![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 20.06.2004
![]() |
Czy jest jakiś program do WLAN
Czy zna ktoś jakiś program do sprawdzania jakości i siły (mocy) sygnały radiowego LAN z aneny parabolicznej?
Proszę o wszelkie info na ten temat. ![]() Z góry dziękuję. Pozdrawiam. AndKoc. ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
Przyłączam się, tylko ja ptrzebuję programiku do pomiaru siły sygnału radiowego na antenie BabuYaga, bo dotychczas mój Anmin używał zwykłego pinga do nadajnika :/
PS Wiec razem czekamy na odpowiedzi.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
USER FRIENDLY?
Data rejestracji: 15.02.2004
![]() |
Producent sieciowki powinien udostepnic taki program razem ze sterownikami do karty. Ja w każdym razie taki mam. Karta Planet WL-8303. Poszukajcie na plytce ze sterami ewentualne proponuje odwidzic strone producenta karty.
Pozdr.8) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
gÓru
![]() ![]() ![]() |
A ja mam D-Link'a Air Plus Wirless Accass Point DWL-900AP+ i na CD ze sterownikami nic nie moge znaleść, a net mi tak powoli chodzi ze ledwie co na forum wejśc mofe, spróbuje znaleśc na jakieś oficjalenj stronie jakiś programik, chyba że ktoś jakiś zna??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 20.06.2004
![]() |
Ja mam sieciówkę na płycie głównej, Accesa PLANET WAP-1963 i Switch PLANET FSD-503. Na płytce od Accesa jest tylko instrukcja PDF, a do switcha i sieciówki nie ma nic
![]() Może ktoś ma jakiś pomysł? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
USER FRIENDLY?
![]() |
Wiem ze nie o to wam chodzi ale sile sygnalu mozna jeszcze sprawdzic bezposrednio pod wingrozą (Xp).
Start/Ustawienia/Połączenia sieciowe/Połączenie sieci bezprzewodowej pozdr.8) |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
gÓru
![]() ![]() ![]() |
@ *Vojtas* gdzie to jest bo ja nigdzie tego nie widze
![]() ![]() Ps czy wie ktoś może czy idzie grać w sieci bezprzewodowej tak samo jak w lanie w counet-strike?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
USER FRIENDLY?
![]() |
Otwórz to połączenie które tam masz (czyli ZST_internet) i umieść tu obrazek chciałbym zobaczyć co tam jest.
pozdr. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
gÓru
![]() ![]() ![]() |
Ja już wiem o co choedzi, ten D-Link nie jest karta umieszczoma w komputerze tylko zewnętrznym użądzeniem podłanczanym do karty sieciowej i ja nie mam takiego wykresu jak ty....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() Ciekawy blog LiTEa <-- Click ![]() ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
gÓru
![]() ![]() ![]() |
Czyli wynika że ja innego sposobu oprucz pingowania nadajnika nie mam?? Może pomoże wam opis mojego połączenia: do karty sieciowej podłączona jest skrętka (26m) prowadząca do użądzenia D-Link Air Plus Wirless Accass Point DWL-900AP+ znajdującego się na ścianie budynku, użadzenie to oczywiście podłączone jest do prądu a od niego prowadzi ok (3m) kabla do anteny BabuYaga która jest skierowana na nadajnik oddalony o ok. 300m i jak mogę sprawdziś siłe sygnału docierającego do anteny??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
Cytat:
Przystaw do anteny żarówke 60W i zobacz jak mocno swieci i przez ile. Podziedz to przez 2 i pomnóż przez Pi. ![]() A tak serio to raczej niemożliwe Softwarowo ;D
![]() Ciekawy blog LiTEa <-- Click ![]() ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|