No ja właśnie czytam tę dyskusję używając Opery 6.04 dla Windows. Ponadto korzystam również z Mozilli - ma świetnego Kuriera Poczty (jak dla mnie). Poprzednio próbowałem Eudory ale tam miałem kłopoty z polskimi znakami. Natomiast Outlooka omijam szerokim łukiem - nie jestem samobójcą komputerowym - w ogóle go nie instaluję, gdy stawiam system. Uważam, że Mozilla + Opera to dobry duet spełniający oczekiwania internauty. IE z konieczności też funkcjonuje, ale sporadycznie - wtedy, gdy ktoś stworzy strony wyłącznie pod IE - takie też się zdarzają (wtenczas nie działają np. polecenia na stronie, albo nie chce rozwijać się menu). Np. porównaj w różnych przeglądarkach strony z adresu
www.pcakces.prv.pl - one niestety dobrze chodzą tylko pod IE. Do tego dochodzi fakt, że Opera i Mozilla są darmowe (zwłaszcza ta druga) a IE nie (za niego trzeba płacić - przy okazji kupowania Windowsa). Wiele magazynów komputerowych analizując przeglądarki podpisuje, że IE jest darmowy - to nie prawda. Cena tej przeglądarki jest wliczona w cenę systemu, który się kupuje. Fakt, że IE można za darmo ściągnąć z oficjalnej strony M$, nie ma tu znaczenia, bowiem ściąga się ten program dla systemu (za który się zapłaciło), w którym i tak już była jakaś wersja IE.
Yahol, co do OpenOffice, to masz oczywiście rację, ale lepiej mieć również SO 5.2, bo OO 1.0 nie ma pewnych opcji (narazie).
Miłego dnia