![]() |
Ja dodam swoje 5 groszy w stanach jest inny standard zasilania tzn.
110V jesli kupisz to miłego podłączania pod 220V :D |
a ja dodam ze na zasilaczu mozna te zasilanie przestawic wiec z tym nie ma problemu.
ALe komp i tak za drogi |
hmm... a ja jeszcze nie widzialem kompa ktory to by na tyle nie mial przelacznika z 110 na 220, ale to pewnie tylko ja...
|
Cytat:
Problemów z gwarancją nie ma. Odradzam. |
Ten komp nie jest wcale taki drogi... bo nikt nie wliczyl kosztow oprogramownaia do niego... a tam wyraznie wymieniony jest soft... nie wiem ile kosztuje oryginalny windows XP w Polsce... generalnie jednak sprzet na Zachodzie wychodzi znacznie taniej... m.in. moj znajomy przywozi z Holandii hurtowo procesory AMD, pamieci... ktore sprzedaje na alegro z niezlym zyskiem... mam nadzeje ze sprzet po 1 maja niezle stanieje, dlatego proponuje kazdemu wstrzymac sie do zakupu po wejsciu do UE
|
Cytat:
Jeżelu chodzi o ceny po 1 maja to sie nie czarujmy -- ceny nie spadną. Głownym czynnikiem mającym wpływ na koszty części jest kurs złotego i podatek vat . O zmniejszeniu vatu nie słyszałem. Złoty ostatnio się raczej osłabia. :( |
Cytat:
|
A nagrywarki to RTV czy AGD ||
Tez nie wydaje mi sie zeby sprzet komputerowy potanial bo pochodzi glownie z kajow azjatyckich (z nielicznymi wyjatkami). Moga tylko wejsc w zycie rozne patenty z omijaniem VATu, ale tez nie wiadomo jak to by moglo wygladac. No chyba ze zaczely by naplywac towary uzywane z kajow rozwinietych i wtedy rynek musialby na to zareagowac. |
Według mnie jest on zbyt drogi, a w tej cenie możesz kupić lepszego w Polsce.
|
Cytat:
pozdrawiam |
Ja ze swojej strony odradzam sprowadzanie aż ze stanów - mogą cię spotkać nieprzewidziane problemy a wtedy :sciana: :klnie: ((
U nas też można kupić tanio komputer a najlepiej złożyć :idea: |
Cytat:
Za tyle samo możesz mieć u nas naprawdę wypasiony komputer. |
Ten komputer jest stanowczo za drogi.
Wedlug mnie powinienes sie u nas porozgladac, poszukac i za taka kase zlozysz sobie naprawde niezly sprzet. Poza tym jak bedzie cos nie tak to mozesz miec problemy i nastepne wydatki zwiazane z naprawa. Ja bym na twoim miejscu nie kupowal. |
Cytat:
|
kraluk Po tylu pastach przeciwko kupowaniu ze stanów chyba już podjołeś decyzję ? 8)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:22. |