![]() |
Cytat:
|
@zak4u polecam http://www.4programmers.net/ chyba najlepsza polska strona o programowaniu
@monter ja bym się kłócił. W delphi spokojnie da się pisac programy mające po 20-30KB albo mniejsze (winapi). No chyba ze się używa 100 różnych niepotrzebnych komponentów ;) |
Delphi jest fajne dla początkujących, chociaż i tak wyda się owym początkującym bardzo trudne. Jego minusem jest generowanie plików wykonywalnych EXE o bardzo dużych rozmiarach, no ale od czegą są programy pakujące :)
Ambitniejsi mogą zacząć od razu od języka C |
Ok, w takim razie biore sie za Delphi, tylko od czego zaczac?
Jakies ksiazki? Strony? Od czego Wy zaczynaliscie? |
Cytat:
|
...i co to znaczy, ze jest Architect Edition ???
|
Ja polecam Delphi 7 enterprise. Ale jak nie potrzebujesz wodotrysków to zainstaluj sobie darmowego Delphi 7 personal. Mozna w nim pisać legalnie niekomercyjne programy.
co to za wersja 8? chyba o jakims specjalnym przeznaczenu. |
A czy to jest najnowsza wersja ??
Borland.Delphi.v8.0.Architect.Edition i jakie są "pod" wersje (edycje) DELPHI ?? |
Zalezy co chcesz pisac :).. ja bym polecam DELPHI - pod okienka mozna pisac ciekawe programiki! :)
pozdro ;) |
Witam!
... wiedza |
W czym programować?
Witam!
No właśnie - w jakim języku najlepiej programować? np. w którym najbardziej zaawansowane programy mozna pisać? I jak mam zaczać? Co będzie mi potrzebne? (oprócz cierpliwości ;) ) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:23. |