![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 15.11.2003
![]() |
Witam!
Mam pytanie dotyczące muła. Mianowicie nie licząc problemów związanych z lowid, coś nie łączy, przerywa itd. ( ) zauważyłem dziwne i w sumie niepokojące zjawisko.Mianowicie o ile pamiętam, jeśli w pliku jest np. 5 części (zdaje się po ~9,3MB), to kiedyś po skończeniu pobierania jednej (od zera) zaczął od razu pobierać część kolejną (kolor paska przy użytkowniku zmieniał się: stara część - żółty, nowa, która za chwilę ma być pobrana - zielony, po przejściu do kolejnej części zielony zmienia się w żółty ), itd. Problem w tym, że nie pamiętam czy tak kiedyś było (i jest) czy tylko mi się ubzdurało. Bo od jakiegoś czasu obserwuję muła i widzę że:-jeśli zaczynam od kogoś ściągać te np. 5 części od zera, ściągnie całą jedną i pomimo tego że kolejna część zmieni się na żółtą, zaraz po skończeniu poprzedniej, następuje przerwanie ściągania i skok na koniec kolejki -jeśli zaczynam ściągać część która ma ściągnięte np. 4MB, to kończy ją ściągać, zaczyna nową, ale nowej już nie ściąga całej tylko (9,3MB - 4,3MB = 5MB) które to 4,3MB dociągnął do części poprzedniej . Dalej dzieje się co? Na koniec kolejki i dowidzenia.Nie wiem czy coś się w zasadach w eMule zmieniło, czy ja coś w ustawieniach niechcący zmieniłem (ale przeszukałem i nic w sumie tam nie ma na ten temat) czy po prostu to ściąganie w "nieskończoność" jest moim wytworem wyobraźni? Proszę o rady, akurat 90% plików które ściągam to rzadkości, po 5 źródeł max. i w dodatku mam lowID ...
Ostatnio zmieniany przez Vavoom : 30.10.2005 o godz. 01:01 |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
.:Obey Your Master:.
Data rejestracji: 18.12.2003
![]() |
napisz co potrzebujesz to pobiorę i dam Ci slota, a przy okazji zobaczymy co tam się dzieje. Zasady się nie zmieniły, wczoraj miałem rekord w Emulu - 80 KB/s przez około 30 min
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
No właśnie! Teraz sobie uświadomiłem, że ostatnio ktoś odemnie ściągał naraz 25MB, prawie 3 części. Tak się składa że ja w tym momencie też od niego ściągałem i skończyło się na jednej części
![]() A czy może mieć na to wpływ opcja do włączania / wyłączania systemu kredytów?
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Cytat:
O ile pamietam to zawsze w emulu bylo tak ze jak sciagniesz 9,3 MB od kogos to ladujesz na koncu kolejki. Istnieja oczywiscie wyjatki od tego jezeli: - ktos dal ci slota - ktos dal plik na release i ty jestes jedyna (choc niekoniecznie, zalezy od iloci osob do ktorych ktos wysyla) osoba ktora u niego stoi w kolejce - ktos uzywa mod emule (np wombat) i ustawil sobie inny limit wysylania jednorazowo (np 50MB) - ktos ma tak szybkiego neta ze wysyla do wszystkich ktorzy stoja u niego w kolejce i w ten sosob nawet jak bedziesz ostatni to i tak bedizesz sciagal Wiec moze w czesniej zdazyla ci sie ktoras z powyzszych sytuaci i dlatego nie ladowales na koncu kolejki. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
Rzeczywiście, racja. To musiałem mieć niezłego farta żeby akurat te "najlepsze" przypadki oglądać
No to dzięki za wyjaśnienie!
|
|
|
|
![]() |
|
|