznie od tego jak macie podzielony transfer!
Pusccie te SDI przez jakiegos swtcha, transfer bedzie dzielony sprawiedliwie! Na 5 kompow to switch kosztuje chyba 80 zl. |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Tylko jak podzielimy 12kb na 5 kompow to czasami moze byc jeszcze gorzej
![]()
![]() |
#5 |
Forumator
Data rejestracji: 21.11.2001
![]() |
Wiem co to za bol, bo jak kolo z mojej sieci wlaczy kazaa zeby ciegnac jakies les-filmy, to mam tak samo. Porty odpowiedzialne za komunikacje w kazaa to 1214. Nie wiem, ale moze da sie zablokowac te porty tylko dla tego kola. Niemniej byloby to troche niesprawiedliwe. Albo wszyscy, albo nikt!! Niech admin np. blokuje porty miedzy godzina xx:xx, a yy:yy i finito.
PS Ale te trojany to naprawde zlosliwe ![]()
![]() |
#6 |
MAJSTER zlotowy
Data rejestracji: 16.05.2002
![]() |
Zakładam, że macie server na linuxie, idź do admina i niech zdropuje wszystkie pakiety od tego kotlesia do servera głównego kazy i po problemie, koleś może zapomnieć o kazie, można to zrobić w cronie i wtedy możesz sobie ustawić, że w takich godzinach da się połączyć a w innych nie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Nowy na forum
![]() |
![]() Cytat:
Jesli powiem mu ze uzywamy Kazzy to zablokuje porty tak ze nikt nie bedzie mial dostepu. Nie wiem co mam robic
![]() |
![]() |
#8 | |
MAJSTER zlotowy
Data rejestracji: 16.05.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
zrob mu eutanazje kompa
![]() ![]() ![]() a tak na serio, to zbierz chlopakow z sieci i pogadaj z tym debkiem i: albo przestanie odwalac walki albo go odlaczamy (jesli bedzie taka mozliwosc) i koniec, nie dac mu innego wyjscia ![]() tez za to placicie i macie prawo nie mniejsze niz on
![]() |
#10 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Niestety nie bedzie mozliwosci zeby go odłączyc bo nasz tempy i zarabiający na nas admin straci 55zl miesiecznie.Zeby podłączyc sie do niego do sieci koleś placił 400 zł (70m kabla i siecówka) Smieszne!!!
![]() |
![]() |
#11 |
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
ja widzialem kiedys taki programik i nie chcialem go sciagac bo nie byl mi potrzebny do dzielenia lacza! jAK KTOS MA to poprosze na kasprzak@cad.pl
![]() |
#12 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() |
Moze słabe działanie sieci to jakas inna przyczyna niż kazaa?Np. u mnie na lan-ie ma ją ponad 5 osób i paru sciaga manikalnie a siec chodzi sprawnie...Kazaa spowalnia całą siec raczej mało, za to temu co z niej sciaga drastycznie spada potem działanie sieci poniewaz kazaa obciaza karte sieciowa...przynajmniej u mnie w sieci tak jest bo z sieciami roznie bywa^_^
![]() |
#13 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
u mnie cała klatka schodowa ciągnie na kaaza emule, edonkey
i jakoś transwer sie nie łamie ... :o
![]() |
|
|