Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 08.12.2003, 13:59   #16
Vavoom
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 15.11.2003
Vavoom zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dorzucę coś. 316KB/s przez HTTP - może to nie jest dużo, ale przy ilości ok. 200 plików "pewnego rodzaju" i z "pewnego sobie źródła..." :-) to jest niezły wynik. Cały czas tak szło.
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Ciekawostki z windowsa :-)-turbo2.jpg  
Vavoom jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 08.12.2003, 14:13   #17
cinma
Samiec - twój wróg!

Data rejestracji: 21.06.2003
cinma zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
to wlasciwie nie ja znalazlem (gdzies na infojama.pl chyba), ale nic to...
Dołączone obrazki
File Type: png windows1000.png (79.7 KB, 201 oglądane)
cinma jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.12.2003, 20:34   #18
madmax2
Godzina 5-ta minut 30-ści

Data rejestracji: 06.10.2002
madmax2 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez CIAPEK
najśmieszniejsze jest to, że użytkowanie np. takiego wina 98 (inne windy też, ale mniej) na przestrzeni czasu coraz to bardziej się zamulają

Screen dla Was

Czyszczenie rejestru pomaga w takich wypadkach. Słyszałem też, ze jest taki program, który monitoruje dokładnie, co instalujesz i przy deinstalacji wywala wszystko, nie zostawiając żadnych smieci. Zapomniałem już tylko, jak się nazywa.

P.S. Najgorsza z Wind to Millenium Edition. Poinstaluj trochę oprogramowania, parę deinstalek i gotowe ciagłe błędy typu newspad.exe itp, zwłaszcza, jak masz sprzet Intela. Na AMD chodzi bardziej stabilnie.
Pozdr.
Lepiej powiedzieć:
"Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi"
Lepiej powiedzieć:
"Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami"
madmax2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.12.2003, 21:36   #19
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
taki program, który monitoruje dokładnie, co instalujesz i przy deinstalacji wywala wszystko, nie zostawiając żadnych smieci
chociazby wystarczy CleanSweep Nortona niezly tylko zadaje duzo pytan - co wiecej po deinstalacji mozna zmienic zdanie i zainstalowac spowrotem odinstalowany program (domyslnie rze chyba miesiac, mozna ustawic recznie )
ale to juz przerost formy nad trescia
a winme jest super do reklamowania kompa - nie ma szans zeby przez 5 minut sie nie zawiesil pokazujac ze winny jest lososwo wybrany komponent
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.12.2003, 21:50   #20
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
przesadzacie z tym winme - moj kumpel uzywal tego przez okragly rok - instalowal setki gier i nic - system wstawal blyskawicznie, wieszal sie raz na tydzien maksymalnie - ale na ogol duzo rzadziej, generalnie zapewnial duza wydajnosc

o tym winme to jakies straszne mity kraza - a uzywal z was ktos tego? rzygladal sie czym naprawde jest winme? (a to praiwe w2k...) czy tylko jeden przez drugiego powtarzacie jaki to gniot?... pamietajcie ze przyczyna niestabilnosci moze byc slabo dobrany komp - komp ktory walilby sie i na innym windowsie (czy tez skopane sterowniki, nadmiar programow itp)

takie bajki to nie wiem gdzie produkuja - ale niezli sa skubancy
Stary 08.12.2003, 21:55   #21
kizio
Wyrejestrowany

Data rejestracji: 10.07.2002
kizio zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja używałem Win ME przez tydzień. Stery mialem prawdopodobnie ok. Sprzęt też. A Win ME zawieszal mi sie ok 2x dziennie... programy jakiego mjalem to: MyIE 2, Flash Get, WPK, Winamp.

kiziopl na gmail
JID: kizio na jabster.pl
Zapraszam na http://blog.xitenet.pl
kizio jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.12.2003, 22:03   #22
Stef
Guru

Data rejestracji: 26.04.2002
Stef zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
u mnie na win ME siec bardzo wolno chodzila.... sterowniki do sieciowki mialem w 100% dobre. i dlatego powrocilem do 98 se
Stef jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.12.2003, 22:20   #23
paja
niezwykły

Data rejestracji: 07.02.2003
paja zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
jak takie windowsowe okienka łatwo podrobić ja to robiłem 30s. !!! jeszcze tylko czcionkę zmienić i perfecto!
Można takie okienka zrobić z głupimi napisami w VB podajrze!
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Ciekawostki z windowsa :-)-ggfjh.jpg  
Stary 08.12.2003, 22:25   #24
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Popieram Sida w opinii co do ME. Wlasnie go uzywam, wytrzymal mi poltora roku, teraz ma juz 8 m-cy i jest w dobrej kondycji. Moze to kwestia oryginalu, bo takiego mam, moze konfiguracji kompa trudno powiedziec. Najbardziej zamula mi go emule hehe ale potrafi dociagnac 100 godzin non stop a 70 to juz spoko i zawsze. No i czego wiecej ja mam od niego chciec... Legendy, legendy najczesciej tylko uslyszane i powtarzane.
A ja po tym poltora roku mialem klopoty z zamykaniem go i to mnie zmobilizowalo do formata bo poza tym wszystko na nim dzialalo.
Stary 08.12.2003, 23:35   #25
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez -Sid-The-Rat=>
przesadzacie z tym winme - moj kumpel uzywal tego przez okragly rok - instalowal setki gier i nic - system wstawal blyskawicznie, wieszal sie raz na tydzien maksymalnie - ale na ogol duzo rzadziej, generalnie zapewnial duza wydajnosc

o tym winme to jakies straszne mity kraza - a uzywal z was ktos tego? rzygladal sie czym naprawde jest winme? (a to praiwe w2k...) czy tylko jeden przez drugiego powtarzacie jaki to gniot?... pamietajcie ze przyczyna niestabilnosci moze byc slabo dobrany komp - komp ktory walilby sie i na innym windowsie (czy tez skopane sterowniki, nadmiar programow itp)

takie bajki to nie wiem gdzie produkuja - ale niezli sa skubancy
Zgadzam sie. Ja przez dluzszy czas uzywalem tego Windowsa i nie mialem najmniejszych powodow do narzekan. A jesli chodzi o ogolna wydajnosc, to byl dla mnie duzo lepszy od XP, ktorego mam teraz. I pamietam, jak sie szybko uruchamial i wylaczal. I to nie tylko na poczatku, swiezo po zainstalowaniu, ale rowniez w kilka miesiecy od instalacji. Rowniez nie rozumiem, skad tyle narzekan na ten system.

A jesli chodzi o ciekawe rzeczy, to kiedys zobaczylem swietny komunikat (autentyczny). Nie mam go zapisanego i nie pamietam dokladnie jego tresci, ale chodzilo o to, ze system nie moze wykryc klawiatury. Nacisnic chyba F1, aby kontynuowac. Bylo to chyba przy reinstalacji systemu, ale nie jestem pewien. W kazdym razie na pewno cos takiego mialem.
Ale takie kwiatki umilaja codzienna prace przy komputerze :-)

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.12.2003, 23:35   #26
Y@nkee_PL
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 18.11.2002
Y@nkee_PL zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
w WinXP podczas zamykania systemu, jak jest nawalone duzo programow w tle, to czasami wyskakuje okienko o tytule (napewno troche przekrece)
"Nie powinienes widziec tego okna" - tylko ze to po ang. jest, nawet jesli XP jest po polsku
mialem takie okienko z 4 razy
zrobienie screena jest oczywiscie niemozliwe, bo to jest przy zamykaniu systemu, no chyba ze ktos ma cyfrowe

The firmware page - stronka z BIOSami do napędów optycznych

Ostatnio zmieniany przez Y@nkee_PL : 08.12.2003 o godz. 23:37
Y@nkee_PL jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.12.2003, 23:41   #27
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
a ja mam bardzo negatywne zdanie o winme - mialem go przez kilka miechow na starym kompie - preinstalowany przy zakupie, zwiecha okolo 2x dziennie
na tym samym kompie win2k latal stabilnie
a ze to swietny system do reklamowania kompa - dzieki temu udalo mi sie zworcic kompa odzyskujac pieniadze po pol roku jego uzytkowania!!! to byl wyczyn
przez te pol roku zabaw z winme (no - troche mialem win2k zeby stabilnie popracowac) nauczylem sie o kompach wiecej niz wie niejeden sprzedawca, wiec winme do czegos sie przydaje
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.12.2003, 00:18   #28
lopus
WeldMaster

Data rejestracji: 16.08.2001
lopus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Ja tez bede bronił WinME,jade na nim od kiedy tylko wyszedł i bardzo dobrze mi działa.Moze dlatego ze poznałem go i umiem to wszystko ustawic do swoich potrzeb.Moze dobrze jest dobrana konfiguracja sprzetowa, nie wiem ,po prostu nie narzekam i nikomu nie odradzam.Jedyna rzecz która robie i polecam to wyłaczenie przywracania systemu a w zamian zrobic sobie obraz ghostem.To wszystko.

Ostatnio zmieniany przez lopus : 09.12.2003 o godz. 00:26
lopus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.12.2003, 02:57   #29
cinma
Samiec - twój wróg!

Data rejestracji: 21.06.2003
cinma zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
A jesli chodzi o ciekawe rzeczy, to kiedys zobaczylem swietny komunikat (autentyczny). Nie mam go zapisanego i nie pamietam dokladnie jego tresci, ale chodzilo o to, ze system nie moze wykryc klawiatury. Nacisnic chyba F1, aby kontynuowac. Bylo to chyba przy reinstalacji systemu, ale nie jestem pewien. W kazdym razie na pewno cos takiego mialem.
Ale takie kwiatki umilaja codzienna prace przy komputerze :-)
"Keyboard error or not found. Press F1 to continue."
ten tekst wypisuje BIOS jesli sa problemy w klawiatura

Cytat:
Napisany przez Y@nkee_PL
w WinXP podczas zamykania systemu, jak jest nawalone duzo programow w tle, to czasami wyskakuje okienko o tytule (napewno troche przekrece)
"Nie powinienes widziec tego okna" - tylko ze to po ang. jest, nawet jesli XP jest po polsku
mialem takie okienko z 4 razy
fajne ^_^ bo takie rzeczy jak "Nie powinienes widziec tego okna" to pisze sie w programach jako kod uzywany do testowania programu
poza tym to najczesciej jest to robione jakos tak (w nawiasie warunek, ktory powinien byc zawsze prawdziwy):
if ( 1 = 1 ) then
Okno( "Wszystko dobrze" )
else
Okno( "Nie powinienes widziec tego okna" )
jak widac w Windowsie nie jest pewne, czy 1=1
cinma jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.12.2003, 08:32   #30
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
@Sid, ja tez uzywalem winme ok. roku i tez sie wieszal ok. 1x na 2tyg. Nie wiem.. celeronek 500mhz wtedy
pozdro

ps - moj kolega teraz ciagle winme uzywa i gdzies tak 3x na dobe
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: