![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Kiedyś to było
Data rejestracji: 17.11.2013
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Co jest zdrowsze piwo czy cola?
Pytanie całkowicie na serio
![]() Przy założeniu że dwa-trzy razy w tygodniu pijemy po 0,5 któregoś z tych napojów to który będzie miał gorszy wpływ na nasze zdrowie? Bo z jednej strony cola zawsze kojarzyła mi się z mnóstwem cukru i różnych konserwantów czy barwników a z drugiej strony piwo choć teoretycznie mniej sztuczne ma w sobie uzależniający alkohol.
CPU: i7 3770 4Ghz GPU: MSIGTX960 RAM: 16GB DDR3 1600Mhz HDD: Toshiba P300 3TB SSD: ADATA SU650 240GB DVD: LG GH24NS95 DO WHAT YOU WANT BUT THINK ABOUT THE OMEN ![]() Ostatnio zmieniany przez DarkSlide97 : 26.01.2019 o godz. 21:52 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Gorszy wpływ ma cola.
Co do uzależnień, cola uzależnia bardziej - cukier uzależnia ![]() 2-3 piwa na tydzień to w mojej opinii nie jest problem.
![]() |
#4 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
2 - 3 piwa na tydzień, to nie jest problem? To ogromny problem z alkoholem, a dokładnie z jego brakiem.
![]() Cola dziwnie smakuje bez wódki... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guru
Data rejestracji: 15.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tylko piwo , ale musi to być dobre piwo
![]()
![]() |
#6 | |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Ze dwa czteropaki na tydzień - to samo zdrowie - do tego wskazane jest spożywanie whiskacza oraz czyścioszki (np. dembowej lub pana tadzia) raz na jakiś czas ![]()
![]() Ostatnio zmieniany przez mgit : 27.01.2019 o godz. 17:01 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Znajomy zapytał się lekarza, czy jak sobie walnie codziennie setkę, to mu to nie zaszkodzi, doktorek powiedział, że tyle, to nie, więc znajomy wymyślił, że nie będzie pił codziennie setki, tylko w sobotę 0,7.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() |
![]() |
#9 |
Guru
Data rejestracji: 23.07.2018
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Piwo zdrowsze nawet od wina, jeśli liczyć te same ilości do spożycia.
Ja tam takich codziennych potrzeb nie mam. Jeśli zbyt często to mi nie smakuje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Odmrożony leniwiec
Data rejestracji: 02.03.2018
![]() ![]() |
Na pewno znacznie zdrowsze (mniej szkodliwe...) od coli, ale czy te butelkowane/puszkowane takie zdrowe to wątpię. Zdrowe piwo to własne piwo, tylko kto takowe umie zrobić?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
Domowe piwo to nie jest taka znowu trudna sprawa, ale żeby cały czas tylko takie pić, to trzeba by się było narobić niesłychanie. Oczywiście efekt przewyższa o niebo wszystkie koncerniaki, ale dopiero jak zacznie wychodzić. To raczej temat na miłe spędzenie czasu przy ważeniu a potem konsumpcji raz na jakiś czas, na pewno nie na zastąpienie zwykłego piwa, nawet jak się nie pije za wiele...
![]() |
#13 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
W sumie, to ile tego piwa chcesz wypijać, że mówisz o narobieniu się?
![]() Kupujesz 2 wiadra fermentacyjne, co tydzień, 10 dni, odstawiasz 80 flaszek do dojrzewania. Na początku trzeba poczekać, później masz nadmiar. ![]() Chyba, że chcesz słód zacierać, wtedy więcej roboty i syfienia, ale myślę, że można dobre piwo zrobić na gotowych słodach i na przykład miodzie, patrz filmik. /Oczywiście moje kalkulacje biorą pod uwagę, że takie piwo jest walutą, bo nikt chyba nie ma zamiaru pić 10 piw dziennie, po dwóch tygodniach będzie problem z trzęsącymi się rączkami. ![]() Mój sąsiad z działki, który nie przepada za grzybami, zbiera i przerabia ich masę, później na wymianę dostaje dżemy i inne przetwory. ![]() Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 28.01.2019 o godz. 17:08 |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
80 flaszek to by mi spokojnie na 2-3 miesiące starczyło. Nigdy nie robiłem, ale mam doświadczenie, że jak się człowiek za coś nowego zabiera, to zajmuje to znacznie więcej czasu niż to się wcześniej wydawało
![]()
![]() |
#15 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Ja się chyba za to wezmę, mam własną kuchnię, mogę działać, ba, teraz mogę z niej piwniczkę zrobić zakręcając kaloryfer.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Czy nagrywanie filmów przez kartę TV jest legalne? | Zielona | Off topic | 8 | 29.01.2006 18:23 |
Czy potrzebna jest buda do kompa by go uruchomic? i kilka innych pytan | Eliasz | Off topic | 22 | 26.11.2004 23:09 |
Czy jesteś hakierem? | Igloo | Off topic | 10 | 22.10.2004 21:48 |
4KUS = LiteOn ?? czy .... jak to jest?? | ZbigNieff | Napędy optyczne CD | 4 | 29.01.2003 19:30 |
Przeróbka GeForce 4 Titanium 4200 na 4600 - czy to jest na 100% możliwe? | ZiP | Off topic | 8 | 04.09.2002 14:43 |