![]() |
Po kilku naparstkach podobno oczy si***281; robi***261; sko***347;ne :taktak:
Nie umiem powiedzie***263;, czy to proces odwracalny... |
Tak. Wystarczy napi***263; si***281; zdrowo spirytusu i wszystko wraca do normy.
Trzeba tylko uwa***380;a***263;, ***380;eby nie przesadzi***263;, bo mo***380;na si***281; wytrzeszczu nabawi***263; ;) |
z czym polecacie Walkera Black Label? Czy faktycznie głównie lub tylko z wodą lub lodem?
Czy z colą/pepsi smakuje równie dobrze jak Red Label? :) |
Walker to przereklamownany shit (tylko gold i blue label nie sprawdzałem rozczarowany tańszymi wersjami). Nadaje się do picia dopiero po dolaniu koli. To co psuje dobrą whisky złą poprawia :)
|
co i jak pic
Ilość załączników: 2
generalnie zasada jest jedna do wszystkich gatunkow alcocholi
stare szlachetne pije sie be niczego , natomiast mlode trunki mieszamy z wszystkimi mozliwymi wynalazkami jakie sa na tym swiecie co komu smakuje ! co do samej whisky to od lat mi smakuje i wlasnie sobie nalej szklaneczke:taktak: |
Cytat:
Próbowałem wielu i Johnie Walker jest dla mnie bezkonkurencyjny (plus pepsi). Żaden Grant, JackDaniels czy Ballantines. Mimo że też są ok to smak JW Red Labela bardziej mi odpowiada. I to jest już kwestia gustu i nie podlega dyskusji. Nie bez powodu to bardzo popularna marka i nagradzana niejednokrotnie. Blue i Gold nie próbowałem, a jeśli to się zdarzy to przypadkiem bądź skuszę się na jednego drinka. Butelki całej na pewno nie zakupie. Takim burżujem nie jestem :) zdrówko... właśnie też kończę szklaneczkę :)... http://www.strykowski.net/fotografia..._1143_mini.jpg |
Johnny Walker to przereklamowany shit, a Jack Daniels to wykwintny płyn do mycia szyb ;p
Rządzi Tullamore Dew!!! :spoko: :D |
w ogóle widzę same burżuje, a jeszcze tańszą whiskey to może będziemy muszle w toalecie myć? :P
|
trunek jak trunek
i tak wole rumy |
Cytat:
Cytat:
Teraz 125 złotych 0,7... I właśnie pijało się go bez żadnych świńskich dodatków typu cola - za dobry jest po prostu. |
A moze panowie zamiast pic jakies pozostalosci z drewnianych beczek, torfow i innych rzeczy-po prostu czysty, cieply 'Zloty Klos' + Buskowianka?
|
Nie. :nieee:
|
dorosniesz - zrozumiesz
na pelnolnoletnie trunki tez trzeba byc pelnoletnim |
Havana
Ilość załączników: 5
mala wycieczka;)
|
Havana Club kojarzy mi sie z czasami komuny. Stalo to na polkach i nikt tego nie kupowal. Kupilem kiedys i ... okazal sie to rewelacyjny trunek.
Zdecydowanie najbardzie lubie whisky. Jak pic?? Najprosciej. Sote!!! |
Cytat:
|
Jak już musieć się krzywić po takie dobre cuś jak whisky, to lepiej tego wcale nie pić. :P
|
kto sie krzywi to sie krzywi
ja sie krzywie jak mam czysta vodke przelknac wczoraj poczestowalem kolegow wscieklymi (niepolakow - nie znali) - smakowalo im, ale kazdy sie wstrzasnol zdecydowanie wole whiskacze - tullamore dew, glenmorangie :taktak: |
Cytat:
|
Cytat:
A i siedmioletniej też nikt nie brał. W kraju wódą płynącym brakowało czyściochy...czemu? bo w Pewexie była za dolary, jaką kto chciał. Związek Radziecki chwiał się na glinianych nogach, nasze komuszki bali się wielkich protestów, chcieli oddać władzę i ocalić szyję...dogadali się w Magdalence - ocalili szyję, wzięli część władzy, duuuużo kasy i możliwość wzięcia większej ilości, pospołu z "bohaterami" co ich wcześniej namawiali do takiego układu. Nikt nie lubi bez celu w pierdlu siedzieć... Cytat:
|
dobrze - bedzie wiecej dla nas :D
|
Cytat:
|
@Kris coz poradzic-przy alkoholu temat polityka, seks/kobiety i gorzkie zale pojawiaja sie chyba najczesciej:D
|
ludzie whisky pije sie wylacznie czysta zeby nie tracila smaku
w angli jesli poprosicie o whiski z lodem pomysle ze jestescie jankesami i chanbicie ich narodowy trunek |
Cytat:
|
do calkiem niedawna tez uznawalem tylko czysta whiskey
ale obecnie pijam z lodem - starzeje sie :hmm: |
Tosz to chańba i dyschonor!
|
Whisky pija się ze smakiem!!
|
Whisky pija się jak stawiają. :szczerb:
|
tylko nie za duzo, bo moze juz potem nie stac ;p
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
http://www.me-mo.co.uk/images/Richbr...0AF%20Dice.jpg |
A piliście cuś takiego?
http://www.degtine.lt/index.php/prod...aus_starka/962 Dostałem od kumpla i smakuje jak łiskacz, ale ja się nie znam zbytnio. Dla mnie bardzo dobry produkt. :mruga: Właśnie sączę... :D |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Załącznik 55002 |
ja lubię ze spritem i lodem - prosty i bardzo dobry drink
|
Tak to się podłe łyskacze pije, typu Dark Whisky z Zielonej Góry...
|
ze spitem to mozna co najwyzej :banan: pic
a kolega do tego na najlepszej drodze... |
Mi smakuje Caoil Ila bez dodatków oraz inne single malty.
|
Cytat:
edit zapomniałem dodać o tych ******ch do śniadania :taktak: też piją whisky, ale goldenloch z biedry, nawet nie wiedzą :sciana: |
Panie i panowie. Poważnie proszę. :)
Jaki alkohol kupić dla promotora na obronę mgr? Jakiegoś łiskacza? Tullamore? Jakieś propozycje? |
Kupiony łiskacz w Lidlu za 29,99 zł.
Nie jestem jej jakimś fanem, ale pić można. http://a.pl/zdjecie-563358/grants-whisky-500ml-Product2 |
W biedronce jest red label litrowy w dobrej cenie ;)
|
Red label nie nadaje się do picia. Wiem, bo właśnie go męczę.
Natomiast polecam Candian Special Old, coś wspaniałego. |
Z pierwszym wpisem zgadzam się całkowicie, drugiego nie piłem.
|
red label się nadaje ale mieszany, jak pić czystą to musi być black :)
|
Również jestem zdania, że Red Label jest niepijalny. W drinkach, owszem, można go pić, ale każdy drink z Red Labelem byłby jeszcze lepszy gdyby miał identyczny skład dodatków, ale nie miał Red Labela...
|
Ja wszystkie łiskacze, poza czarnym walkerem i ostatnio Bushmillsem 10letnim, pijam z Colą i lodem :-).
|
Czerwony Jaś, to jest na poziomie najtańszej z Lidla, lepiej czystą kupić, taniej i zdrowiej.
|
Tullamore Dew wczoraj pity.
Z kostką lodu. |
spróbujcie z sokiem jabłkowym 100%, może być z biedronki bo jest dobry, pół na pół z łycha, jest naprawdę dobre! Nie wierzyłem sam póki nie spróbowałem :)
|
Zbrodnia.
|
Zbrodnia warta sprawdzenia. Ojciec nie lubi whisky, bo mu śmierdzi bimbrem, starsze pokolenie to rozumie... Ja nie ;-).
|
Ja tam bimber lubię! :w00t:
|
Wiadomo ze zbrodnią jest w ogóle mieszać whisky, tylko pić czystą lub z lodem, ale niestety te tańsze trzeba wymieszać, a z sokiem jabłkowym wychodzi naprawdę niezła mieszanka :)
|
Cytat:
:) EDIT: Łychę można mieszać i nie jest to profanacja, natomiast picie z lodem, trąca o profanację. |
Whiskey, bez gowna w postaci coli, nalana na grubosc palca wskazujacego i rowno z dwiema kostkami lodu. Kropka.
|
Cytat:
Nie po to dobrzy ludzie leżakują whiskey w odpowiedni sposób przez kilka lat żeby tracić jej unikalny smak dolewając jakąś cole, czy sok jabłkowy... Do drinków to są produkty polmosu... |
Cytat:
Odnośnie lodu do whisky: Cytat:
|
Whisky pije się z wodą w proporcjach 3:1, temperatura whisky - pokojowa, wody także. A nie jakieś wynalazki że z colą
|
Wynalazki trzeba pić z colą, a whisky bez. :P
|
Jak już, to wolę samą colę.
|
Cytat:
|
Profanacja to picie whiskey z wodą...
|
black label i green label wypije bez niczego, a tańsze wynalazki trzeba mieszać :]
|
Cytat:
|
Cytat:
Tanie whisky, niestety są w smaku tanie, walą bimbrem :Z. |
Ciekawostką są łiskacze Grands, od najtańszej do najdroższej dają się pić, oczyiście te droższe bardziej, ale nawet najtańsza wchodzi na sucho.
|
Wypróbowałem sprofanować łiskacza Grant's sokiem jabłkowym... świetne! :D
|
Od sąsiada Szkota dostałem dziś miejscowy wynalazek:
Załącznik 61259 Jak do domu wrócę to przetestuję. :D |
Podesłałbyś po butelce kolegom, a nie tak sam... bez nas... :screwy:
|
Skoro dostał jedną, to trudno byłoby podesłać po butelce kolegom...
Ale jak znam Jou, to nie obraziłby się, jakby koledzy wpadli na szklaneczkę ;) |
Nie obraziłbym się. :D
|
To gdzie w tym roku zlot?
|
Taki czarny głuszec może chyba nieźle ogłuszyć. :mruga:
Cytat:
|
O, ja też miałbym blisko. :D
|
Mam sposób na picie dobrej whisky. Miesza się ją z sokiem... trawiennym. :D
|
Zastanawiałem się ostatnio nad tą whisky za coś koło 30 zeta z Lidla. Znośne to to?
|
Zmieszane z pepsi... da się pić.
|
jezeli jestes w stanie wypic Jasia Wedrowniczka Red Lebel to jestes w stanie wypic wszystko
nie ma NA PEWNO gorszej whiskey od tego :szczerb: wiec ta z Lidla bedzie OK ;p |
Jest gorsza whiskey, Jack Daniels. :]
|
Cytat:
Jak się wymiesza z kolą, to konia rzędem temu, co pozna co z nią zmieszano, to daje się wszystko brązowe alkoholowe wypić. |
Daniels przebija się i przez kolę, zresztą jak każdy burbon, ja tego nie lubię, ostatnio to potwierdziłem sobie. Najlepsza z nie bardzo drogich, to jest irlandzka i tyle. ;)
|
a ja akurat lubie burgony za ich slodkawy posmaczek
natomiast w 100% podpisuje sie pod slowami Wawelskiego - do koli mozna naszczac i tez bedzie tak samo smakowac :P |
Ten słodkawy posmaczek też lubię, tylko nie lubię tego brutalnego posmaku bimbru, jakoś mi w Duchu Puszczy nie przeszkadza, a w burbonie tak. :D
|
Red Label - to pomyje (kiedyś M@X się za to obraził) :D
Z tanich, przyzwoitych (w mojej ocenie) whisky kupuję: - Ballantine`s - Grant`s (również cask edition) - Tullamore Dew - Passport Scotch :pepsi: |
Granta lubię. Aczkolwiek z colą? No nie wiem...
|
Z cola to ja zadnej nie lubie ;-).
Ballantine's chetnie, Grant's tez niczego sobie, Black and White mi tez ostatnio podchodzi i moj ukochany Jack Daniels Old No. 7. Czasem pozwole sobie na Gentleman's Jack ktory w smaku jest bezkonkurencyjny i odsiewa wszystko co sie pedzi. |
Cytat:
|
my czasem popijamy (kiedyś zawędrowaliśmy z małżonką do destylarni)
Bushmills :) http://mojdrink.pl/newsy/68.jpg P.S. jujek powinien wiedzieć gdzie to jest :P |
Tez bylem w destylarni Bushmill's jeszcze za czasow szkoly sredniej. Wycieczka niezapomniana, ale sam smak whiskey... Powiedzmy ze "Nie moj malt" ;-)!
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:00. |