Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 21.06.2006, 08:12   #11
Sunna
lołn łulf

Data rejestracji: 15.07.2005
Sunna jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Sunna jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Sunna jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez Reetou
Odkopię temat, bo się wściekłem. Generalnie trudno wyprowadzić mnie z równowagi, a jednak...

Otóż mój 2,5 roczny syn ma alergię pokarmową. Żona musiała być na diecie, a od 1,5 roku tydzień w tydzień kupujemy mu specjalne mleko w proszku sprzedawane w aptekach na receptę. Nie może jeść mleka, czekolad, malin itd, itp... Jak mu babcia dała "na spróbowanie" obraną z 'pestek' truskawkę, to przez tydzień miał problemy żołądkowe. Oczywiście mamy zaświadczenie od alergologa itd, itp. Do wczoraj...

Bo jak wczoraj poprosiliśmy lekarkę o kolejną receptę to się okazało, że ona takiej recepty wystawić nie może. Otóż wyszło jakieś rozporządzenie, że żeby otrzymywać dalej takie recepty musimy z małym udać się do _szpitala_, gdzie zostanie mu pod kontrolą lekarzy podane normalne _mleko_!!!

I pewnie jak biedak przeżyje ich eksperymenty, to zasłuży sobie na przywilej dalszego otrzymywania recept na mleko...

Dlatego @andrzejj9 późno bo późno, ale mogę odpowiedzieć na Twoje pytanie: tak, żyjemy w chorym kraju. Życzę osobie/grupie, która wydała to bezsensowne rozporządzenie, żeby ich dzieci/wnuki byli alergikami i trafili do szpitala na te eksperymenty. Może wtedy zmądrzeją, idioci...
Mozna miec jedynie nadzieje ze lekarz bedzie wiedzial co robi i dawka bedzie minimalna :/

Co do drugiego postu to trzeba sie spytac obecnej, jedynie slusznej, partii
po kij jej wszytskie stanowiska, skoro brzydzila sie tym w czasie wyborow. Nie wiem PO bylaby lepsza i zastanawam sie na kogo glosowac w najblizszych wyborach.
Sunna jest offline   Odpowiedz cytując ten post

Twoje uprawnienia: