![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#121 |
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Za przekroczenie pr***281;dko***347;ci
![]() ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#122 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
Swoj***261; drog***261; ciekawe, jaka by akcja by***322;a, gdyby rowerkowi zrobi***322; fotk***281; fotoradar
![]() Teoretycznie przy ograniczeniu do 10km/h kosi***322; by wszystko, co si***281; szybciej rusza....ale brak tablic... he he |
![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
|
![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Za***ioszczo.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
XV1100
Maszynka do robienia szmalu się rozwija. Pomysłowość i technika idą do przodu.
http://wiadomosci.onet.pl/1877906,11,item.html Ciekawe ile ten cały system będzie kosztował? Ile km dróg by za to było ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Swoją drogą to wydawało mi się, że i obecne fotoradary mają możliwość pomiaru prędkości oddalającego się obiektu. Ale może nie.. Z innej beczki. Widziałem wczoraj straż miejską stojącą na zakazie bez żadnego sygnału (świetlnego plus świateł postojowych), która to przygotowywała się do.. zakładania blokad innym samochodom stojącym na tym zakazie. Jako, że sam szukałem miejsca do zaparkowania, miałem dużą ochotę zatrzymać się przed nimi (skoro oni stoją bez żadnego sygnału, znaczy że w tym miejscu można), ale nie byłem też w nastroju do awantur więc machnąłem ręką. W każdym razie zastanawiam się, jak to w końcu jest - czy straż miejska/policja, obojętnie kto jeszcze możę stanąć na zakazie, jeśli jego pojazd nie jest w danym momencie uprzywilejowany (a bez sygnału świetlnego i świateł nie jest)?
![]() |
![]() |
#127 |
XV1100
Pojazd jest uprzywilejowany wyłącznie wtedy, gdy ma jednocześnie włączonego 'koguta' i syrenę. Oczywiście nie może, tak sobie, z tego prawa korzystać bez ważnego powodu.
Nie jest też bezkarny w kwestii łamania przepisów ruchu drogowego. Kiedyś wpadły mi w oczy jakieś przepisy dotyczące pojazdów uprzywilejowanych i nie było to takie hop-siup. |
![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
the one
CDRinfo VIP
Syrenę to jak jedzie, stojąc wystarczy kogut plus światła postojowe. Tak przynajmniej kiedyś czytałem.
Z drugiej jednak strony policjant podczas pracy zawsze jest na służbie, więc teoretycznie jeśli się gdzieś zatrzyma (nawet na zakazie) to w związku z pełnieniem obowiązków służbowych. Teoretycznie. Mnie to nie przekonuje, ale chciałbym się upewnić, czy taka interpretacja nie obowiązuje.
![]() |
#129 |
XV1100
Radary przegrywają z mrozem
http://moto.onet.pl/1527763,2217,artykul.html Swoją drogą ciekawe - kiedyś namierzyli mnie przy -18 i jakoś im ta suszarka działała. |
![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
XV1100
Moje przewidywania się potwierdzają. Z takiej rzeki pieniędzy przewalającej się drogami, aż grzech nie czerpać.
http://moto.onet.pl/1531444,2217,artykul.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Odnowiony Cyfrowo
Data rejestracji: 23.05.2006
Witam.
Odkopię ![]() Znajomy wczoraj zaparkował w Katowicach na ulicy przy osiedlu, parkuję tam prawie dziennie [mieszka tam jego luba] Jak co dzień nikt nie miał problemu z przejazdem , dosłownie nikt ,ale wieczorem straż miejska zwineła mu samochód na parking no i 380zł+16zł+100złmandat ![]() 1pkt karny , straż miejska nie potrafiła przejechać berlingo ![]() porobili zdjęcia ale takie że nic z nich nie wynika,na ulicy nie ma znaków poza ustąp na obu koncach Czy można sie odwoływać /czy warto / może ktoś przeżył podobną przygodę ![]() pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez - Deckard - : 08.02.2010 o godz. 08:41 |
![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
XV1100
Ja bym próbował, przynajmniej wyjasniać sprawę.
Typowe łowienie jelenia, widać nudziło im się. Szanse niewielkie, bo jeśli przyznają się do błędu, to będą musieli zapłacić te 380 pln za lawetę i parking. Oni są od zgarniania forsy, a nie od płacenia za swoje błędy. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
the one
CDRinfo VIP
Daj jakieś zdjęcie, to będzie można o czymkolwiek mówić.
Generalnie holowanie samochodu - póki co, bo ma się to zmienić - jest dozwolone tylko w ściśle określonych i dość rzadkich przypadkach. Odsyłam tutaj do odpowiednich przepisów, ale o ile dobrze pamiętam, samochód musi stanowić zagrożenie dla innych uczestników ruchu. Jeśli tego nie było, bądź nie można tego na podstawie materiału dowodowego uzasadnić, można próbować się wymigać (inna sprawa, czy samochód w tym miejscu faktycznie nie przeszkadzał, bo wtedy jestem za holowaniem). Druga sprawa, to czy była to uliczka przy osiedlu jak piszesz, czy uliczka osiedlowa. To również ma znaczenie i tu też w zależności od tego warto sięgnąć po odpowiednie przepisy. Chyba, że w ogóle była to droga wewnętrzna, bo na takich - też jeszcze - straż miejska odholowywać samochodu nie może. Ostatnia sprawa - jak to osiedle wyglądało. Staram się nigdy nie parkować tak, aby samochód komukolwiek przeszkadzał, jednak podczas ostatnich mrozów zdarzyło mi się kilka razy stanąć w sposób, w jaki nie zrobiłbym tego w normalnych warunkach. Ale zwały śniegu, zamrożone koleiny i inne spowodowały, że po prostu nie było to w inny sposób możliwe. W takiej sytuacji nie przyjąłbym mandatu za złe parkowanie, nawet jeśli faktycznie w zwykłych warunkach takie było (jak na przykład, kiedy stanąłem raz chyba na przejściu dla pieszych (ale nie na skrzyżowaniu), które jednak było całe pod zamarzniętym śniegiem, a poza bardzo startymi fragmentami pasów poziomych nie było żadnych innych znaków.
![]() |
#134 |
Odnowiony Cyfrowo
Data rejestracji: 23.05.2006
http://maps.google.pl/maps?hl=pl&sou...ed=0CAkQ8gEwAA to te miejsce
|
![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
z twojej wypowiedzi nasuwa mi się pytanie zasadnicze - czy istnieje tam strefa zamieszkania oznakowana takim znakiem:
![]() jeśli tak, to parkować można tylko i wyłącznie w miejscu do tego wyznaczonym, czyli tam, gdzie jest: ![]() ale dopóki nie wrzucisz jakiś fotek, to ci nie odpowiemy. ps. z mapki wynika, że autko zaparkowano na skrzyżowaniu, więc mandacik jak najbardziej zasłużony. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Walnięta płyta czy tak to już jest z DVD+R? | Yaku | Napędy optyczne DVD | 6 | 23.01.2009 17:00 |
NERO czy coś nie tak? | georing | Nero | 13 | 31.01.2007 16:56 |
Czy tak można [pamięć DIMM] | oxygene | Off topic | 6 | 29.04.2005 19:48 |
Czy jesteś hakierem? | Igloo | Off topic | 10 | 22.10.2004 21:48 |
Czy tak ma wyglądać FORUM ? | pirat997 | Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray | 9 | 27.05.2003 17:54 |