![]() |
@AleX69, black label (mimo iż kojarzy mi się z całkiem fajną kapelą) jasia wedrowniczka to można pić jak nie ma nic poza dark ( a tego ciemniaka ;) da się pić jak już jest obojętne co się pije byle miało kolor i moc :) ) w knajpie :),
a do Twojej rozpiski IMO należy dodać jeszcze Jameson'a ( i tu polecam czystego bez lodu i gazowanego wypełniacza zwanego potocznie mineralną, miast tego kufelek Draught Guinness'a) i Soberano które co prawda jest brandy ale za to milusie dla podniebienia |
a jeśli chodzi o guinness to przypomniało mi się, że najlepsza whisky jaką piłem była irlandzka (szkoci siadają). nazwy nie pamiętam taka była dobra. :tak!:
|
Cytat:
|
Cytat:
polecam kawę po irlandzku na bazie kawy i jameson'a, wyśmienite szkaradzieństwo :) (tylko nie przesadzić z ilością kaw :) ) @Loczek, a piłeś bimber z moreli? niebo w gebie |
nie z moreli nie ale ze śliwek tak :) strasznie lubie i z gruszek ciekawy smak a jeśli chodzi o kawę to faktycznie nie nadużywać :cool:
|
Cytat:
Do faceta w samolocie podchodzi stuardessa i pyta się co chciałby zamówić, a on odpowiada whiskey on the rocks ale bez lodu ^_^ PS Dla niewtajemniczonych "on the rocks" znaczy z lodem :> |
nie wiedział co czyni bo powinien żubrówkę na skałach ale z jedną kostką :D
|
@Ufil123, I jak tam whisky??
|
to co popisliście sobie tą whisky??
|
ja walilem 12 letniego chivas regal'a sote z lodem i balantains'a ze spritem ...
|
Szczesliwego Nowego Roku
|
Cytat:
dzieki za te wszystkie odpowiedzi - w sumie pilem ja na poczatku z Colą,lodem i cytrynką ale po kilku takich drinkach juz piłem z lodem (bo i tak juz nie wiedziełem co pije :\ ) ale chyba lepeij smakuje mi tekila zagryzana solą i cytryną :) - oczywiscie wszystko wedle gustu aha do tego wszystkie pilismy jeszcze Sobieskiego z RedBulem ( odjazd niesamowity , tnz. w takim drinku nic nie czuc alkocholu (i to jest najlepsze) ale potem ładnie kręci ) ogólnie impreaz była odjechana :) a jak Wam udała się zabawa sylwestrowa??? |
Łyski to ja zawsze piłem z Kolą. Proste proporcje 2L koli i 0,5 łyskacza. WYlewasz lub wypijasz 0,5 z Koli i dolewasz do 1,5. Dobrze stężone i DOBRE :) .... kopie fajnie
Przepis typowo osiedlowy |
Cytat:
Przepis jest na tyle uniwersalny, że można go stosować do dowolnego gatunku alkoholu ;) |
whysky tylko z lodem
ale wole metaxe - czysta :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:11. |