![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
![]()
Ostrzegam, ze sprawa jest dosyc dziwna, ale i zarazem bardzo ciekawa. Nie ukrywam, ze licze na pomoc
![]() Przedwczoraj wykorzystujac luke w systemie doladowan Orange mozna bylo sobie doladowywac konto caly czas tym samym kuponem (oczywiscie do momentu gdy naprawiono blad) i tak tez zrobilem ![]() Obawialem sie tylko tego, ze operator skasuje kase z konta, ktora wczesniej dal w "promocji". Niestety tak zrobil w nocy z 22 na 23 marca chyba miedzy godzina 3, a 4.30. Za czesc kasy uruchomilem sobie od razu Pakiety SMS i Minut. Niestety i te pakiety odebrano dzisiaj w nocy. Pozostalo tylko jeszcze konto Promocyjne, ale je tez przed chwila wyczyscili. W zwiazku z tym pytanie brzmi: Czy operator - Orange mial prawo to zrobic? Tak bez zadnego wytlumaczenia okradl mnie z kasy, ktora posiadalem na koncie Pre-Paid. Podczas doladowan konta nie lamano zadnych przepisow (chyba ![]() Tylko mnie nie linczujcie, ze Was o tym nie poinformowalem, ale to trwalo stosunkowo krotko, a musialem sam zaladowac sobie konto i poinformowac najblizszych. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
.:Obey Your Master:.
Data rejestracji: 18.12.2003
![]() |
Czyli kupi***322;e***347; prepaid, do***322;adowa***322;e***347;, i p***243;***378;niej tym samym kodem do***322;adowywa***322;e***347; ponownie??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
o ja!
i nam nie powiedziales!! ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
.:Obey Your Master:.
Data rejestracji: 18.12.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Cytat:
![]() Fakt to co wydzwonilem to wydzwonilem, ale tyle kasy mni skur*&^ wzieli. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
je***347;li kto***347; Kalemu zabra***263; krowy to jest z***322;y uczynek, dobry, to jak Kali zabra***263; komu***347; krowy.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guru
Data rejestracji: 23.08.2004
![]() |
o co masz pretensje? przewalkowales ich, a oni przewalkowali ciebie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Człekokształtny
Data rejestracji: 27.12.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Porównać można to do sytuacji, gdy w sklepie wykorzystując nieuwagę sprzedawcy wychodzisz nie płacąc za towar. Kiedy sprzedawca się zorientuje ma prawo dochodzenia roszczeń np. zwrotu towaru lub zapłaty za niego. Oczywiście, jeżeli tylko potrafiłby udowodnić winę. W tym przypadku, który opisałeś byłoby to niezwykle proste. To wszystko w takim uproszczeniu ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Aopenowiec
Data rejestracji: 14.04.2005
![]() |
Ciekawe czy masz zarejestrowany numer ?Bo jak tak,to mog***261; Ci***281; poprosi***263; o zap***322;at***281; wykorzystanych minutek,a w najlepszym przypadku dla Ciebie ka***380;de do***322;adowanie sp***322;aci ich wierzytelno***347;***263;.
Nie zazdroszcz***281; tobie wcale,lecz sam jeste***347; sobie winny.
![]() |
#10 | |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
Cytat:
![]() ja mam taktaka ![]() ale po prostu lubie o wszystkim wiedziec ![]() (tak tez poprosilem Eliasza o trik z ogame - mimo, ze go nigdy nie wykorzystam). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Bywalec
Data rejestracji: 24.03.2006
![]() |
hehe, ja tez skozytałem z tej 'promocji' w ORANGE
![]() z tego miejsca raz jeszcze dziex epol ![]() ale... wracając do tematu... na zdrapkach nie pisze ze jest ona do jednorazowego użytku! specjalnie dziś sprawdzałem! no wiec jak.. przeciez nikt nie mowil ze nie moge.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Witam!
Nie musi byc to napisane na zdrapce... wystarczy, ze jest w regulaminie czy umowach. Ich nieznajomosc nie zwalnia nikogo z ich przestrzegania. Moim zdaniem Orange zrobil prawidlowo - jak sie chce oszukiwac, to trzeba sie liczyc z konsekwencjami. Wykorzystywanie usterki technicznej systemu jest niewatpliwie naduzyciem.
![]() |
#13 | |
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Cytat:
A tak na marginesie - kupiłeś normalną zdrapkę czy na Allegro ?? Ja ostatnio doładowałem sobie na Allegro - bez żadnego zdrapywania, wpisywania i jeszcze ponad 4 zł zaoszczędziłem - jak można to nie warto się bawić w drapanie ![]() Pozdrawiam ro29 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
Szczerze m***243;wi***261;c to wszystkie to rozwa***380;ania za i przeciw s***261; nieistotne. Jedyna wa***380;na rzecz to to, co jest zapisane w regulaminie. Je***380;eli do***322;adowuj***261;c konto wielokrotnie nie z***322;ama***322;e***347; regulaminu, to operator nie ma prawa zabra***263; ci tych pieni***281;dzy i jest to z jego strony nadu***380;ycie, za kt***243;re mo***380;esz dochodzi***263; swoich praw. Odpowiedzialno***347;***263; za b***322;***281;dy i awarie le***380;y po jego stronie i on ponosi za nie wszelk***261; odpowiedzialno***347;***263;.
![]() |
#15 |
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
Dok***322;adnie.
np. Twoj telefon nie wyswietlil informacji po kodzie ze do***322;adowano telefon, wi***281;c wpisywa***322;e***347; kod drugi raz, trzeci raz...a***380; potem zrezygnowa***322;es. -> tak tez moglo byc . {komunikatu nie bylo skoro byla luka w systemie} A co Ciebie ma obchodzic to ze oni maja do kitu swoj system... Tylko podobnie bylo ze Skype`em w ktorym doladowywalismy konto darmowymi kodami...tez nie przesz***322;o tylko faktem jest ze ze skypem bylo troche inaczej... No ale, tak czy inaczej nie maja prawa odbiera***263; Tobie siana. Tylko pytanie...czy mozesz ubiegac sie o jego zwrot skoro fizycznie tego nie zrobi***322;es tylko przez "przypadek" ... ?
![]() |
|
|