![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Codeki - dziwne problemy
Dostalem dzis od kumpla film avi zakodowany xvidem do sprawdzenia czy on chodzi i jest malutki problem. Na tych codekach: AC3Filter ver 0.70b, DirectShow Pack (ffdshow) v2004.10.03, XviD film sie odtwarza poprawnie, ale caly czas obraz miga, predkosc jest dobra. Po odinstalowaniu tych codekow i zainstalowaniu pakietow: Codecs6024_allin1.exe i ACE Mega CoDecS Pack - ProXP 5.01 obraz juz nie miga, ale za to film za wolno i "sztucznie" sie odtwarza - czas leci normalnie.
Co z tym fantem zrobic? Macie moze jakies pewne codeki? Aha, dobrze trafilem w dzial? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 28.03.2003
![]() |
Witam
Poprobuj K-Lite Codec Pack http://nowe.pl/search.php?query=lite&action=results , jak dla mnie nie ma nic lepszego, koniecznie uzywajac zawartego tam playera "Media Player Classic" jak by nie poszlo na Full to jeszcze jest Mega Codec Pack |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 15.01.2002
![]() |
Jest juz ffdshow20050312 i ac3filter_1_01a_rc5 i jak dla mnie to najpewniejszy zestaw.
A i jak zawsze polecam to : http://www.geexbox.org/en/index.html
TEAC CD-W524E NEC ND-2500A Matshita UJ-850S Ostatnio zmieniany przez Koolo : 25.03.2005 o godz. 21:15 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pewnie film jest zrobiony nowszym xvidem niz masz w swoich zestawach, wtedy takie objawy wychodza.
Jak wyzej posciagaj najnowsze ffdshow + ewent xvid (chyba jest z marca) + ac3 tez 1.05 i powinno chodzic. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zlotowicz
![]() |
Sciaglem K-Lite Codec Pack 2.41 Full i problem znikl, ale i tak bede probowal wrocic do mojej starej konfiguracji kodekow w nowym wydaniu
![]() Dziekuje wszystkim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
zawsze mozna sprawdzic programem Gspot jakie kodeki sa potrzebne do odtworzenia filmu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Poważny używkownik
Data rejestracji: 16.02.2005
![]() |
Mój zestaw = K-Lite + Real Alternative + Quick Time Alternative
(Z najnowszymi wersjami nic minie jeszcze nie zaskoczyło) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Żabol
Data rejestracji: 27.04.2003
![]() |
MQS K-Lite Mega Codec Pack ma to w sobie juz reala i quick. Polecam najnowsza wersje 1.26
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
![]() Ciekawy blog LiTEa <-- Click ![]() ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Pogadali... Sami max z tzw. reputkami...
I co z tego wynika: gówno się znają a reputki mają... 8 )
![]() |
#11 | |
Zlotowicz
![]() |
Cytat:
Moze i myslisz, ze rozdaje reputki na prawo i lewo, ale sie mylisz. Daje je TYLKO wtedy gdy jakas osoba mi pomogla, gdy ja popieram w jakims sporze itd. A to, że mam taki "zielony dywanik" to mnie gó*no obchodzi, nie kaze sobie ich dawac za byle co, bo powinno sie je rozsadnie dawac. A zeby Ci ulzyc to zaraz napisze do kogos z zarzadu forum ![]() A i jeszcze bylbym zapomnial to, ze mam taaaki "dywanik zielony" to nie znaczy, ze znam sie na wszystkim i jestem guru. Taka mala dygresja - ktos kto sie zna na wszystkim to sie nie zna na niczym. Moze jesli przeczytalbys moj pierwszy post to zauwazylbys, ze jednak staralem sie sam ten problem jakos rozwiazac instalujac rozne, nowe wersje kilku pakietow z codecami. Staralem sie ten problem rozwiazac o wlasnych silach, no ale coz nie jestem wszechwiedzacy to potrzebowalem pomocy innych. Tym moim malutkim wywodem nie chcialem nikogo urazic. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
OldBoy
![]() ![]() |
@epol: bez żalu: wiesz, że nie o to chodzi...
Chociaż podobno znalazł się dupek co na mnie doniósł, bo stwierdził, że tzw. dupek tp dokładnie ON... Mi chodzi o poziom tego forum a nie o drobiazgi: czujesz to czy nie? Bez urazy... Proszę... Tylko dupki z nieuzasadnioną ilością reputek zareagują... 8 )
![]() |
#13 | |
OldBoy
![]() ![]() |
Cytat:
Albo coś reprezentuję na tym forum (bo mam aż tyle reputek, więcej niż ustawa przewiduje) albo potwierdzam, że w moim indywidualnym przypadku reputki o niczym nie stanowią... 8 )
![]() |
![]() |
#14 |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Esem dzisiaj chyba nie jestes w najlepszym humorze.
No i spam uprawiasz 8 ) Co do problemu, ktory tu zaistnial.Hmm. Odpowiedzi bardziej skomplikowane niz pytanie. Ostatnio zmieniany przez Weron : 27.03.2005 o godz. 21:08 |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
OldBoy
![]() ![]() |
Cytat:
Ja widzę to zupełnie inaczej: masz dużo reputek? Napewno uzyskałeś je metodami korupcyjnymi; bo niemożliwe abyś się na tym znał... A problem jest prosty: jak świński ogon... Tylko Ci z dużą ilością reputek poprostu nie nadążają... To się nazywa: woda sodowa... 8 )
![]() |
![]() |
|
|