Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 07.12.2002, 23:23   #24
TOMMYx
Gość

Smile

Witam,

Na wstępie podziękuję koledze Januszp (Jaro) za wyczerpujące odpowiedzi na moje pytania.

Szisiaj się zdecydowałem i mogę śmiało napisać, iż jestem szczęśliwym posiadaczem... CYFRY+.
Jestem naprawdę zadowolony. Programów jest tak dużo, i to tylko z HotBird'a (docelowo chcę także ściągać z ASTRY), że już po przejrzeniu nie chce się człowiekowi przełączać na kolejne, kolejne, i kolejne.
Programy muzyczne - jakość obrazy i dźwięku - idealna.
Ilość programów muzycznych - zadowalająca, na kablówce miałem tylko 2x MTV i 2x VIVA.
Programy radiowe - !!! nawet nie wiedziałem, że tyle może ich być.

Nie da się ukryć - jest co oglądać i czego słuchać.

A teraz kilka słów o sprzęcie.

Dowiedziałem się, że model dekodera, który otrzymałem po podpisaniu umowy, nie jest najnowszy. Podobno najnowszy to wersja 7XXX (nie pamiętam dokładnie kolejnych cyfr). Ja mam model 5xxx.
Monter (nie mylić z kolegą Adminem ), który instalował i ustawiał antenę, poinformował mnie o różnicy, pomiędzy tymi dwoma modelami.
Oba są firmy PIONEER, tyle że nowszy nie ma dodatkowego "wyjścia" antenowego, przycisku do wyłączania dekodera i czegoś jeszcze, ale juz nie pamiętam

Ja w swoim dekoderze mam ten w/w przycisk, mam 1x wejście antena, 1x wyjście antena, 1x EURO do TV, 1x EURO do magnetowidu, 1x wejście "telefoniczne", Audio OUT, 1x szeregowe i 1x równoległe. To chyba wszystkie. Ach, jeszcze jedno - 1x zasilanie

Teraz jeszcze tylko krótki cytat i czas na moje pytania

"(...) wejście szeregowe orza równoległe - w celu podłączenia do komputera .
To podlączenie jest niezbędne w celu "zabaw" mających na celu przeprogramowanie dekodera (zmiany oprogramowania).
Przy poparciu odpowiedniego oprogramowania (np. "Pioniero") możliwa jest zmaina :
- wyglądu wewnętrznego tunera (zmiana grafiki)
- listy kanałow (dekodery orginalnie ,ze względu na budowę biosu przyjmują max. 1000 kanałów ,po zmianie oprogramowania możliwy jest odbiór 2000 kanałów oraz wygodna ich modyfikacja na komputerze - ręczne układanie koljnosci programów) (...)"

Możesz coś więcej na ten tamet napisać?
Może jakieś linki do stron z opisami zasad działania takich "tuningów" i softu typu wymieniony przez Ciebie 'Pioniero'. Stronki z podłączaniem dekodera do kompa przez p. równoległy/szeregowy, etc..
Jesli masz jakieś materiały odnośnie tego tematu, daj znać, to podam Ci maila i mi wrzucisz na skrzynkę.
  Odpowiedz cytując ten post

Twoje uprawnienia: