![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Disce puer.
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
XP a gry
Ponieważ przeczytałem kilka postów na temat XP i nie rozwiały one moich wątpliwości mam kilka pytań dotyczących tego systemu.
1. Jak to jest z grami na XP (opinie są bardzo podzielone), w jakim stopniu na odpalanie gier na XP ma wybór systemu plików (FAT32/NTFS). 2. Co tracę instalując XP z systemem plików FAT32. Generalnie chętnie przesiadł bym się na XP, ale kompa użytkuję razem z synem i nie chcę przyprawiać go o palpitację serca gdy nie będą chodzić mu gierce. Oczywiście wiem, że mogę zaladować 2 systemy, ale jeżeli XP nie będzie powodował problemów to po co. Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 28.02.2003
![]() |
NTFS różni tym się od FATA, że jest mniej bałaganiarski to znaczy, że nie trzeba robić co miesiąc defragmentacji dysku. System plików w tym wypadku nie ma znaczenia co do poprawnosci pracy gier. Dlatego lepszy jest NTFS.
Obecnie trochę gier nie działa na XP bo jest on oparty na technologi NT przez co starsze tytuły nie chcą z nim współpracować ale producenci nowszych gier dbają o to by chodziły one pod XP, dlatego nawet jak gra standartowo nie działa po XP to pewno w sieci znajdą się patche umożliwiające ich poprawne działanie. Może na początek zainstalować 2 systemy i sprawdzić co jak chodzi a potem podjąć decyzję. Może wszystko będzie od razu OK. To trzeba zawsze sprawdzić. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 04.02.2003
![]() |
u mnie dziala wszystko git, kazda gierka, a jakby cos to zawsze mozna tryb zgodnosci wlaczyc
![]()
![]() |
|
|