Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Czy da radę podłączyć nagrywarkę dvd, bez rozkręcania kompa? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/czy-da-rade-podlaczyc-nagrywarke-dvd-bez-rozkrecania-kompa-66884/)

- Deckard - 05.08.2006 14:54

najlepsze są komputery z hiper marketów gdzie gwarancje na poszczególne podzespoły zapakowane w folie przykleja sie taśmą wewnątrz obudowy :szczerb:
a o jakości zmontowania takiego zestawu nie wspomnę , miałem do czynienia z paroma takimi zestawami :sciana: vobis przy tym to cud firma

Kasprzak 05.08.2006 16:18

Generalnie powsta***322;a dyskusja z dyskusji...przeczytajcie temat a potem sp***243;jrzcie co si***281; tworzy. Plomby czy tez naklejki ktore uniemozliwiaja zdjecie boku obudowy (tzn. mozliwosc jest, ale zrywa sie naklejke) jescze s***261;. Kazdy zestaw robiony przez np. Znak`a czy tez inne firmy ktore skladaja zestaw CALY chyba nakladaja naklejki. Komputronik nawet jak ma sw***243;j zestaw to nie daje - z tego co pamietam, bo daja gwarancje na kazda czesc osobno. Jak oddajesz cos do naprawy to robia diagnostyke a potem wyciagaja to co zepsute i wymieniaja ( w marketach te mas***243;wki to wymieniaja sztuki od razu :) )
Co do tematu: sam mam nagrywarke wlozona do kieszeni USB 2.0, mam tez ten kontroler IDE2USB...dziala idealnie. Polecam to rozwiazanie.

dwozny 08.08.2006 23:54

najprawdopodobniej jutro będe miał ten adapter :)
a jak jest z zmianą firmware na takiej przejściówce, jest bezpieczna?

joujoujou 09.08.2006 01:03

Cytat:

Napisany przez dwozny
[...]
jak jest z zmianą firmware na takiej przejściówce, jest bezpieczna?

Kilkakrotnie zmieniałem na NECu i BENQ - bez żadnych problemów. :spoko:

Ryzyko takie, jak zawsze - nagły brak prądu. ;p

nimal 09.08.2006 09:19

dobrze wiedziec ze te przejsciowki faktycznie dzialaja, o sa wielokrotnie tansze od kieszeni...

Kasprzak 09.08.2006 13:54

Cytat:

Napisany przez nimal
dobrze wiedziec ze te przejsciowki faktycznie dzialaja, o sa wielokrotnie tansze od kieszeni...

Mialem te same wahania...ale zaryzykowałem.
Powiem Tobie...niezastąpione jak się bierze dysk do kogoś, albo ogólnie trzeba podłączyć dysk na szybko.

ed hunter 09.08.2006 19:30

Cytat:

Napisany przez Kasprzak
Mialem te same wahania...ale zaryzykowałem.
Powiem Tobie...niezastąpione jak się bierze dysk do kogoś, albo ogólnie trzeba podłączyć dysk na szybko.

albo jak @jou ma się 2 laptopy :)

ro29 09.08.2006 23:24

Witam !

Cytat:

Napisany przez Kasprzak
Generalnie powstała dyskusja z dyskusji...przeczytajcie temat a potem spójrzcie co się tworzy. Plomby czy tez naklejki ktore uniemozliwiaja zdjecie boku obudowy (tzn. mozliwosc jest, ale zrywa sie naklejke) jescze są. Kazdy zestaw robiony przez np. Znak`a czy tez inne firmy ktore skladaja zestaw CALY chyba nakladaja naklejki. (...)

Masz na myśli CK Znak ?? (http://znak.pl/) - bo jeśli tak, to oni chyba odkąd pamiętam nie plombowali komputerów - tekst o tym, jakie jest to niekorzystne, przez chyba 2 lata publikowali na łamach tygodnika ogłoszeniowego "Era komputera".
Chyba, że w ostatnim czasie coś się zmieniło ....

A w kwestii plomb i montażu - kolega kilka lat temu kupił komputer z plombą - tylko że była tak nieudolnie przyklejona, że bez najmniejszego problemu ją odkleił (a później zakleił) - nie wspomnę już, że pewne niespodzianki go w środku spotkały :P
Oczywiście to sytuacja rzadka - zazwyczaj plomby nie da się odkleić bez uszkodzenia itd.

Pozdrawiam
ro29

mgit 10.08.2006 09:50

Cytat:

Napisany przez ro29
Oczywi***347;cie to sytuacja rzadka - zazwyczaj plomby nie da si***281; odklei***263; bez uszkodzenia itd.

znajoma wczoraj kupi***322;a kompa w Vobisie w Legnicy to owszem by***322;y plomby a***380; dwie, i przyklejone tak by nie by***322;o problemu z otwarciem obudowy :haha:
wniosek z tego, ***380;e w Vobisie lej***261; na zak***322;***261;dnaie plomb, w moim komputerze kupionym w vobisie jaki***347; czas temu by***322;o identycznie :fiu:

superrrmario 10.08.2006 10:17

Spróbuj podgrzać plombę suszarką do włosów a potem delikatnie podnieść skalpelem.

ed hunter 12.08.2006 19:35

Cytat:

Napisany przez superrrmario
Spróbuj podgrzać plombę suszarką do włosów a potem delikatnie podnieść skalpelem.

a co jak nie ma włosów? :D

- Deckard - 12.08.2006 19:45

Cytat:

Napisany przez ed hunter
a co jak nie ma włosów? :D

każdy ma w domu suszarkę do włosów nawet jak nie ma włosów :D można nią wtedy suszyć różne rzeczy np. skarpetki :D

a sposób @superrrmario jak najbardziej działa tylko trzeba delikatnie skalpelem lub żyletka plombę odrywać :taktak:

rycho 12.08.2006 20:02

[QUOTE=- Deckard -]każdy ma w domu suszarkę do włosów nawet jak nie ma włosów /QUOTE]
Burżuj!
edit:
Gdzie jest pier...y nawias kwadratowy?

Czas umierać.

dwozny 18.08.2006 10:27

Wiecie może dlaczego tak jest, że jak np. resetuje komputer to po resecie niewykrywa mi nagrywarki dvd, podłączonej do pc za pomocą przejściówki, dopiero gdy wyjciągne kabel usb z kompa i ponownie podłącze, dopiero wtedy działa:/? albo jak nagrywam coś to inne urządzenia podpięte pod usb się wyłanczają (np. modem kablowy, drukarka)?

gallus 18.08.2006 10:30

A masz odznaczon***261; opcje w ustawieniach usb zezwalaj***261;c***261; windowsowi na wy***322;***261;czanie usb?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:00.