![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Arab'ski
Data rejestracji: 15.03.2002
![]() |
aparat cyfrowy
jestem zielony w dziedzinie obsługi cyfrówek, i mam takie pytanko: jak podłączyć aparat CASIO QV-30B do kompa, zeby wyciągnąć z niego fotki
![]() i skąd wziąść stery do tego aparatu- bo nigdzie nie moge znaleźć ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
lub po prostu Paput
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
Re: aparat cyfrowy
Cytat:
Spróbu zassać i zainstalować to: http://world.casio.com/qv/download/e...e/Qvt3231e.exe |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Arab'ski
![]() |
Re: Re: aparat cyfrowy
Cytat:
zapodałem to i nic- jak nie wykrywał aparatu, tak dalej go nie widzi ![]() "Camera is not responding. Please make sure that is powered on, set in play mode, connected to computer and try again." |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 17.07.2002
![]() |
Re: Re: Re: aparat cyfrowy
Cytat:
![]() |
![]() |
#5 |
***Fakt jest faktem..***
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Najpierw zainstaluj sterowniki do tej cyfrówki.Jak nie miałeś z cyfrówką to powinny być na stronie producenta. A później jakiś program do zgrywania zdjęć z cyfrówki do kompa.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Arab'ski
![]() |
problem jest w tym, że to porzyczony sprzet, a kumpel od którego go mam ma tylko aparat i ten kabelek- żadnych sterów na cd, czy czymś, a ma stronce producenta nie widze zadnego działu ze sterami
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
lub po prostu Paput
![]() |
Re: Re: Re: aparat cyfrowy
Cytat:
Jest jeszcze inna możliwość, nieprawidłowe ustawienia portu w biosie, lub port jest nieaktywny - musisz to sprawdzić, lub brak wolnego przerwania w momencie gdu w systemie pracuje dużo urzędzeń. Poczytaj sobie jeszcze tutaj: http://world.casio.com/qv/download/en/twain/ Ostatnio zmieniany przez paput2000 : 19.10.2002 o godz. 14:38 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Arab'ski
![]() |
Re: Re: Re: Re: aparat cyfrowy
Cytat:
![]() ![]() a co do tego żeby aparat był wogóle wykryty przez system, to potrezbne jest instalowanie sterów (tych od producenta) ![]() jest to dla mnie ważna sprawa, więc prosze- ludzie pomóżcie mi z tym g...em |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
lub po prostu Paput
![]() |
Re: Re: Re: Re: Re: aparat cyfrowy
Cytat:
Aparat podłączony na comie nie będzie wykryty przez system tak jak to ma miejsce w przypadku USB. Dopiero po zainstalowaniu programu obsługującego, sterowników w nim zawartych i uruchomieniu tego programu możliwe będzie dostanie się do danych zawartych na karcie pamięci aparatu. Musisz mieć taki program - nie wiem co zrobiłeś z programem którego link ci podałem, ale należałoby jeszcze raz spróbować zainstlować go, zrestartować system i program uruchomić, mając wczesniej aparat podłączony kabelkiem do komputera. Powtórze jeszsze raz: aparat z takim podłaczeniem wcale nie musi być wykryty przez system w pełnym tego słowa znaczeniu (brak gałęzi w menadżerze urzędzeń. Jeżeli chodzi o przerawnia jest to jeden z elementów zasobów takich jak kanały DMA, porty, adresy pamięci jakie system przydziela dla użądzeń pracujących w nim min. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
odgrzewany user
Data rejestracji: 20.10.2001
![]() |
Ja mam cyfraka Konica mam podobny problem, ale mój post pozostał bez odezwu.
Widzę,że paput jesteś w temacie więc może Ty pomożesz. Mam oryginalne stery, zainstalowane(twain), kabelek jest pod com, ale program nie widzi aparatu i podobnie jak u kolegi daje :sprawdź baterię , kabelek.... Chciałbym się upewnic że kabelek jest skopany zanim wydam ponad 100zeta na czytnik Compact Flash. Apeluję o pomoc ![]() F.
![]() |
![]() |
#11 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 24.06.2002
![]() |
Kiedyś miałem pozyczonego Casio bardzo dawno temu i był taki program do niego Qvlink. Po zainstalowaniu wyskakiwał mi tez jakiś tam błąd i z tego co pamiętam (o ile dobrze pamiętam) to jak jest włączony aparat w tym programie ustawia się port do którego jest podłączony aparat i wszystko zaczyna działać, tylko to było pod Windą 98SE PL a pod XP to nie wiem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
lub po prostu Paput
![]() |
Cytat:
Przyczyn Waszych problemów może być wiele, ale jeżeli wynikają one z używania XP to nie zabardzo kolegom mogę pomóc. Jak napisałem wyżej ja podobnych problemów nie miałem, ale w przypadku wymienionych wyżej systemów. Być może problem jest banalny i wynika faktycznie np. z powodu uszkodzonego kabla. PS. Nic nie piszecie na temat konfiguracji portów w biosie, lub ewentualnie wyłączenia jednego z niepotrzebnych. Ostatnio zmieniany przez paput2000 : 20.10.2002 o godz. 12:20 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
odgrzewany user
Data rejestracji: 20.10.2001
![]() |
Cytat:
98SE. Może pomożesz? f.
![]() |
![]() |