![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 17.07.2002
![]() |
Rozwalająca idea (sieć)
30 minut temu wymyśliłem plan ,który musze za wszelką cenę zrealizować.Otóz wymyśliłem sobie ,że zakupię jakiegoś 486 ,dokupię 2 sieciówki i będę miał kompa ,który będzie sobie stał w innym pomieszczeniu i mi ściągał pliki.Tylko jest problem.Po pierwsze znalazłem kompa na allegro calkiem przyzwoity http://allegro.pl/show_item.php?item=14850704.Jest tam niejaka siecówka na RJ45.Problem w tym ,że ja o sieciach wiem mniej niż zero.Szukalem też kart niejakich ethernet.Są dosyć tanie , tylko co z tego skoro ja nie wiem co to ethernet
![]() ![]() Znalazłem też 2 sieciówki na RJ45 http://allegro.pl/show_item.php?item=14858322.Co o tym sądzicie ??
![]() Ostatnio zmieniany przez mati1700 : 24.07.2003 o godz. 01:13 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
sieciowka na rj45 - czyli popularna skretke (najzwyklejszy kabel sieciowy) kosztuje kolo 30 zeta - a mozna kupic i taniej - nie wiem czy jest sens bawic sie w alegro
mozesz zarzadzac drugim kompem 'zdalnie' - pod linuksem jest to intuicyjne i oczywiste - pod windowsem juz wymaga wiecej zachodu ale jest jak najbardziej wykonalne (choc na 486 to pozostaje ci tylko linuks - bo nawet w95 chodzi bardzo wolno - a w95 czesto nie pozwoli ci odpalic 'sciagajacych' aplikacji) poniewaz i tak bedzie ci potrzebny linuksik to popytaj o zdalne sterowanie na forach linuksowych (albo pomecz naszych lokalnych guru od linucha - to naprawde prosta rzecz)
![]() |
![]() |
#3 |
...w podróży...
Data rejestracji: 20.06.2003
![]() |
Do zdalnego sterowania jest program TridiaVNC:
www.tridiavnc.com jest darmowy, działa na: Windows 95/98/2000/ME/NT/XP X-Based (Linux/UNIX) Linux (Red Hat 6.0 or later), IBM AIX (4.1.5 or later), HP-UX (10.20 or later), SUN Solaris (2.5 or later) u mnie działa na dwóch kompach z win98se
"I'm not going to change the way I look or the way I feel to conform to anything. I've always been a freak. So I've been a freak all my life and I have to live with that, you know. I'm one of those people." - John Lennon "Nazywaja mnie Niezrownanym, a moze Niezrownowazonym - nigdy tego nie pamietam..." - M.K. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
zapytaj bas`a on mi tak bardzo pomogl i dzieki mu za to. Momentami nie moglem zapamietywac tak mowil
![]()
![]() |
#5 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
![]()
![]() Ostatnio zmieniany przez mati1700 : 27.07.2003 o godz. 21:32 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 04.02.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wymiatacz
![]() |
No ludzie nikt nie umie odpowiedzieć na moje pytanie ?
![]() |
#8 |
MAJSTER zlotowy
Data rejestracji: 16.05.2002
![]() |
Re: Rozwalająca idea (sieć)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 04.02.2003
![]() |
Re: Rozwalająca idea (sieć)
Cytat:
2.Jeśli chciałbyś dzielić net to można to tak zrobić ze na jednym kompie masz XP i dwie karty sieciowe jedną net "wchodzi" a drugą wychodzi do drugiego kompa z tym że na drugim kompie będzie net tylko wtedy jak będzie włączony pierwszy (udostępniający), to działa, wiem z AUTOPSJI, a poza tym drugi komp wychodzi do netu z adresem IP kompa udostępniającego net i u admina masz spoko można też zrobić to na linuksie ale na tym się nie znam i nie pomogę, ale generalnie jak jeden komuter ma udostępniać połączenie innemu to musi chodzić non stop. Można połączenie rozdzielić switchem ale wtedy admin odrazu się kapnie , a nawet nie uruchomisz tego na switchu bo drugi komp musiałby mieć przydzielone IP. Sterowanie drugim kompem jest możliwe, są w XP narzędzia do tego ale ja tego nie uruchamiałem bo nie za bardzo mam czym sterować ^_^ i nie jest to chyba tak proste. Ale się rozpisałem a tu masz linka http://forum.tweak.pl/viewtopic.php?t=38658 Tak w ogóle to szukaj na forum www.forum.tweak.pl |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wymiatacz
![]() |
Krzypaw dzięki za świetny link !!
![]()
![]() |
#11 |
Gość
|
a co do sieciowek pod isa to to nie dziala bo ja postawilem routera na 486dx3(100) i 16mb ramu i tez linux router freesco ale udostepnienie polaczenia przez stara sieciowke bylo baaardzo wolne
(laczyl sie i pingowal w porzadku ale udostepnial polaczenie ze az sie plakac chcialo - onet nie mogl sie zaladowac ![]() teraz uzywamy p100 i sieciowki na pci a os to win98se(komp poyczony na tydzien) i wirroute 4.2.2 i jakos juz tam popych ale zalecal bym szybszego proca! nasze lacze to sdi ale jestem zadowolony |
![]() |
![]() |
|
|