Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Czy opłaca się kupić taki komputer. (https://forum.cdrinfo.pl/f5/czy-oplaca-sie-kupic-taki-komputer-31914/)

gkar 01.03.2004 01:15

Ja dodam swoje 5 groszy w stanach jest inny standard zasilania tzn.
110V jesli kupisz to miłego podłączania pod 220V :D

/||\aster 01.03.2004 02:19

a ja dodam ze na zasilaczu mozna te zasilanie przestawic wiec z tym nie ma problemu.
ALe komp i tak za drogi

shuma02 01.03.2004 06:42

hmm... a ja jeszcze nie widzialem kompa ktory to by na tyle nie mial przelacznika z 110 na 220, ale to pewnie tylko ja...

raptor123 01.03.2004 06:58

Cytat:

Napisany przez shuma02
hmm... a ja jeszcze nie widzialem kompa ktory to by na tyle nie mial przelacznika z 110 na 220, ale to pewnie tylko ja...

Ja widziałem, sąsiad ma ze stanów kompa, tez Della i odradzam kupno tego czegoś do domu, do firmy może być ale do domu napewno nie.
Problemów z gwarancją nie ma.
Odradzam.

Ormianin 01.03.2004 08:45

Ten komp nie jest wcale taki drogi... bo nikt nie wliczyl kosztow oprogramownaia do niego... a tam wyraznie wymieniony jest soft... nie wiem ile kosztuje oryginalny windows XP w Polsce... generalnie jednak sprzet na Zachodzie wychodzi znacznie taniej... m.in. moj znajomy przywozi z Holandii hurtowo procesory AMD, pamieci... ktore sprzedaje na alegro z niezlym zyskiem... mam nadzeje ze sprzet po 1 maja niezle stanieje, dlatego proponuje kazdemu wstrzymac sie do zakupu po wejsciu do UE

-=AgoNy=- 01.03.2004 14:37

Cytat:

Napisany przez Ormianin
Ten komp nie jest wcale taki drogi... bo nikt nie wliczyl kosztow oprogramownaia do niego... a tam wyraznie wymieniony jest soft... nie wiem ile kosztuje oryginalny windows XP w Polsce... generalnie jednak sprzet na Zachodzie wychodzi znacznie taniej... m.in. moj znajomy przywozi z Holandii hurtowo procesory AMD, pamieci... ktore sprzedaje na alegro z niezlym zyskiem... mam nadzeje ze sprzet po 1 maja niezle stanieje, dlatego proponuje kazdemu wstrzymac sie do zakupu po wejsciu do UE

Jeżelu chodzi o ceny po 1 maja to sie nie czarujmy -- ceny nie spadną. Głownym czynnikiem mającym wpływ na koszty części jest kurs złotego i podatek vat . O zmniejszeniu vatu nie słyszałem. Złoty ostatnio się raczej osłabia. :(

Ormianin 01.03.2004 14:59

Cytat:

Napisany przez -=AgoNy=-
Jeżelu chodzi o ceny po 1 maja to sie nie czarujmy -- ceny nie spadną. Głownym czynnikiem mającym wpływ na koszty części jest kurs złotego i podatek vat . O zmniejszeniu vatu nie słyszałem. Złoty ostatnio się raczej osłabia. :(

po 1 maja Polska nie bedzie pobierala cla na towary unijne... wiec ceny spadna... wogole cale RTV i AGD bedzie tansze

pawelblu 01.03.2004 15:33

A nagrywarki to RTV czy AGD ||
Tez nie wydaje mi sie zeby sprzet komputerowy potanial bo pochodzi glownie z kajow azjatyckich (z nielicznymi wyjatkami). Moga tylko wejsc w zycie rozne patenty z omijaniem VATu, ale tez nie wiadomo jak to by moglo wygladac. No chyba ze zaczely by naplywac towary uzywane z kajow rozwinietych i wtedy rynek musialby na to zareagowac.

.::MARCIN::. 03.03.2004 22:24

Według mnie jest on zbyt drogi, a w tej cenie możesz kupić lepszego w Polsce.

Ormianin 04.03.2004 07:56

Cytat:

Napisany przez pawelblu
A nagrywarki to RTV czy AGD ||
Tez nie wydaje mi sie zeby sprzet komputerowy potanial bo pochodzi glownie z kajow azjatyckich (z nielicznymi wyjatkami). Moga tylko wejsc w zycie rozne patenty z omijaniem VATu, ale tez nie wiadomo jak to by moglo wygladac. No chyba ze zaczely by naplywac towary uzywane z kajow rozwinietych i wtedy rynek musialby na to zareagowac.

Ogolnie sprzet techniczny... nie wiem jak nagrywarki, ale procesory, pamieci, plyty glowne sprowadza sie z za zachodniej granicy... dlatego wartosc tych podzespolow zalezy od kursu dolara, albo euro

pozdrawiam

adixo 04.03.2004 10:31

Ja ze swojej strony odradzam sprowadzanie aż ze stanów - mogą cię spotkać nieprzewidziane problemy a wtedy :sciana: :klnie: ((
U nas też można kupić tanio komputer a najlepiej złożyć :idea:

MacGyver 04.03.2004 16:05

Cytat:

Napisany przez kraluk
...... czy to kupić??? ....

NIE!!
Za tyle samo możesz mieć u nas naprawdę wypasiony komputer.

czero 04.03.2004 16:13

Ten komputer jest stanowczo za drogi.
Wedlug mnie powinienes sie u nas porozgladac, poszukac i za taka kase zlozysz sobie naprawde niezly sprzet.
Poza tym jak bedzie cos nie tak to mozesz miec problemy i nastepne wydatki zwiazane z naprawa.
Ja bym na twoim miejscu nie kupowal.

esem 05.03.2004 18:44

Cytat:

Napisany przez kraluk
Witam!
Otóż mam okazje sprowadzić z USA taki o to komputer:

Hardware:
Intel Pentium 4 2.5 GHz
Płyta główna Intel
256 MB RAM 333 MHz
Nagrywarka 48x (nie wiem dokładnie jaka)
CD ROM 48x (też nie wiem jaki)
17 calowy monitor LCD DELL'a
Intel Extream Graphic 64 MB (jakoś tak się pisze)
Karta sieciowa 10/100
FaxModem 56k
Myszka optyczna z 2 kółkami Dell'a
Klawiatura multimedialna Dell'a
Głośniki stereo

Software:
MS Windows XP Home Edition Eng
MS Money 2004 Eng
MS Encarta 2004 Eng
WordPerfect Productivity Pack Eng.

To chyba na tyle. Moje pytanie jest następujące czy to kupić??? Ten zestaw kosztuje $999 + $100 (cło, przesyłka etc.) = $1099. Jak już pewnie zauważyliście komputer jest firmowy DELL'a. Tak więc czekam na odpowiedzi. Za wszelkie odpowiedzi i sugestie wielkie dzięki.

Pozdrawiam;)

Nie opłaci się. Pewnie jest jeszcze na 127V. 8)

adixo 05.03.2004 22:15

kraluk Po tylu pastach przeciwko kupowaniu ze stanów chyba już podjołeś decyzję ? 8)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:22.