![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#5461 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#5462 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ale ubezpieczenie trzeba tam placic, male naprawy rowniez(plus wymian opon itp jak je zajedziesz, a na koniec kasuje cie jeszcze za zbyt duze zuzycie auta
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5463 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Ale marksiści wierzo, że dajo na abonamenty. Takie nowoczesne, jak seks w dupę.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5464 | |
XV1100
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
Widzę, że z ubezpieczeniem i serwis jest w pakiecie (bez obsługi codziennej pojazdu). O wymianie piszą, że chodzi o sezonową czyli letnie/zimowe.
Pewnie trzeba się dobrze wczytać w szczegóły. Tu na przykładzie fiata tipo: Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5465 |
Guru
To inaczej niz nasz PCP bo u nas na start 25% potem placisz w ratach 50% i na koniec 25% lub wezmiesz nowe auto i tak w kolko Macieju
![]() Ogolnie 900zl za tipo miesiecznie to calkiem sporo bo 20500(23 miesiace) i do tego 10% wartości(z 4700zl) to prawie polowa auta(od 47000zl) - nic nie wiadomo o wyposazeniu wiecej ale pewnie standard. Gwarancje i tak masz na 2 lata lub dluzej przy zakupie nowego, 12000km to wcale nie tak duzo ja na auto "rodzinne", ubezpieczenie w cenie na duzy plus-ale pewnie swiezy kierowca i tak nie moze tego kupic(wiec zysk bedzie z 1k za AC??). Wg tego http://www.motofakty.pl/artykul/nowy...-wartosci.html po 3 latach straci ok 50% wartości(prognoza), przy przebiegu 90kkm(my bysmy mieli z 50kkm max ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5466 |
XV1100
Zlotowicz
Nie śledzę tych spraw, ale jakoś latem było głośno o nowej propozycji fiata - ale z tego, co mi utkwiło w pamięci to było coś na zasadzie wynajmu z płatnością od km. Nawet kojarzę, że koszt był na poziomie 60-70 gr/km przy tych mniejszych autach (panda, punto)...
Nie szukałem wtedy specjalnie szczegółów, bo mi to niepotrzebne, ale dość obszernie gadali o tym 'nowym' w radio. Pomyślałem sobie, że coś nowego i z wierzchu wygląda ciekawie. Przy jakichś nie za dużych przebiegach może się w ogóle nie opłacać kupno nowego samochodu. Teraz tego nie widzę, a nie chce mi się ryć internetu. Może przekształcili to w ofertę abonamentową na zasadach jak wyżej. Przy podliczeniu na chłodno tej oferty abonamentowej jest jak piszesz. Nie bardzo się opłaca. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5467 |
Guru
To jest wlasnie to dokladnie
![]() http://www.fakt.pl/pieniadze/motoryz...ometry/yzcj0mh I niby po przekroczeniu limitu km sa jakies straszne stawki za kolejny km. Jak to ktos napsial, sa to auta dla bogatej mlodziezy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5468 |
XV1100
Zlotowicz
No nie tak dokładnie. Tam piszą, że bez wpłaty własnej i wszystko jest w cenie abo (naprawy, przeglądy, opony itp.) poza tankowaniem. Nikt nic nie wspomina o kosztach przekroczenia limitu km, więc nie wiem czy są duże czy małe.
Teraz jak patrzę to np. abo za fiata 500 jest 522 pln i jakby przeliczyć przez limit km to wychodzi całkiem znośnie (ale jest wpłata własna 10%). Pewnie jest to wszystko całkiem sprytnie wyliczone i żadnych cudów nie ma. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5469 |
Guru
Bez wplaty bylo chyba >700zl a fiat kosztuje tez ok 40k zl.
W skrocie (info ze strony fiata): fiat 500, 10% wplaty wlasnej:11 miesiecy po 617 lub 23 miesiace po 772zl(?? bardziej sie bedzie psul ![]() Tu http://www.wieruszewski.com/testy/sa...-sharing-test/ sa ceny za przekroczenie limitu km - dla fiata od 20-26gr za km ale nie napsiane czy z vat czy nie, dla porownania BMW ma za kilometr 0,02% wartosci auta, wiec radze bardzo uwazac ![]() Ogolnie nie moge znalezc zadnego regulaminu tej uslugi ale wszedzie pisza o tych 20groszach po przekroczeniu limitu km. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5470 |
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
Zamienił stryjek siekierkę na większą siekierkę, czyli od dziś w miejsce Voyagera 3.3 V6 wchodzi Grand Caravan 3.8 V6
![]()
![]() |
#5471 |
Horror Fan
Data rejestracji: 27.06.2005
![]() ![]() ![]() ![]() |
Przy tej pojemności to OC już nie wzrosło? Że były V6 to nie sądziłem.
![]() |
#5472 |
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
Będzie kilka złotych wyższe, ale różnica nie będzie wielka. Natomiast te silniki - bajka :-) Mało awaryjne (w przeciwieństwie do skrzyń biegów niestety), niewysilone, fajnie pracują i fajnie brzmią. Spalanie w gazie jak najbardziej do zaakceptowania (15 - koszt jak w dieslu ze spalaniem 8 l/100).
Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#5474 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5475 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Jeżdżę cały czas na zimówkach, jest to korzystne w sumie, ale będąc pewnym ich walorów terenowych, zaparkowałem w takim trochę błotnistym miejscu, super, ale jak przyszedłem za dwie godziny, to okazało się, że prawa strona samochodu utonęła do połowy kół.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Opcje związane z dyskusją | |
Tryby wyświetlania | |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Czym się zajmuję, co robię? | czechoj | Off topic | 93 | 17.01.2022 23:15 |
Śmieszne teksty... | MacGyver | Humor | 4412 | 11.03.2020 22:16 |
Wybór pralki, lodówki, odkurzacza, itp. | CIAPEK | Off topic | 784 | 23.01.2019 23:37 |
Polskie Radio BIS upadło - Czyli cenzure w Polsce czas zacząć... | Qbi@k | Off topic | 73 | 03.10.2013 18:16 |