![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
o co chodzi?
![]() jak wszyscy chyba wiedza przycisk PrintScrn kopiuje do schowka obraz calego ekranu pare dni temu kumpel mi powiedzial o skrocie Alt+PrintScrn, w tym przypadku do schowka idzie zrzut Aktywnego okna, a nie calego ekranu pozyteczny dla mnie tez jest skrot LogoWindy+D, czyli 'pokaz pulpit' chcialbym sie od was dowiedziec jakie wy znacie ciekawe i pozyteczne skroty, i nie chodzi mi tu o Alt+F4 czy Alt+Tab
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
wafel
Data rejestracji: 06.12.2000
![]() |
pokaż pulpit to u mnie M+win;
podstawa czyli: left ctrl + c [kopiuj]; left ctrl + v [wklej]; left ctrl + x[wytnij]; left ctrl + z [cofnij];left ctrl + a [zaznacz wszystko]; left ctrl + s [zachowaj]; zablokuj [xp + win2k] win+L; nieśmierelny ctrl+alt+del :zeby: w explorerze polskim F6 to przejście do paska adresu, w operze to jest F8 - w ogóle opera jest bardzo zaawansowana pod tym względem; total commander - mógłbym w ogóle myszy nie używać :zeby: we flashu bardzo ważny skrót to crtl + t [kopiuj] bo ja wiem co jeszcze... jak sobie przypomnę co palcuję to napiszę a i bardzo często używam tab'a przy wepełnianiu wszelkiego rodzaju forumlarzy rejestracyjnych i takich tam. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ramblings of a Madman
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
przydatne skróty :
logo windy + pause : właściwości systemu logo windy + e : eksplorer
|
|
|
#4 |
|
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Witam!
ctrl+alt+del... to fajny skrot ale w rozwiazywaniu problemu bluescreen znacznie bardziej wole jego twardsza wersje superskrot - przycisk RESET ![]() a tak powaznie to jest kilka przydatnyc skrotow: Update posta poniewaz faktycznie troche za duzo materialu zamiescielem wiec podal zrodla (skroty klawiszowe): http://programex.risp.pl/index.php?m.../Shortcut.html http://republika.pl/wintriki/skrot1.htm
Pozdrawiam Remix aka Wielki M Ostatnio zmieniany przez remix : 18.01.2003 o godz. 21:54 |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
![]() ktos jeszcze ?
|
|
|
|
#6 |
|
CDRinfo VIP
![]() |
remix, troche sie naprodukowales
![]() THX !!!!
|
|
|
#7 |
|
The Division Bell
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
oj remix, chodzilo o przydatne i ciekawe skroty, nie o wszystkie, i weź w Twoim poście cos ciekawego znajdz...
przydatny jest ALT + TAB, chowanie okna i przełączanie między nimi a i dopiero za piatym razem wlazla mi ta strona, remix moja rada dla ciebie: weź edit posta skasuj to wszystko i wstaw jako załącznik plik txt, bedzie mysle wygodniej i szybciej dla wszystkich... Ostatnio zmieniany przez macio.men : 18.01.2003 o godz. 21:43 |
|
|
|
|
|
#8 |
|
wafel
Data rejestracji: 06.12.2000
![]() |
ja sie stosunkow późno dowiedziałem [jeśli chodzi o czas korzystania z winampa] że literka "J" to skrót "jump to" bardzo pożyteczna rzecz. bardzo często tegu używam
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 24.10.2002
![]() |
adres www
Nio to jeszcze takie male cos tez przydatne nie raz.
Wpisujesz np. "tuning" w przegladarce wciskamy Ctrl+Enter i mamy www.tuning.com
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
to moze z innej strony
moj prywatny skrot utworzony w wrodzie i excelu a ktory jest jak dla mnie przydatny jak cholera ctrl+alt+v - wklej specjalnie - od razu szybciej sie pracuje
- - - - - - - - - - - - - - - - - - info - - - - - - - - - - - - - - - - - - 66 zarejestrowany użytkownik ![]() Pierwszy Moderator/Administrator ![]() - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arab'ski
Data rejestracji: 15.03.2002
![]() |
a propos Win Ampa- jak sie maciśnie 0 na kl. numerycznej, to wyskakuje okno "Open Files"- mi sie ten skrót bardzo przydaje
a w Windzie, jak sie da kombinacje WIN+R, to uruchomi sie polecenie "Uruchom" :chytry: :chytry:
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Gość
|
logo windowsa + L = blokuje windowsa
|
|
|
|
#13 |
|
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
lewy alt+spacja -> w katywnym oknie
|
|
|
#14 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 24.10.2002
![]() |
a Propo win+r
wpisujesz tam "calc", odpala sie kalkulator, proste bo to jest windzie, ale mozna zapodac obojetnie jakie strót do c:\windows np. skrot do worda, nazwijmy go np: "w" I teraz win+r wpisujemy "w" i odpala sie nasz wordzik - nie ma jak cos sobie skomplikowac
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ramblings of a Madman
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
Logo Windy + D skrót do "pokaż pulpit"