![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#7 |
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Witam !
Przede wszystkim spokojnie - bo takie reakcje i wyzwiska tylko nastawiają ludzi przeciw sobie - i tworzą wzajemną nienawiść - a czy o to chodzi ?? Powiem krótko tak - co do samego paktu stabilizacyjnego - ogólnie mam stosunek pozytywnie - obojętny - zobaczymy co z tego wyniknie - może na pewno być trochę dobrego - mam tylko nadzieję, że budowanie IV RP będzie miało też związek z poważnymi zmianami w gospodarce - a nie tylko rozliczaniem, wytykaniem przeszlości PRL i nie tylko, itd. (co nie znaczy, że nie ma afer do rozliczenia - niestety są i to nie jedna - zwłaszcza gospodarcze). Ale trzeba patrzeć przede wszystkim w przyszłość ... Tylko trochę mi jakoś głupio, bo głosowałem na PiS, a zwolennikiem szczególnie LPR'u, a także Samoobronny nie jestem - ale cóż - parafrazując pewną wypowiedź - zobaczymy, jaki z tej mąki będzie chleb ... Natomiast co do "afery" dziennikarskiej - to jest mi także przykro po prostu. Bo postąpiono nie w porządku - a co gorsza - wszystkie trzy partie, a także w części TVTrwam, szczeliły sobie dziś "samobójczego gola" ![]() Bo niestety - już wyraźnie widać, że media w znacznej części są przeciw nim - i teraz to się jeszcze pogorszy. I to tylko, przez to, że chcieli się przypodobać jednej gazecie, radiu i telewizji ?? Po prostu mi przykro, że ludzie na których głosowałem (PiS) tak postąpili ... Błędem jest myślenie, że wszyscy wyborcy tej partii to słuchacze i widzowie RM i TVtrwam (przykładem jestem choćby ja ![]() Oczywiście inną kwestią jest, że stosunek znacznej części dziennikarzy do PiS, Prezydenta itd. był od początku negatywny i ostry. I naprawdę czasem z niechęcią ogląda się programy, jak "napadają" oni na polityków. Tylko, że mamy dziś wolność i demokrację - a ja te wartości sobie cenię - i postąpiona po prostu źle - a co gorsze szkodząc sobie tak mocno, że trudno sobie to wyobrazić. To był błąd. Żal mi tylko trochę premiera Marcinkiewicza - którego mimo wszystko nadal cenię - bo odbije się to może i także na jego popularności, a przede wszystkim na tym, jak dziennikarze będą podchodzić do tego rządu ... Oczywiście znam takich, dla których podpisanie tego paktu dziś i w takiej oprawie to nic złego - a wręcz szczęśliwy dzień ... Ale ja akurat mam mieszane uczucia i jest mi przykro i żal, że tak rodzi się IV RP ... Pozdrawiam ro29 |
![]() |
![]() |
|
|