Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Co myślicie o naszym nowym prezydencie? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/co-myslicie-o-naszym-nowym-prezydencie-62175/)

MQs 11.02.2006 10:10

Jak widziałem wspomniany wywiad to miałem wrażenie, że pan prezydent Bush zrobił coś bardzo brzydkiego naszemu Kaczorkowi :niepow: :blee: i ten nie może się z traumy wyzwolić i skupić na rozmowie... rozumiem Clinton albo M. Jackson ale Bush?... a może to tylko przenośnia?

Aha, a "nasi chłopcy" (amerykansko-tandetny-lecz-chwytający-za-serce tekst Kaczyńskiego z wystąpień przedwyborczych) kiedy do domu wrócą? i czy jest to zasługa/wina prezydenta? (naszego oczywiście)

Cholera, same wątpliwości, ale co ma być jak nie ma konkretów (te które są, nie są najwyższych lotów, ale nie mówmy że nie są spektakularne - nie wjeżdżajmy rządzącym na ambicje! :nie:)

superrrmario 11.02.2006 10:14

Witajcie. Z calym szacunkiem dla wszystkich przedmowcow. Czy nie mozemy na Tym Wspanialym Forum pomijac niektorych tematow. Polityka, religia, preferencje seksualne sa typowymi tematami powodujacymi klotnie i niesnaski.
Dajmy spokoj politykom, Żydom i cyklistom. Pozdrawiam

ed hunter 11.02.2006 10:19

Cytat:

Napisany przez superrrmario
Witajcie. Z calym szacunkiem dla wszystkich przedmowcow. Czy nie mozemy na Tym Wspanialym Forum pomijac niektorych tematow. Polityka, religia, preferencje seksualne sa typowymi tematami powodujacymi klotnie i niesnaski.

cyklistom to ja spoloju nie dam :nie:
szykujcie rowery, wiosna za kilka kaców :P

adixo 11.02.2006 10:46

Ja króciutko "DNO !!!"

Qbi@k 11.02.2006 13:31

Cytat:

Napisany przez #gracol
Zainspirowany sytuacją pewnego pisma postanowiłem napisać ten wątek. Zacznijmy od początku. Kilka lat temu na rynku prasy kolorowej szacowne miejsce zajmowało pewne pismo o tematyce muzycznej. W tym momencie wszystkim na usta cisnąć powinna się nazwa "Machina". Obok takich gazet jak Tylko rok czy Brum była to pozycja, ktora w istotny sposób kształtowała umysły ludzi młodych, ich światopogląd, uczyła obiektywizmu (przynajmniej w latach jej świetności). Tak na marginesie wspomnę tylko, że wychowany zostałem praktycznie na death metalu i prasie typu Deathzone (cięzko u nas dostępnej) czy też MetalHammerze. A jednak to właśnie "Machina" wywarła na mnie duży wpływ (tu też dodam, że to pismo też nie trzymało klasy od początku do końca istnienia). Kilka lat temu dokonała żywota. W między czasie nasze kioski i empiki zostały zdominowane przez wszelkiego rodzaju zdewaluowaną prasę kolorową - od brawo-popkorno-czegośtam do naszego szacownego Faktu, gdzie serwowana jest nam pseudointelektualna papka, czy też po prostu "mięso dla mas". Gazety, prezentujące otwarty sposób myślenia, nie zamykające się w ramach komercji, zeszły na margines. Kolejne pojawiały się i tak szybko jak zaistniałym tak szybko znikały. I gdy już przyzwyczaiłem się do myśli, że tak już ma być, dostałem od znajomego maila z informacją, że "Machina" została reaktywowana. Jakie było moje zdziwienie, gdy na okładce ujrzałem Madonnę jako....Madonnę z dzieciątkiem. Pierwsza myśl? Wracają w starym dobrym stylu. Od razu zamówiłem nr 0. I jakie było moje zdziwienie, gdy właśnie przeczytałem, że nr ten może wcale się nie ukazać właśnie z powodu okładki. Przecież to jawne ograniczanie wolności prezentacji, słowa, wypowiedzi. Co śmieszniejsze wydarzenie to zbiegło się z planami powstania Centrum Monitoringu Mediów, z przenoszeniem filmów z braćmi K. oraz z publikacją wiadomych karykatur. Czy nie odnosicie wrażenia, że zaczynamy doświadczać czegoś znienawidzonego w starym systemie, a mianowicie CENZURY I MANIPULACJI MEDIAMI? Czy ostatnie wydarzenia nie nasuwają wam myśli, że nie tak powinno być?

Jak widac Kaczory zaczynaja akcje dobre media (czytaj. TV Trwam, RM - jeden z politykow PiSu kazal brac innym przyklad z tych mediow gdyz sa wzorem do nasladowania)

pykson 11.02.2006 17:15

ode mnie tez wszystkiego naljepszego, nowygienia, reputka sie nalezy jak najbardziej

dajcie sobie spokoj z tymi wypowiedziami, bo to dyskusja calkowicie jalowa, nie moze prowadzic do jakiegos konsensusu - tylko pole do przepychanek slownych

idzie na brona, na narty, albo balwana lepic, szkoda nerwow :piwo:

andrzejj9 11.02.2006 17:51

Dowiedziałem się dzisiaj, że podczas swojego pobytu w Chicago nasz pan "prezydent" brał udział w spotkaniu z polonią. W sumie 1500 osób. I nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że bilet na to spotkanie kosztował 80$! Rachunek prosty i mamy prawie pół miliona złotych. Nie chcę tego oceniać, bo nie wiem, co dalej stało się z tymi pieniędzmi, ale jeśli to dodatkowy dorobek pana prezydenta do pensji, to... może lepiej nie będę tego komentował..

czero 11.02.2006 18:46

Cytat:

Napisany przez adixo
Ja króciutko "DNO !!!"

Zeby nie powiedziec, ze jeszcze nizej :niepow: !

Calme 11.02.2006 18:57

Cytat:

Napisany przez superrrmario

To zdanie powinno byc podsumowaniem i zamknieciem tego topicu do bicia piany,

pawelblu 11.02.2006 19:41

Cytat:

Napisany przez REi
Co do wystapien Kaczynskiego w TV - ja osobiscie mam gdzies jak prezydent wypada przed kamera - byle rzadzil dobrze. Co do glosowania - nie glosowalem na nikogo i dobrze mi z tym. Jak cos zacznie sie na lepsze w kraju zmieniac to wtedy pomysle zeby oddac na kogos glos.

Hm, cos slabo z kontytucja. W tym kraju za rzadzenie odpowiada ... rzad. Prezydent ma funkcje taka dosc dziwna. Moze coprawda wiecej niz prezydent w RFN, ale jego wplyw na rzadzenie jest minimalny. Ma on troche wplywu kontrolnego na legislacje (weto, kierowanie do TK) , troche na obsade stanowisk, ale przede wszystkim jest to funkcja dyplomatyczna, ktora ksztaltuje stosunki miedzynarodowe, prezydent moze sobie tylko rzadzic w kncelarii i tyle (no i jeszcze TEORETYCZNIE jest zwierzchnikiem wojska, ale i tak wszystkim zajmuje sie minister obrony niezalezny od prezydenta) ...

ed hunter 11.02.2006 20:31

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Dowiedziałem się dzisiaj, że podczas swojego pobytu w Chicago nasz pan "prezydent" brał udział w spotkaniu z polonią. W sumie 1500 osób. I nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że bilet na to spotkanie kosztował 80$! Rachunek prosty i mamy prawie pół miliona złotych. Nie chcę tego oceniać, bo nie wiem, co dalej stało się z tymi pieniędzmi, ale jeśli to dodatkowy dorobek pana prezydenta do pensji, to... może lepiej nie będę tego komentował..

takie bzdury najlepiej wypisuje się na forum onetu.
radzę jeszcze dopisać, że będzie wydana płyta dvd z zapisem tego spotkania, będzie ona dołączona do kosztów wydania paszportu. mało tego, będzie wydana książka, którą każdy dostanie pocztą a koszty pokryje budżet.
a do abonamentu radiowo-telewizyjnego zostanie dodana opłata za tantiemy, które trzeba wypłacić za relacje z tego spotkania.

andrzejj9 11.02.2006 20:51

Cytat:

Napisany przez ed hunter
takie bzdury najlepiej wypisuje się na forum onetu.
radzę jeszcze dopisać, że będzie wydana płyta dvd z zapisem tego spotkania, będzie ona dołączona do kosztów wydania paszportu. mało tego, będzie wydana książka, którą każdy dostanie pocztą a koszty pokryje budżet.
a do abonamentu radiowo-telewizyjnego zostanie dodana opłata za tantiemy, które trzeba wypłacić za relacje z tego spotkania.

Muszę cię zmartwić, ale wiem to od swojej znajomej, która tam mieszka, ma sklep i sprzedawała bilety na to spotkanie. Jeszcze jakieś wątpliwości?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:59.