Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 01.09.2004, 17:57   #1
Turboni
Wyjechać Ci z bani ?
 
Avatar użytkownika Turboni
 
Data rejestracji: 26.02.2004
Lokalizacja: Warszawa - obecnie Pruszków
Posty: 4,124
Turboni niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Czy to moze byc wina zasilacza

Skladalem rok temu kompa bratu kobiety i smigal pieknie ale zaczely sie problemy niedawno po tym jak wlozylem mu palnik dvd liteona ldw-851s.
komp zaczol sie resetowac samoczynnie wiec zapodalem na poczatek format c: i nowa winda i dalej to samo.
konfiguracja kompa
plyta na kt 333 bez zadnych dodatkow (prosta i podstawowa)
procek Athlon 1700+ (nie krecony)
256 mb ramu 333
hdd samsung 40gb
fdd
dvd-rom samsung
grafika ati 7500 64mb
obudowa to codegon z jakims zasilaczem 300w
temperatura procka 37-39C a systemu okolo 40C w te upaly co byly

i w tej konfiguracji nie bylo problemow dopiero jak doszedl palnik zaczely sie.
wiec stawiam na zasilacz a moze to cos innego.
co myslicie
__________________
Choćby było z gówna nic mu w życiu nie dorówna.
Telekomunikacja - nie burdel.
Nie każdy klient musi być zadowolony.


Żale kierować TU lub TU
50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy
Juz nie szukam pracy
Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1
Turboni jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 01.09.2004, 18:37   #2
coby6
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 24.07.2004
Lokalizacja: Brzeg
Posty: 89
coby6 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
100 % zasilacz .Te codegeny są zagrożeniem dla kompów wymień go jak najszybciej bo ci jeszcze kompa sfajczy.
coby6 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.09.2004, 19:04   #3
gallus
gÓru
 
Avatar użytkownika gallus
 
Data rejestracji: 20.12.2003
Lokalizacja: Zbąszynek
Posty: 5,977
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
No codegony są takie padliwe, qmplowii też sie tak działo tylko miał procka A 2000+ 512MB, GF MX 400, + codegon 300W, dzialał jakieś pół roku a ptem qmpel wypalał CD, grał w Collina4, ssał z neta i słuchał muzy i chyba została porzarta cała moc zasilacza i padł w locie
__________________

gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.09.2004, 19:17   #4
esem
OldBoy
 
Avatar użytkownika esem
 
Data rejestracji: 18.05.2002
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 3,853
esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
A może poprostu wirus? 8 )
__________________
ASUS DRW-24B3LT
esem jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.09.2004, 19:26   #5
Mich@ł
Ismail Delivered
 
Avatar użytkownika Mich@ł
 
Data rejestracji: 29.08.2003
Lokalizacja: Wyloguj
Posty: 4,996
Mich@ł po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Mich@ł po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Mich@ł po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Mich@ł po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Mich@ł po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez esem
A może poprostu wirus? 8 )
Turboni pisał, że formata zaliczył...

Nic tylko wymienić zasilacz i będzie
Mich@ł jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.09.2004, 19:39   #6
esem
OldBoy
 
Avatar użytkownika esem
 
Data rejestracji: 18.05.2002
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 3,853
esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez DJ HACKER
Turboni pisał, że formata zaliczył...
Sorry, ale co ma piernik do wiatraka?
Po formacie można też natychmiast złapać wirusa: miałem taki przypadek; dopiero odłączenie sieci (osiedlowej) i założenie łatek przed ponownym włączeniem do sieci pomogło.
Wymianę zasilacza każdy głupi umie polecić: a jak nie pomoże - to co: głowa w piasek? 8 )
__________________
ASUS DRW-24B3LT
esem jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.09.2004, 19:56   #7
Turboni
Wyjechać Ci z bani ?
 
Avatar użytkownika Turboni
 
Data rejestracji: 26.02.2004
Lokalizacja: Warszawa - obecnie Pruszków
Posty: 4,124
Turboni niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
no w szczegolnosci ze komp tamten nie jest podlaczony do netu a oprogramowanie ktore instalowalem jest czyste na 100%
wiec wirus odpada.
tez stawiam na zasilke bo co innego mogloby byc
__________________
Choćby było z gówna nic mu w życiu nie dorówna.
Telekomunikacja - nie burdel.
Nie każdy klient musi być zadowolony.


Żale kierować TU lub TU
50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy
Juz nie szukam pracy
Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1

Ostatnio zmieniany przez Turboni : 01.09.2004 o godz. 19:58
Turboni jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.09.2004, 20:01   #8
esem
OldBoy
 
Avatar użytkownika esem
 
Data rejestracji: 18.05.2002
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 3,853
esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Turboni
no w szczegolnosci ze komp tamten nie jest podlaczony do netu a oprogramowanie ktore instalowalem jest czyste na 100%
wiec wirus odpada.
tez stawiam na zasilke bo co innego mogloby byc
No to pozostało Ci sprawdzić Twoje domniemanie i zaryzykować kasę... 8 )
__________________
ASUS DRW-24B3LT
esem jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.09.2004, 20:06   #9
Turboni
Wyjechać Ci z bani ?
 
Avatar użytkownika Turboni
 
Data rejestracji: 26.02.2004
Lokalizacja: Warszawa - obecnie Pruszków
Posty: 4,124
Turboni niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
jeszcze zainstaluje jakis program i zobacze jak napiecia wygladaja ale bratu kobiety juz powiedzialem zeby szykowal okolo 400 stowek na jakis dobry zasilacz.
__________________
Choćby było z gówna nic mu w życiu nie dorówna.
Telekomunikacja - nie burdel.
Nie każdy klient musi być zadowolony.


Żale kierować TU lub TU
50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy
Juz nie szukam pracy
Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1
Turboni jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.09.2004, 20:12   #10
esem
OldBoy
 
Avatar użytkownika esem
 
Data rejestracji: 18.05.2002
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 3,853
esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Turboni
jeszcze zainstaluje jakis program i zobacze jak napiecia wygladaja ale bratu kobiety juz powiedzialem zeby szykowal okolo 400 stowek na jakis dobry zasilacz.
Nie przesadzaj: wystarczy 100zł, za np. Fortron 300wat. 8 )
__________________
ASUS DRW-24B3LT
esem jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.09.2004, 20:18   #11
Turboni
Wyjechać Ci z bani ?
 
Avatar użytkownika Turboni
 
Data rejestracji: 26.02.2004
Lokalizacja: Warszawa - obecnie Pruszków
Posty: 4,124
Turboni niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
wole cos lepszego kupic i okolo 460wat
__________________
Choćby było z gówna nic mu w życiu nie dorówna.
Telekomunikacja - nie burdel.
Nie każdy klient musi być zadowolony.


Żale kierować TU lub TU
50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy
Juz nie szukam pracy
Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1
Turboni jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.09.2004, 20:31   #12
siwy_mw
dzien sadu juz blisko
 
Avatar użytkownika siwy_mw
 
Data rejestracji: 05.11.2002
Lokalizacja: Bielsko-Biala
Posty: 1,315
siwy_mw zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
polecam chifa 360 z aktywnym PFC za 200 zl mam go osobiscie i smiga az milo
__________________
Liga rządzi, liga radzi, SIWY nigdy cie nie zdradzi !!!
Wszystko na temat DivX i nie tylko !
siwy_mw jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.09.2004, 20:37   #13
Mich@ł
Ismail Delivered
 
Avatar użytkownika Mich@ł
 
Data rejestracji: 29.08.2003
Lokalizacja: Wyloguj
Posty: 4,996
Mich@ł po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Mich@ł po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Mich@ł po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Mich@ł po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Mich@ł po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez esem
Sorry, ale co ma piernik do wiatraka?
Po formacie można też natychmiast złapać wirusa: miałem taki przypadek; dopiero odłączenie sieci (osiedlowej) i założenie łatek przed ponownym włączeniem do sieci pomogło.
Wymianę zasilacza każdy głupi umie polecić: a jak nie pomoże - to co: głowa w piasek? 8 )
.

Cytat:
Napisany przez Turboni
no w szczegolnosci ze komp tamten nie jest podlaczony do netu a oprogramowanie ktore instalowalem jest czyste na 100%
wiec wirus odpada.
tez stawiam na zasilke bo co innego mogloby byc
^_^
Mich@ł jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.09.2004, 21:06   #14
epol
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika epol
 
Data rejestracji: 12.04.2002
Lokalizacja: śląsk
Posty: 4,868
epol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Ja staiwam na zasilke. Codeshity padaja przewaznie po 12-18 miesiecach. A jakie ma napiecie??
__________________
epol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.09.2004, 21:24   #15
Turboni
Wyjechać Ci z bani ?
 
Avatar użytkownika Turboni
 
Data rejestracji: 26.02.2004
Lokalizacja: Warszawa - obecnie Pruszków
Posty: 4,124
Turboni niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
napiecia jeszcze nie sprawdzalem bo musze pojechac do brata zeby zobaczyc, ale ta zasilka ma wlasnie okolo 13 miesiecy
__________________
Choćby było z gówna nic mu w życiu nie dorówna.
Telekomunikacja - nie burdel.
Nie każdy klient musi być zadowolony.


Żale kierować TU lub TU
50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy
Juz nie szukam pracy
Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1
Turboni jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:09.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.