![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wyrejestrowany
Data rejestracji: 10.07.2002
![]() |
Komputer - dobry zakup???
Właśnie kupiłem sobie nowego kompa i zastanawiam się czy dobrze wybrałem
![]() Config: Procek: AMD Athlon XP 1800+ Wentylator: jakiś za 37 zł (Łożyskowany) Płyta: ECS K7VTA3v3 KT 333 A133 (USB 1.0) K.graf: Geoforce 4 MX 440 64 MB TV-OUT K.muzy: zintegrowana na płycie Dysk: 60 GB Maxtor Pamięć: 256 MB DDR s. dyskietek: standard DVD: LG 16x/48x K. sieć: 10/100 REQEST Obudowa: ATX 300W Monitor: LG FLATRON F700B Cena: 2937 + dowóz, montaż, szkolenie (nie wiem po co) GRATIS!!! Sklep: LOGO-COM Rybnik |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 11.08.2002
![]() |
Trochę za poźno na ocnenę .Teraz mamy do czynienia z praktycznie "musztardą po obiedzie" ...
AthlonXP 1800+ - 330zł ECS - ok. 300zł GF 4 MX440 TV - 300zł Dysk -400zł Pamięć - 350zł DVD- 200zł Flatron - 750zł Obudowa - 140zł Cała reszta -ok.150zł Podliczając całość można stwierdzić iż sklep nie uciekł sie do kantów .Co do poprawności wyboru sprzętu ,cóż... Pierwsza sprawa to wybór procesora : różnica w cenie pomiędzy 1800+ a 2000+ to ok. 100zł - warto było raczej zainwestować w Athlona 2000+ (jeśli tak zależy ci na mocy procesora) . Co do płyty głównej wolałbym się nie wypowiadać ... Karta graficzna - też bym nie skorzystał ... No ale dobra karta graficzna i dobra płyta główna przekroczyły by wartość całego komputera . Trochę ciężko się wypowiadać na temat sprzętu gdy w grę chodzi przystępna cena ... W moich kilkunastoletnich bojach ze sprzętem komputerowym dośc szybko doszedłem do wniosku iż pieniądze (nawet duże) wydane na sprzęt szybko zwracają się .Mam oczywiście na myśli wydajność oraz jego możliwości rozbudowy w przyszłości . Z Twojego sprzętu możesz się cieszyć ,gdyż widziałem konfiguracje (Makro ,Real) za podobną cenę ,a które przyprawiają o mdlości . Poskaldanie komputera dobrej (nie najwyższej) klasy to wydatek rzędu 8000zł ,jeśli do tego ktoś zapragnie półprofesjonalnej zabawy typu Audio ,Video czy Games sumę ta można śmiało podwoić . Komputer to taki worek bez dna ,którego roczne utrzymanie na poziomie kosztuje przeciętnie 2000zł .To czy nasze inwestycje będą się opierać przez rok ,dwa tylko na unowocześnianiu ,czy na zmianie prawie całej konfiguracji zależy w głownej mierze od zakupu modelu wyjściowego . jaro |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wyrejestrowany
![]() |
Januszp trochę źle mnie zrozumiałeś jeśli chodzi o procesor to jego moc jest mi praktycznie obojętna tylko chciałbym wiedzieć czy nie postąpiłem źle kupując Atlona ponieważ mój zaprzyjaźniony informatyk odradzał mi kupno Athlona XP
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
RTS Widzew Łódź
Data rejestracji: 07.07.2000
![]() |
według mnie Athlon XP to dobry wybór... nie zawiedziesz się...
Dysk: 60 GB Maxtor - mam to samo 3 miesiące i musze go oddac... pojawily się bad blocki... ale ja Maxtory uwazam za dobry sprzet...
![]() |
#5 |
Wyrejestrowany
![]() |
dzięki kamień spadł mi z serca
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wyjadacz ;)