![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 18.08.2002
![]() |
Dawno nie bylo tematu politycznego na tym forum , a szkoda bo ostatnie afery w Polsce sa bardzo ciekawe 8) .Wiec moze powiecie mi co myslicie o dzisiejszym artykule w Newsweeku
Czy Lolek pocieszal Edytke po tym jak jej sie hymn nie udal czy moze nie ?? Oto ten artykul " Dobra plotka jest jak powieść szpiegowska - romantyczna, skandaliczna i polityczna. Właśnie zatrzęsła Warszawą.Plotka, wierutna bzdura, zawisła nad Warszawą. Jak wirus z dnia na dzień zatacza coraz szersze kręgi. Powielana w gabinetach ministrów, na korytarzach Sejmu i, niestety, podsycana przez kilka tytułów prasowych. Historia graniczy z absurdem i mogłaby być opowiadana co najwyżej jako mało smaczny bazarowy żart. Ale nagle stała się tematem godnym polityków i wzmianek prasowych pism takich, jak "NIE" czy "Wprost", który w numerze z 19 stycznia pisze: "osobistość - ta, co to państwo wiecie (...) zmajstrowała dziecko pewnej znanej piosenkarce". "Polityka" z 18 stycznia cytuje za tygodnikiem "NIE" z poprzedniego tygodnia: "Plotkarze odliczają 9 miesięcy od Korei i wypada im na luty, kiedy to w Portugalii coś się zdarzy". Nam - pisze Newsweek - udało się ustalić, że większość dziennikarzy po raz pierwszy usłyszała tę plotkę od wysokiego rangą urzędnika z otoczenia premiera. Usłyszeli, że prezydent Aleksander Kwaśniewski i piosenkarka Edyta Górniak latem zeszłego roku, podczas piłkarskich Mistrzostw Świata w Korei potajemnie nawiązali romans, a jego owocem miała być ciąża piosenkarki. Długo zastanawialiśmy się, czy w ogóle podejmować temat. Czy pisząc, że to bzdura, i mając w ręku dementi każdej ze stron, nie wzmacniamy tylko plotki? Zaniepokoiły nas jednak obyczaje niektórych mediów: zamiast uciąć raz na zawsze spekulacje albo zlekceważyć pogłoski - skoro nie miały w ręku żadnych dowodów - zaczęły coś mętnie sugerować, dogadywać i eskalować plotkarską atmosferę. W epoce po aferze Rywina, kiedy zaufanie do dziennikarzy zostało wystawione na trudny test, kiedy niemożliwe stało się możliwe, a irracjonalne zaczęło być racjonalne, uznaliśmy, że naszym obowiązkiem bardziej niż kiedykolwiek jest demaskować fałsz. Jesteśmy przekonani, że jeżeli media wdadzą się na swoich łamach w grę głupawych aluzji, domniemań i podszczypywania, czeka nas, dziennikarzy, ta sama kara, jaka spotkała polityków, czyli brak zaufania i społeczne obrzydzenie " Ja osobiscie mysle zeto moglo sie zdarzyc bo zyjemy ........w Polsce
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Lolek ma romans z Bolkiem, a Tola została na lodzie.
Pytanie:- Dlaczego dziewczętom tak trudno znaleźć facetów inteligentnych, wrażliwych,... itd? Odpowiedź:-Bo każdy z nich ma już chłopaka. Olej to. Zgadzam się ze zdaniem Newsweeka zamieszczonym na wp. Jeśli poważne gazety zajmują się takimi "sensacjami" w sensacyjnych nagłówkach, to fach dziennikarski upada.
|
|
|
#3 |
|
Gość
|
Chlopie!
Juz dawno temu, udowodniono, ze: Bolek, Lolek i Tola uprawiaja triolizm! A ty takie dyrdymaly! A Krolewna Sniezka i 7 krasnoludkow? A wilk i Czerwony Kapturek, jak zalatwili Babcie, to myslisz co robili? Zalatwili! Mysliwy ja zalatwial! Fuj! Kapsel, popraw sie! |
|
|
|
#4 |
|
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Królewna Śnieżka się puszczała :o :o :o , ja tego córce nie powiem !!!
|
|
|
#5 |
|
Second variety
![]() |
...że już nie wspomnę o Pinokiu
|
|
|
#6 | |
|
Jacoob Member
Data rejestracji: 31.08.2001
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#7 | |
|
Second variety
![]() |
Cytat:
A powiedz jacoob - masz dzieci? Bo ja już musiałem przy czytaniu na dobranoc te "bajki" ocenzurować
|
|
|
|
#8 |
|
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To nie krolewna Sniezka, tylko krasnoludki.... wiecie, nie?
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Jacoob Member
Data rejestracji: 31.08.2001
![]() |
Cytat:
Ja sam osobiście pamietam że niepodobał mi sie czerwony kapturek ze względu na nieapetyczność momentu wydobywania babci i kapturka z wnetrzności wilka
|
|
![]() |
|
|