![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Stare plyty
Mam pytanie!
Tym razem ja pytam ![]() Znalazlem przy okazji przenosin magazynu, spora ilosc starych plyt CDR firmy BTC, zafoliowane i zapudelkowane. I jest problem: to sa plyty indeksowane 1x2x4x! 2 na 3 plyty tnie mi przy zapisie poczatkowego sektora. Mam LG48@52 i LiteOna 48. Co mam z nimi zrobic, doskonale nadaja sie do zapisow tego badziewia ksiegowego w firmie. (3 lata zapis powinien przetrwac) ale...nagrywarki kreca najmniej 8x, a tego starego Mitsumi 4x tak odlozylem, ze nie mam pojecia gdzie jest. Ps: jeszcze jedna zabawna sprawa. Na takiej pocietej plycie moge nagrywac multisesje z predkoscia 8x i dzialaja.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
ale to płyty to straszny szajs
szkoda lasera ![]() poważenie to są chyba najgorsze płyty na Ziemi ![]()
![]() |
#3 |
Głupi Yasio
Szajs, nie szajs, jest tego 70 sztuk. (bylo bo 10 juz zuzylem - 1 pudelko) a na jakies bzdety to sa ideal i nic nie kosztuja.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Forumator
Data rejestracji: 22.03.2003
![]() |
Nowe nagrywarki LG faktycznie mają najniższą prędkość 8x dla CD-R, ale Lite-On umożliwia zapis od 4x.
![]() |
#5 | |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Głupi Yasio
Cytat:
Problem w tym, ze i tak poczatkowe sektory plyty, zapisywane sa ze znacznie wieksza predkoscia. Chyba sobie plytki poczekaja na lepsze czasy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
Yahol poszukaj jednak tego mitsumi / to są płyty stworzone dla tej wypalarki (jak na takowym czołgu x2 nie miałem z żadnymi btc kłopotów i wszystkie chodza do dziś ) a wiem ze sprawiały one kłopoty / albo pomysl o jakimś używanym teacu w54 lub w58
pozdro
![]() |
|
|