Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Czy posiadasz skaner... (https://forum.cdrinfo.pl/f5/czy-posiadasz-skaner-18201/)

-Sid-The-Rat=> 09.03.2003 10:45

jestem bardzo wyluzowany - wodeczke zastapilem rumem - i humorek mi dopisuje
co do ankiety - chetnie poznalbym powod jej powstania

w tej formie ani nie pomoze w zakupie, ani nic... po kiego w takim razie? - da sie z tych odpowiedzi wyciagnac jakies wnioski?

ps. przemas - nie moglem sobie zaaplikowac w/wum okladow z powodow technicznych - stanowczo zbyt mocno kichalem zeby cos z ego wyszlo :(

przemas 09.03.2003 10:52

o jak mi przykro :zeby:

lipek16 09.03.2003 11:08

J mam Artem AM12E Plus. Tylko mam znim jeden problem - strasznie wolno skanuje. A4 w kolorze z 5 minut. Pewnie to wina tego że nie jest na USB tylko na LPT1. Jakby ktoś wiedział jak go przyspieszyć to prosze o pomoc:)

Gorzala 09.03.2003 11:24

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
(...)

w tej formie ani nie pomoze w zakupie, ani nic... po kiego w takim razie? - da sie z tych odpowiedzi wyciagnac jakies wnioski?

(...)

Chcialem sprawdzic ile osob ma takie urzadzenia w 1200x2400 na tle innych rozdzielczosci...
Sorry jesli komus to przeszkadza.

A co do nabijania postow. To nie to. Co przeciez z tego, ze masz "tysiace" w liczbie, jesli jestes bardziej zielony od nie jednego z "setkami".

Cytat:

andrzejj9 napisa***322;(a)
Ja ostatnio kupilem Microteka ScanMaker 3800 i jestem z niego bardzo zadowolony. Calkiem niezla jakosc skanow, bardzo cichy i cholernie szybki (skanowanie np zdjecia okolo 3 - 5 sekund). Zaplacilem 245zl czyli naprawde niewiele. Bardzo dobre sa rowniez HP, ale na pewno drozsze.
Tez mam takie urzadzenie, kupilem w zeszlym roku. Dalem prawie 4 stowy! Zadowolony jestem, na razie dziala, wystarcza na moje potrzeby...

-Sid-The-Rat=> 09.03.2003 11:41

chodzi mi o to ze taka konstrukcja pytan nie daje - nawet tobie - mozliwosci wyciagneicia z nich uzytecznych wnioskow

spora czesc userow nei wie jaki ma skaner - bo ejst to czesto sprzet firmowy lub 'rodzinny' - i tu pasuje jak ulal opcja - "mam, ale nei wiem"

sam mam skaner z kombajnu hp g95 - nie mam pojecia co to za skaner... - obrazki daje ladne - korzystam z neigo niezmiernie zadko - to ojca sprzet - a obrazki po necie i tak wysylam 300dpi jpeg... wiec czy tam bylo 1200 czy 600 to wsio ryba...

powtarzam ze moj troche agresywny ton wynika z tego alko ktory sobie po mnie krazy i mnie leczy - przepraszam - normalnei bym tak nei pisal...

Gorzala 09.03.2003 11:44

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
(..)

powtarzam ze moj troche agresywny ton wynika z tego alko ktory sobie po mnie krazy i mnie leczy - przepraszam - normalnei bym tak nei pisal...

Nie przejmuj sie, trza sie gdzies wyladowac...

Zetoxa 09.03.2003 11:50

Cytat:

Laser napisa***322;(a)
Witam !

Mam se skanera normalnie - http://www.hp.com.pl/overview/64

Pozdrawiam !;p

... no i mamy ten sam skaner, niezły, prawda ?

Laser 09.03.2003 11:54

Cytat:

Zetoxa napisa***322;(a)
... no i mamy ten sam skaner, niezły, prawda ?
Witam !

Poprostu jest wart swojej ceny - skanuje nim zdiecia i pokazuje loodziom - myslą ze robilem to niewiadomo czym / nauczyciele do mnie przychodza ze szdieciami zebym im albumy robił / taka reklame mi zrobił pan od Informatyki ...

Skaner naprawde BDB.

Ziele 09.03.2003 15:09

Mój skaner trudno nazwać samym skanerem bo to kombajn :) >klik< . Wygrałem go w konkursie Tenbitu ;p :spoko:

Laser 09.03.2003 15:25

Cytat:

Ziele napisa***322;(a)
Mój skaner trudno nazwać samym skanerem bo to kombajn :) >klik< . Wygrałem go w konkursie Tenbitu ;p :spoko:
Witam !

Fajny - moze kiedys sobe kupie kombajn zamiast drukarki i skanera osobnego ...

andrzejj9 09.03.2003 17:16

Cytat:

Laser napisa***322;(a)
Witam !

Fajny - moze kiedys sobe kupie kombajn zamiast drukarki i skanera osobnego ...

Jest teraz jeden bardzo ciekawy model Lexmarka. Nie przypomne sobie symbolu, ale to cos ZX72 (75???). W kazdym razie parametry ma calkiem niezle, z tego, co czytalem w jakims tam tescie, sprawuje sie rowniez bardzo dobrze, a i bardzo przystepna jest rowniez cena - teraz okolo 670 zlotych. Jedyne do czego mozna by sie przyczepic to wyglad zewnetrzny, ale to kwestia gustu.
Gdybym nie mial juz skanera to kto wie, moze zdecydowalbym sie na zakup tego urzadzenia (bo wlasnie mysle o drukarce).

Victorek 09.03.2003 17:44

Cytat:

lipek16 napisa***322;(a)
J mam Artem AM12E Plus. Tylko mam znim jeden problem - strasznie wolno skanuje. A4 w kolorze z 5 minut. Pewnie to wina tego że nie jest na USB tylko na LPT1. Jakby ktoś wiedział jak go przyspieszyć to prosze o pomoc:)
W jakim trybie pracuje Twój port LPT? SPP? EPP?
Można to sprawdzić w BIOSIE
Jeśli w SPP to śmiało możesz go przełączyć na EPP (jeśli oczywiście skaner obsługuje ten tryb).
Ja mam starego Plusteka i po zmianie trybu z SPP na EPP zrobił się trochę żwawszy. Oczywiście rakiety z niego nie będzie ale zawsze to coś :)

Pozdrawiam

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:06.