Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   z czym pić whisky ??? jakiś przepis?? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/czym-pic-whisky-jakis-przepis-45586/)

cana 31.12.2004 17:50

@AleX69, black label (mimo iż kojarzy mi się z całkiem fajną kapelą) jasia wedrowniczka to można pić jak nie ma nic poza dark ( a tego ciemniaka ;) da się pić jak już jest obojętne co się pije byle miało kolor i moc :) ) w knajpie :),
a do Twojej rozpiski IMO należy dodać jeszcze Jameson'a ( i tu polecam czystego bez lodu i gazowanego wypełniacza zwanego potocznie mineralną, miast tego kufelek Draught Guinness'a) i Soberano które co prawda jest brandy ale za to milusie dla podniebienia

ed hunter 31.12.2004 18:05

a jeśli chodzi o guinness to przypomniało mi się, że najlepsza whisky jaką piłem była irlandzka (szkoci siadają). nazwy nie pamiętam taka była dobra. :tak!:

AleX69 31.12.2004 18:05

Cytat:

Napisany przez cana
@AleX69, black label (mimo iż kojarzy mi się z całkiem fajną kapelą) jasia wedrowniczka to można pić jak nie ma nic poza dark ( a tego ciemniaka ;) da się pić jak już jest obojętne co się pije byle miało kolor i moc :) ) w knajpie :),
a do Twojej rozpiski IMO należy dodać jeszcze Jameson'a ( i tu polecam czystego bez lodu i gazowanego wypełniacza zwanego potocznie mineralną, miast tego kufelek Draught Guinness'a) i Soberano które co prawda jest brandy ale za to milusie dla podniebienia

nic dodac - nic ujac ... :piwo:

cana 31.12.2004 18:12

Cytat:

Napisany przez ed hunter
a jeśli chodzi o guinness to przypomniało mi się, że najlepsza whisky jaką piłem była irlandzka (szkoci siadają). nazwy nie pamiętam taka była dobra. :tak!:

jameson? to irlandzka "nalewka na myszach" :) co zresztą widać po pewłnej nazwie trunku
polecam kawę po irlandzku na bazie kawy i jameson'a, wyśmienite szkaradzieństwo :) (tylko nie przesadzić z ilością kaw :) )

@Loczek, a piłeś bimber z moreli? niebo w gebie

ed hunter 31.12.2004 18:54

nie z moreli nie ale ze śliwek tak :) strasznie lubie i z gruszek ciekawy smak a jeśli chodzi o kawę to faktycznie nie nadużywać :cool:

kodziu 31.12.2004 18:58

Cytat:

Napisany przez Wawelski
Dobra Whysky (Balentines i Johnson rullezzzz) to czysta ewentualnie on the rocks.

Pamiętacie ten kawał:

Do faceta w samolocie podchodzi stuardessa i pyta się co chciałby zamówić, a on odpowiada whiskey on the rocks ale bez lodu ^_^

PS Dla niewtajemniczonych "on the rocks" znaczy z lodem :>

ed hunter 31.12.2004 19:03

nie wiedział co czyni bo powinien żubrówkę na skałach ale z jedną kostką :D

czero 01.01.2005 16:12

@Ufil123, I jak tam whisky??

Burak_PL 01.01.2005 16:18

to co popisliście sobie tą whisky??

AleX69 01.01.2005 20:55

ja walilem 12 letniego chivas regal'a sote z lodem i balantains'a ze spritem ...

rembrant 02.01.2005 00:39

Szczesliwego Nowego Roku

Ufil123 02.01.2005 14:14

Cytat:

Napisany przez czero
@Ufil123, I jak tam whisky??

kurcze ,ale byla impreza (W barze Rino w Rudzie Śląskiej)

dzieki za te wszystkie odpowiedzi - w sumie pilem ja na poczatku z Colą,lodem i cytrynką ale po kilku takich drinkach juz piłem z lodem (bo i tak juz nie wiedziełem co pije :\ )

ale chyba lepeij smakuje mi tekila zagryzana solą i cytryną :) - oczywiscie wszystko wedle gustu

aha do tego wszystkie pilismy jeszcze Sobieskiego z RedBulem (
odjazd niesamowity , tnz. w takim drinku nic nie czuc alkocholu (i to jest najlepsze) ale potem ładnie kręci )

ogólnie impreaz była odjechana :)

a jak Wam udała się zabawa sylwestrowa???

miles 02.01.2005 16:57

Łyski to ja zawsze piłem z Kolą. Proste proporcje 2L koli i 0,5 łyskacza. WYlewasz lub wypijasz 0,5 z Koli i dolewasz do 1,5. Dobrze stężone i DOBRE :) .... kopie fajnie
Przepis typowo osiedlowy

bgn 03.01.2005 14:54

Cytat:

Napisany przez miles
Łyski to ja zawsze piłem z Kolą. Proste proporcje 2L koli i 0,5 łyskacza. WYlewasz lub wypijasz 0,5 z Koli i dolewasz do 1,5. Dobrze stężone i DOBRE :) .... kopie fajnie
Przepis typowo osiedlowy

to początek przepisu - dalej to on wygląda tak: z nowgo 1,5 litra wypijasz znowu 0,5 i dolewac do 1,5 samej whisky, nastepnie wypijasz znowy 0,5 litra i czynnośc powtarzasz.Kończysz wtedy - gdy nie masz siły aby dolać kolejną porcję czystej whisky.
Przepis jest na tyle uniwersalny, że można go stosować do dowolnego gatunku alkoholu ;)

nimal 03.01.2005 15:02

whysky tylko z lodem
ale wole metaxe - czysta :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:11.