![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#6286 |
Moderator
![]() Data rejestracji: 26.10.2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Polska to chory kraj, w calej europie pieszy zblizajacy sie do oznakowanego przejscia ma pierszenstwo i koniec kropka, nie ma znaczenia czy ma telefon, walkman, czy gada do kartofla. MA PIERSZENSTWO I CH.J !
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#6287 |
Kiełbasożerca
Data rejestracji: 15.04.2014
![]() ![]() |
Jedyny słuszny samochód, to Passat kombi, B5 1,9 TDI!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6288 |
PODWÓJNY DZIADEK
Zlotowicz
Data rejestracji: 26.06.2004
Wczoraj wymieniłem butlę w autku, a dzisiaj pozytywnie zaliczyłem przegląd. Pierwszy raz diagnosta spytał mnie o gaśnicę i trójkąt. Przyznałem się, że nawet mam apteczkę!!!
![]() |
#6289 |
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
Też się dzisiaj przeglądałem swoją skodą
![]() ![]()
![]() |
#6291 |
Kiełbasożerca
![]() ![]() |
Co powinno być w apteczce? Pół litra spirytusu i wino musujące na kaca.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6293 |
Pa rampamer
Zlotowicz
No myśmy kiedyś jeszcze używali glukozy w kroplówce... Raz, jeszcze na studiach, podłączaliśmy się sami (uwierzcie, nie wyszło najlepiej, wykonanie wkłucia samemu sobie to zadanie dla trzeżwych i nieskacowanych), a potem już zmądrzeliśmy i korzystaliśmy z profesjonalnej pomocy żony kolegi, która jest położną
![]()
![]() |
#6294 |
Kiełbasożerca
![]() ![]() |
W centrum Warszawy, to już niedługo będzie się jeździć tylko na hulajnogach. Ciekawe ile haraczu będą musieli zapłacić dostawcy, żeby towar przywieźć? Powiedzcie teraz piekarzowi, żeby flotę zmienił, ale radzę przez telefon.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6295 |
Pa rampamer
Zlotowicz
Flotę zmienić? A na co? Chyba na konia i furmankę, bo jeśli wszyscy jedynie warszawscy przedsiębiorcy zapragną nagle wymienić swoje auta na elektryki, to z miejsca usłyszą terminy dostępności po 3 lata. To już termin dostawy konia z uwzględnieniem czasu na wyhodowanie wychodzi krócej.
Swoją drogą jeżeli naprawdę przejdzie zakaz sprzedaży aut spalinowych po 2035, to lepiej niech rząd planuje budowę nie czterech do sześciu, a czterdziestu do sześćdziesięciu reaktorów jądrowych do tego czasu. Po prostu o tyle wzrośnie wówczas zapotrzebowanie na energię elektryczną, bo my sobie naprawdę nie zdajemy na co dzień sprawy, jak dużo energii czerpiemy z oleju napędowego i benzyny. Dziś już naprawdę mało kto nie zdaje sobie sprawy z problemu globalnego ocieplenia i tego, że odchodzenie od paliw kopalnych jest kwestią istotną. Ale rozwiązanie tego problemu jest naprawdę nieco bardziej złożone, niż wprowadzenie decyzjami administracyjnymi zakazów poruszania się aut spalinowych czy zakazu ich sprzedaży, bez zatroszczenia się uprzednio, co w zamian. Technologia, która zastąpi samochody spalinowe musi być naprawdę w miarę tania, bo jeśli taka nie będzie, to tylko my jako bogaty zachód jako tako ją zaadoptujemy, a biedniejsza reszta świata i tak będzie kopcić na potęgę. A następnie i my wrócimy do kopcenia, bo nie mając taniego transportu bardzo, bardzo szybko przestaniemy być "bogatym zachodem" i będziemy już tylko "zachodem".
![]() |
#6296 |
PODWÓJNY DZIADEK
Zlotowicz
Data rejestracji: 26.06.2004
Ubezpieczyłem autko
![]() ![]()
![]() |
Opcje związane z dyskusją | |
Tryby wyświetlania | |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Czym się zajmuję, co robię? | czechoj | Off topic | 93 | 17.01.2022 22:15 |
Śmieszne teksty... | MacGyver | Humor | 4412 | 11.03.2020 21:16 |
Wybór pralki, lodówki, odkurzacza, itp. | CIAPEK | Off topic | 784 | 23.01.2019 22:37 |
Polskie Radio BIS upadło - Czyli cenzure w Polsce czas zacząć... | Qbi@k | Off topic | 73 | 03.10.2013 17:16 |