![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.12.2002
![]() |
CoolEdit2000 i obrobka audio
mam problem nagralem muzyke z vivy z tunera i chce ja teraz obrobic programem cooledit 2000 bo wystepuja w niej lekkie pykniecia.
Jakie filtry i inne cuda uzyc? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
MAJSTER zlotowy
Zlotowicz
Data rejestracji: 23.06.2002
![]() |
Re: CoolEdit2000 i obrobka audio
Cytat:
W Twoim wypadku starczyłby chyba Declick. Przydałby się jakiś spec od CoolEdita,bo wielu chyba próbuje.Czyścimy ni muze z kaset i płyt - dużo tego robi Zyga-pozdrawiam,skromny i uczynny człowiek. Fajnie,że dałeś ten temat. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
lub po prostu Paput
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
Re: CoolEdit2000 i obrobka audio
Cytat:
Dla problemu polecam fumkcję: Noise reduction/Pop/click elimination przy czym jeżeli zniekształcenia są równomierne i o stałym natężeniu to użyj opcji: "constans hiss and cracle", jeżeli zniekształcenia są nierównomierne i o zmiennym natężeniu to użyj drugiej opcji "hiss+lots of click". Jeżeli występują tylko lekkie pykniecia, nie używaj opcji "detect big pops" - może wyciąć np. mocne uderzenie bębna. Przed użyciem obu opcji użyj funkcji "auto fin all levels", a nastepnie "find treshold levels only". Na poczatku raczej używaj domyślnych ustawień programu i tych podanych po automatycznej analizie. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
MAJSTER zlotowy
Zlotowicz
Data rejestracji: 23.06.2002
![]() |
Do PAPUTA
Witam!
Czy masz jakąs literaturę o CoolE ? Fajny progs ale za dużo niewiadomych.Wiem,ze Zyga się tez z nim mocuje-bedziemy cie molestować w temacie - co Ty na to ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
lub po prostu Paput
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
Re: Do PAPUTA
Cytat:
Ale oczywiście bardzo chętnie wymienie poglądy i doświadczenia. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 06.09.2002
![]() |
Przydałby się jakiś spec od CoolEdita,bo wielu chyba próbuje.Czyścimy ni muze z kaset i płyt - dużo tego robi Zyga-pozdrawiam,skromny i uczynny człowiek.
************************************************** ******************** Chyba się rozpłaczę ze szczęścia ![]() ![]() ![]() Dzięki za dobre słowo ![]() ![]() ![]() A co do Coola , oj przydało by się coś pisanego. Brzuszki, a tak a propo, miałeś napisać i co? Pozdrawiam Zyga
![]() |
#7 |
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
![]() A do kolegi ktory topic zaczal - Paput wlasciwie wszystko napisal to teraz tylko robic, recepty nie ma bo dobor poziomow zalzy od materialu obrabianego, ale zabawa fajna i wciagajaca |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
Re: Re: CoolEdit2000 i obrobka audio
[QUOTE]brzuszki napisa***322;(a)
[B] Oooo1 facet... jest nas paru co próbujemy się z Cool Editem,u mnie na razie bez efektu. ********************** no wiesz - dlaczego, chociaz chyba wiem.Mniej balowac - wiecej pracowac |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|