![]() |
najlepsze są komputery z hiper marketów gdzie gwarancje na poszczególne podzespoły zapakowane w folie przykleja sie taśmą wewnątrz obudowy :szczerb:
a o jakości zmontowania takiego zestawu nie wspomnę , miałem do czynienia z paroma takimi zestawami :sciana: vobis przy tym to cud firma |
Generalnie powsta***322;a dyskusja z dyskusji...przeczytajcie temat a potem sp***243;jrzcie co si***281; tworzy. Plomby czy tez naklejki ktore uniemozliwiaja zdjecie boku obudowy (tzn. mozliwosc jest, ale zrywa sie naklejke) jescze s***261;. Kazdy zestaw robiony przez np. Znak`a czy tez inne firmy ktore skladaja zestaw CALY chyba nakladaja naklejki. Komputronik nawet jak ma sw***243;j zestaw to nie daje - z tego co pamietam, bo daja gwarancje na kazda czesc osobno. Jak oddajesz cos do naprawy to robia diagnostyke a potem wyciagaja to co zepsute i wymieniaja ( w marketach te mas***243;wki to wymieniaja sztuki od razu :) )
Co do tematu: sam mam nagrywarke wlozona do kieszeni USB 2.0, mam tez ten kontroler IDE2USB...dziala idealnie. Polecam to rozwiazanie. |
najprawdopodobniej jutro będe miał ten adapter :)
a jak jest z zmianą firmware na takiej przejściówce, jest bezpieczna? |
Cytat:
Ryzyko takie, jak zawsze - nagły brak prądu. ;p |
dobrze wiedziec ze te przejsciowki faktycznie dzialaja, o sa wielokrotnie tansze od kieszeni...
|
Cytat:
Powiem Tobie...niezastąpione jak się bierze dysk do kogoś, albo ogólnie trzeba podłączyć dysk na szybko. |
Cytat:
|
Witam !
Cytat:
Chyba, że w ostatnim czasie coś się zmieniło .... A w kwestii plomb i montażu - kolega kilka lat temu kupił komputer z plombą - tylko że była tak nieudolnie przyklejona, że bez najmniejszego problemu ją odkleił (a później zakleił) - nie wspomnę już, że pewne niespodzianki go w środku spotkały :P Oczywiście to sytuacja rzadka - zazwyczaj plomby nie da się odkleić bez uszkodzenia itd. Pozdrawiam ro29 |
Cytat:
wniosek z tego, ***380;e w Vobisie lej***261; na zak***322;***261;dnaie plomb, w moim komputerze kupionym w vobisie jaki***347; czas temu by***322;o identycznie :fiu: |
Spróbuj podgrzać plombę suszarką do włosów a potem delikatnie podnieść skalpelem.
|
Cytat:
|
Cytat:
a sposób @superrrmario jak najbardziej działa tylko trzeba delikatnie skalpelem lub żyletka plombę odrywać :taktak: |
[QUOTE=- Deckard -]każdy ma w domu suszarkę do włosów nawet jak nie ma włosów /QUOTE]
Burżuj! edit: Gdzie jest pier...y nawias kwadratowy? Czas umierać. |
Wiecie może dlaczego tak jest, że jak np. resetuje komputer to po resecie niewykrywa mi nagrywarki dvd, podłączonej do pc za pomocą przejściówki, dopiero gdy wyjciągne kabel usb z kompa i ponownie podłącze, dopiero wtedy działa:/? albo jak nagrywam coś to inne urządzenia podpięte pod usb się wyłanczają (np. modem kablowy, drukarka)?
|
A masz odznaczon***261; opcje w ustawieniach usb zezwalaj***261;c***261; windowsowi na wy***322;***261;czanie usb?
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:00. |