Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 16.01.2003, 02:46   #1
/||\aster
Gość

Unhappy Moja barracuda sie spier****la ???!!!!

Przed chwila uslyszalem moja super cicha b4 problem jest na tyle powazny ze chodzi jak czolg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! co sie stalo nic nie robilem komp nie byl wylaczany od kilku dni, nic specjalnego nie bylo robione teraz wlasnie kopiowalem 600mb plik i uslyszalem to gowno? Chodzi jak te stare Barracudy 1 ten sam poziom halasu, zaraz zrobie off kompa na 5minut i zobacze co sie stalo.

Czy jest jakas miedzynarodowa reklamcja albo cos takiego bo kupilem go w polsce.
  Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 16.01.2003, 02:54   #2
Sniper
Member of Blokers.net

Data rejestracji: 24.04.2002
Sniper niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
nawet nie mów sam mam b4 - 24mc-ną gwarancje mam wiec sie nie przejmuje . Ale powiem szczerze kurde nie spotkałem sie o jakis grupowych zwaleniach dysków segate - moze jakis wentyl ci tak hałasuje ?
Sniper jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.01.2003, 02:58   #3
/||\aster
Gość

Wylaczylem wszystkie wentyle jakie byly w kompie i to jest ten niedobry dysk, chodzi jak czolg, niby super ciche, zaraz napisze do Seagate jak to moge zalatwic bo mnie juz bierze, bo ten dysk dlugo nie pociagnie. Doslownie chodzi jak te pierwsze Barracudy
nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Stary 16.01.2003, 03:22   #4
/||\aster
Gość

Niby ma gwarancje do czerwca 2005, nawet jak wpisalem USA jako kraj, tylko teraz musze napisac mejla gdzie sa jakies placowki.
Stary 16.01.2003, 08:17   #5
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
najster - jak juz bedzeisz posylal im dysk - usun z niego eMulki, wareziki, cracki i inne takie - jestes w kraju ktory oszalal a ja nie chce zebys do nas pisal w przerwach na widzenie
Stary 16.01.2003, 08:50   #6
cana
Łaskobójca

Data rejestracji: 24.04.2001
cana zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a moze przegrzałeś dysk? bo baśki nielubia wysokich temperatur a mozę masz już taki bałaganik że głowice nie wiedzą od czego zacząc a mozę masz ją zamontowaną nie poziono/pionowo tylko jakos tak "pomiędzy"
proponuję sprawdzic najpierw dysk za pomocą seatools / tylko zę by nie był on czadem na dodatkowym kontrolerze typu hpt37x bo cczasem wtedy soft seagate szajbki dostaje/ a dopiero później bawić się z serwisem
/w b4 jest łozysko olejowe więc to na pewno nie ono więc pozostaje głośna praca ramienia z głowicami-> w jakim trybie Ci baśka pracuje /
pozdrófka
cana jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.01.2003, 12:57   #7
chester
P.I.M.P.

Data rejestracji: 14.05.2002
chester zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ja tez mam ta bracude!jest ok.
ale slyszalem ze te baracudy nalezy do tych ktore najczesciej sie psuja!!
slyszalem tez ze gdy sie zepsuje to wymieniaja na nowy dysk!!!!!
zreguly 2 razy wiekszy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

psujcie swoje baracudy a dostaniecie wieksze!!!:chytry: ^_^
www.ajax.dmf.pl
chester jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.01.2003, 13:31   #8
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
znam wielu ktorzy chwala sobie ta baracude, wlasnie za brak halasu... wiec jesli u Ciebie jest taki problem to pewnie dysk juz pada...
Ormianin jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.01.2003, 14:22   #9
Patrix
Pingwin specjalista.

Data rejestracji: 22.06.2002
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
ja mam 2 barracudy
pierwsza ma 2 lata
a druga rok
i chodzą jak szwjcarski zegarek ^_^
Stary 16.01.2003, 14:26   #10
/||\aster
Gość

SID

najster - jak juz bedzeisz posylal im dysk - usun z niego eMulki, wareziki, cracki i inne takie - jestes w kraju ktory oszalal a ja nie chce zebys do nas pisal w przerwach na widzenie

Tak zrobie, pocisne mu formata z 5 razy, dam to pelne.

Cana

a moze przegrzałeś dysk? bo baśki nielubia wysokich temperatur a mozę masz już taki bałaganik że głowice nie wiedzą od czego zacząc a mozę masz ją zamontowaną nie poziono/pionowo tylko jakos tak "pomiędzy"
proponuję sprawdzic najpierw dysk za pomocą seatools / tylko zę by nie był on czadem na dodatkowym kontrolerze typu hpt37x bo cczasem wtedy soft seagate szajbki dostaje/ a dopiero później bawić się z serwisem
/w b4 jest łozysko olejowe więc to na pewno nie ono więc pozostaje głośna praca ramienia z głowicami-> w jakim trybie Ci baśka pracuje /
pozdrófka

Przegrzac raczej nie bo HDD jest na szynach i jest zamocowany tak jak CDROM, tzn w tym miejscu. Temp jest niska nawet jak wylaczylem wentyle, nie wiem czemu jest niska bo jak mialem ja w innym kompie to jajka moglem smarzyc, a teraz jest w miare w miare. Baska jest w DMA i co najlepsze dziala Ok tylko te odglosy traktora....

Chester

ja tez mam ta bracude!jest ok.
ale slyszalem ze te baracudy nalezy do tych ktore najczesciej sie psuja!!
slyszalem tez ze gdy sie zepsuje to wymieniaja na nowy dysk!!!!!
zreguly 2 razy wiekszy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

psujcie swoje baracudy a dostaniecie wieksze!!!

Ja slyszalem odwrotnie o tym psuciu no ale co zrobie.
Moze wymienia mi na 5 : (o ile to zrobia)

Ormianin

znam wielu ktorzy chwala sobie ta baracude, wlasnie za brak halasu... wiec jesli u Ciebie jest taki problem to pewnie dysk juz pada...

Ja tez ja chwalilem, mialem 1 i byla OK, ale sadze ze moja niedlugo padnie.

Musze ten caly shit na plyty nagrac .
Dzisiaj poszukam jakiejs siedziby gdzie go mozna oddac, ale sadze ze go bedzie trzeba wyslac poczta, a tego nie lubie i jeszcze musze poczytac jak ten traktor zapakowac, bo nie chce pozniej dostac odpowiedzi ze sie uszkodzil podczas przesylki, ale postaram sie ja zawiesc osobiscie

THX za odpowiedzi
Stary 16.01.2003, 16:00   #11
chester
P.I.M.P.

Data rejestracji: 14.05.2002
chester zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
wiesz moj kolega 3 razy wymienial dysk.
potrzebowal 40baracude i za kazdym razem jak mu sie psula to dostawal 80
teraz ma nowa i chodzi juz bez zarzutu pol roku.
www.ajax.dmf.pl
chester jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.01.2003, 00:28   #12
woitas
αρχή

Data rejestracji: 16.06.2001
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
prawda jest taka, ze na swiecie jest rocznie sprzedawanych X sztuk tych dyskow. wiec nie ma sily, zeby sie jakis nie skopal. moze trafiles akurat na taki model? oddaj na serwis, napisz co i jak i dostaniesz nowke.

woitas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.01.2003, 01:49   #13
/||\aster
Gość

Cytat:
woitas napisa***322;(a)
prawda jest taka, ze na swiecie jest rocznie sprzedawanych X sztuk tych dyskow. wiec nie ma sily, zeby sie jakis nie skopal. moze trafiles akurat na taki model? oddaj na serwis, napisz co i jak i dostaniesz nowke.
Tak zrobie napisze, ale chyba jeszcze z miesiac poczekam, moze sie bardziej popsuje i moze wtedy juz nie beda mieli na magazynach bartkow 4 i mi 5 dadza bo w koncu jeszcze moge poczekac, zaczne tylko powoli dane na CDR zgrywac.
Stary 20.01.2003, 08:29   #14
Fantomas
=F=

Data rejestracji: 19.04.2002
Fantomas niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
cana napisa***322;(a)
pozdrófka
Cana, czy Barracuda pracuje normalnie jeśli jest podłączona pod HPT 370 (na płycie gł.) czy tylko soft do niej głupieje przy takim podłączeniu? Na okoliczność uruchamiania softu mógłbym dysk podpiąć pod I kontroler (u mnie standardowo I kontroler PM - DVD, SM - CDRW, II kontroler: PM - dysk systemowy, SM - kieszeń od czasu do czasu).
Miłego dnia
Fantomas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: