![]() |
Czas to coś czego mi ostatnio najbardziej brakuje... czasu nie można teoretycznie kupić - ale niekiedy za pieniądze można coś odłożyć w czasie - na przykład wyrok :P
|
wspolrzedna t w ukladzie, jedyny wymiar w ktorym jeszcze sie nie przemieszczamy (liczac 4 wymiary, choc sa i tacy co opisuja ich wiecej), czas zalezny jest od grawitacji i przyspieszenia, czas jest wzgledny...
zawsze go brak choc czasem sie dluzy (praca, wyklady, randka przed momentem konsumpcji), chcialoby sie go zatrzymac czasem |
czas - 4 wymiar... jest możliwa podróż w czasie... problem tkwi w energii... nie wiadomo skąd wziąść tak dużą energie na ugięcie czasoprzestrzeni...
a tak ogólnie: czas - szczęśliwi czasu nie liczą :> |
czas to "piniądz" :haha:
|
CZAS jest pojeciem wzglednym, filozofia zastanawia sie od dawien dawna czy on wogole istnieje... zapewne definiowanie czasu zalezy w duzym stopniu do punktu jego odniesienia, w ukladach kilkunastowymiarowych czas biegnie rownolegle, prostopadle i w poprzek, czyli do przodu, do tylu i po krzywych - OTW (Ogolna Teoria Wzglednosci)... wg religijnych zasad w bardzej oswieconych odlamach tego gatunku czas jest wiecznym teraz, czylo przeszlosc, terazniejszosc i przyszlosc wspolistnieja razem... rownoczesnie
Nic tylko zbudowac wehikul czasu |
czas jest tp fragment niskonczonosci potrzebny do wypalenia najmniejszej jednostki pojemnosci (4bity?)
|
Ale macie pomysły :P
BTW Ten czas szybko ucieka, a zwłaszcza przy NFS :D |
Cytat:
|
Nieskończoność jest to czas potrzebny do wyprostowania włosa łonowego ;)
Pozdro |
Cytat:
a wlasnie, co to jest nieskonczonosc?? ps. przerabiam takie rzeczy na filozofi ciagle ;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Czas to pojecie pierwotne, niedefiniowalne, wiec jakiekolkwiek dywagacje nt. sa bez sensu.
to nie jest forum filozoficzno-fizyczne tylko o wypalaniu plytek :) |
Temat calkiem, calkiem. Podoba mi sie.
No wlasnie czym jest dla mnie czas??? |
czas w/g pewnych filozoficznych doktryn jest tylko abstrakcją wymyśloną na potrzeby ludzi aby jednak wszystko miało jakieś ramy określone granice...ciekawe
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:09. |