Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 30.01.2004, 00:19   #1
czero
-=| GodFather |=-

Data rejestracji: 30.04.2003
czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Co to za bląd [Kaspersky AntyVirus]

Mam pytanie. Mianowicie, od dzisiaj nie uruchamia mi sie monitor antywirusowy w KAV'ie (ver.4.5, baza wirusow z dzisiaj). Przeskanowalem caly system. Wirusa mi nie wykrylo, ale znalazlo mi 51 plikow uszkodzonych i 2 bledy I/O.
I moje pytanie dotyczy walsnie tych bledow, co to sa za bledy.
Zalaczam trzy screeny - pierwszy jest wynikiem skanowania:
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-bez-nazwy.jpg  
czero jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 30.01.2004, 00:20   #2
czero
-=| GodFather |=-

czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
...drugi jest raportem bledow monitora antywirusowego:
-bez-nazwy2.jpg  
Stary 30.01.2004, 00:26   #3
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
przeinstaluj Kaspersky'ego, monitor nie może sam z siebie nie pracować, błędy to normalna rzecz, Kaspersky jest bardzo wyczulony i np. skrackowane pliki pokazuje mi jako uszkodzone, nie przejmuje sie tym.

PS. cos nowego zamieściłeś, cholera teraz to wygląda na wirusa, który ci wyłączył monitor, masz świeże dyskietki ratunkowe Kaspersky'ego, ja bym przeleciał kompa na twoim miejscu, możesz mieć zmodyfikowanego MyDoom'a B, potrafi bydle uniemozliwić aktualizację baz antywirusowych lub wyłączyć monitor AV.

Ostatnio zmieniany przez Zetoxa : 30.01.2004 o godz. 00:32
Zetoxa jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.01.2004, 00:26   #4
czero
-=| GodFather |=-

...trzeci to okno panelu kontrolnego, w nim wyswietlone jest ze bledow I/O mam 60...

Czy ktos wie o co chodzi z tymi bledami
Z gory dziekuje za pomoc.
-blad2.jpg  
Stary 30.01.2004, 00:44   #5
memorando
Młody żonkoś

Data rejestracji: 02.02.2003
memorando zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez czero
...trzeci to okno panelu kontrolnego, w nim wyswietlone jest ze bledow I/O mam 60...

Czy ktos wie o co chodzi z tymi bledami
Z gory dziekuje za pomoc.
i/o znaczy że niemoże ich odpalić a dlaczego 2 w winxp są to :
1. folder system volume information
2. tracer w nim plik zawarty
więc się niemartw tym i/o
memorando jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.01.2004, 09:10   #6
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Bledami I/O sie nie przejmuj, ale mysle ze masz MyDoom'a bo blokada skanera na to wskazuje, prawdopodobnie masz rowniez zablokowana mozliwosc polaczenia z serwerem Kasperskyego i niemoznosc aktualizacji baz wirusow.
Stary 30.01.2004, 11:14   #7
czero
-=| GodFather |=-

No wiec tak.
Przeinstalowalem Kasperskego i problem zniknal (monitor sie uruchamia). Dla pewnosci sciagnalem jeszcze programik, ktory usuwa MyDooma A/B i nic nie znalazl .
A jesli chodzi o serwer i uaktualnianie baz wirusow, to wszystko dziala, dzisiaj sie polaczylo i uaktualnilo .
Ale przynajmniej wiem ze te bledy I/O sa nieszkodliwe.
Dzieki za pomoc .
-blad2.jpg  

Ostatnio zmieniany przez czero : 30.01.2004 o godz. 11:18
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: