![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Mam jakis problem z modemem (SDI) usluge TPSA podaje nalezycie, wspoldziele
lacze na dwa komputery, w tym moj jest brama... i mam taka sytuacje, transfer na poziomie 5-6 kbps kiedy terminal udostepnia 12 kbps max, moj system to winda 2000 a na drugim kompie win 98... tam jest ok, czyli transfer na poziomie 12 kbps, skoro moj komputer jest brama, czyli pozwala na taki transfer, co jest do cholery ze kiedy ja korzystam mam o polowe gorszy? Nawet jak tamten drugi jest wylaczony. Zmienialem plyte glowna, bo poprzednia padla... i system na nowo musialem postawic, nie mam czasu siedziec przy tym i tak glowkuje co to moze byc? -zmiane ustawien protokolu PPP, -wylaczenie/wlaczenie kompresji naglowka IP, -wylaczenie kontroli bledow modemu oraz zmiane konfiguracji modemu, ale to nie mialoby sensu, skoro drugi komputer przez moj jako brame korzysta z netu prawidlowo... Myslalem tez o porcie COM do ktorego podpiety jest modem... ale i tam nie znalazlem nieprawidlowosci. Dial-Up Networking jak najbardzej w porzadku skoro internet chodzi... wiec jest taka sprawa ze cos mnie ogranicza na wlasnym komputerze o pol transferu mimo iz pakiety przechodza jak nalezy do drugiego kompa przez moj, ktory jest brama W zakladce DNS mam zakropkowane ***8211;dolacz sufiksy DNS: podstawowy i konkretnego połaczenia i zarejestruj adresy tego połaczenia w DNS. W zakladce Wins mam wlaczone wyszukiwanie LMHOSTS, moze by to wylaczyc? Normalnie nie mam juz sily do tego wszytskiego... winda! |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
z tego co wiem to na SDIsą problemy pod win XP, może pod win2000 jest coś podobnego
![]() coś było na www.infojama.pl o tym problemie... ale nie jestem pewien czy tam coś zmajdziesz dot. Twojego problemu... poszukaj
![]() |
#3 | |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
pozdrawiam ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.12.2002
![]() |
ja moze z innej beczki czy ktos ma taki program ktory wyswietla uzytkownikow ktorzy korzystaja z naszego polaczenia internetowego i mozemy kazdemu uzytkownikowi po rowno dawac np komp1 3kb/s komp2 3kb/s komp3 3kb/s serwer 3kb/s?Kiedys cos takiego bylo chyba!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
..::Returned Master::..
Data rejestracji: 14.12.2002
![]() |
Ja mam SDI na XP i nigdy nie mialem zadnego problemu!!
![]() |
#6 |
Bywalec
Data rejestracji: 24.10.2002
![]() |
Z tego co wiem, posiadajac lacze SDI i WIN2000 potrzebna jest specjalna lata bo inaczej cienko chodzi, a odnosnie dzielenia sygnalu to polecam program SYGATE mozna podzielic nim kazde lacze.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
Data rejestracji: 24.10.2002
![]() |
Z tego co wiem, posiadajac lacze SDI i WIN2000 potrzebna jest specjalna lata bo inaczej cienko chodzi, a odnosnie dzielenia sygnalu to polecam program SYGATE mozna podzielic nim kazde lacze.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|