Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Czym sie rożni manta Emperor 2 od 3? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/czym-sie-ro-ni-manta-emperor-2-od-3-a-59365/)

ryba120 21.12.2005 22:11

To zależy na jakiej kości jest złożony Emperor III. Na Samsungu czy Sanyo. Kupiłem ostatnio dwa takie odtwarzacze jeden dla siebie , a dwa dni później drugi dla kumpla. Ten mój ma kość Sanyo i po wgraniu nowego softu odtwarzacz chodzi jak zegarek. Natomiast ten dla kumpla był na Samsungu i tu zaczęły się problemy. Po wgraniu nowego softu odtwarzacz padł (zgasł ekran i cały czas ciemność). Na forum Manty też można zauważyć, że głównie w trakcie aktualizacji padają Emperory III na Samsungu.

A tu odpowiem koledze "mallow", że zakupy w Tesco wcale nie są takie złe. Towar zakupiony można oddać lub wymienić w ciągu pięciu dni.

Zetoxa 21.12.2005 21:47

andrzej, uważaj podczas flashowania E III, lubią po tej operacji nie wstać, jest o tym dyskusja na forum Manty. Z Księciuniem nie ma tych kłopotów.

REi 21.12.2005 19:56

Powiem tak gdyby chlopcy od softu dla manty wzieli sie i napisali by cos na tego panasonica to o wyborze by nie bylo rozmowy, on potrafi tak divixa poprawic ze az chce sie patrzyc a ze moj angielski stoi na poziomie powiedzial bym wysokim to i tak napisow nie uzywam ;p

andrzejj9 21.12.2005 19:42

Cytat:

Napisany przez REi
A sie wtrace w dyskusjie :P
Z ojcem przymierzalismy sie do kupna nowego (taniego - brak kasy) odtwarzcza DVD bo nasza Yamaha padla (model 520 - wpakowali tam flaki Philipsa... fuj nie polecam) Po rozwazeniu wielu propozycji wybor padl na Panasonic s49 wersja K (czarny) - do dostania za 350pln a nawet mniej. W miedzyczasie rozwazalismy najnowsze modele manty w tym nagrywarke jak i oferty innych sprzetow. Przejdzmy do sedna sprawy czyli porowniania Panasonic'a s49 z wyrobami Manty. Nie bede tu niczego wyzywal od gowien bo jako taki szacunek do manty mam a ich sprzet jest dobry jak na taka cene ale jezeli kupujac sprzet macie choc troche na uwadze jakosc obrazu i dzwieku to bierzcie Panasonica. Ich jeszcze w miare nowy (czerwiec tego roku zdaje sie) przetwornik obrazu to istne dzielo sztuki. Obraz jest krystalicznie czysty nawet przy filmikach gorszej jakosci a roznica miedzy nim a produktami Manty jest jak niebo a ziemia. Panasonic ma oczywiscie swoje slabe strony (niektore dvix'y mu nie podchodza i brak jakiejkolwiek regulacji napisow) ale dla tego obrazu i dzwieku naprawde warto - POLECAM!

Czyli do DVD Panasonic, a do DivX-ów Manta.. Z tym, że ja potrzebuję akurat ten drugi przypadek, więc zostanę przy EIII :)

REi 21.12.2005 17:49

A sie wtrace w dyskusjie :P
Z ojcem przymierzalismy sie do kupna nowego (taniego - brak kasy) odtwarzcza DVD bo nasza Yamaha padla (model 520 - wpakowali tam flaki Philipsa... fuj nie polecam) Po rozwazeniu wielu propozycji wybor padl na Panasonic s49 wersja K (czarny) - do dostania za 350pln a nawet mniej. W miedzyczasie rozwazalismy najnowsze modele manty w tym nagrywarke jak i oferty innych sprzetow. Przejdzmy do sedna sprawy czyli porowniania Panasonic'a s49 z wyrobami Manty. Nie bede tu niczego wyzywal od gowien bo jako taki szacunek do manty mam a ich sprzet jest dobry jak na taka cene ale jezeli kupujac sprzet macie choc troche na uwadze jakosc obrazu i dzwieku to bierzcie Panasonica. Ich jeszcze w miare nowy (czerwiec tego roku zdaje sie) przetwornik obrazu to istne dzielo sztuki. Obraz jest krystalicznie czysty nawet przy filmikach gorszej jakosci a roznica miedzy nim a produktami Manty jest jak niebo a ziemia. Panasonic ma oczywiscie swoje slabe strony (niektore dvix'y mu nie podchodza i brak jakiejkolwiek regulacji napisow) ale dla tego obrazu i dzwieku naprawde warto - POLECAM!

mallow 21.12.2005 17:03

Zakupy w tesco......... brrrrrrrrr :klnie:

ManDragon 21.12.2005 16:54

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Jeszcze tylko pytanie - po ile mniej więcej ten napęd chodzi? Liczyłem, że to koszt ok. 200 złotych, ale dzisiaj widziałem po prawie 250.

W tesco jest za 199 :) http://www.tesco.pl/promocje/0,0.php...ty/gazetka.php

andrzejj9 21.12.2005 16:42

Cytat:

Napisany przez Morris
Na stronie MAnty jest już do pobrania nowy soft, który podobno ten problem rozwiązuje. Inne zmiany, jakie zauważono:
Dodatkowo zwiększony został stopień przeźroczystości tła napisów, które jak na półprzeźroczyste było zdecydowanie za ciemne (pewnie do wyglądu tego z P2, gdzie jest OK.).
:)

Przyznam, że coraz bardziej mi się ten napęd zaczyna podobać (to jest Emperor III). Oglądałem go dzisiaj w Selgrosie i muszę przyznać, że naprawdę sprawia bardzo dobre wrażenie. Zostaje jedynie kwestia z napisami, bo tych nie miałem okazji sprawdzić. Jeśli będzie to tak dobrze dopracowane, jak w EII to naprawdę chyba się zdecyduję na zakup.

Jeszcze tylko pytanie - po ile mniej więcej ten napęd chodzi? Liczyłem, że to koszt ok. 200 złotych, ale dzisiaj widziałem po prawie 250.

Morris 21.12.2005 08:42

Cytat:

Napisany przez Zetoxa
... w Prince II można napisy całkowicie zsunąć na czarny pas poniżej obrazu, w E III jak widać nie można.

Na stronie MAnty jest już do pobrania nowy soft, który podobno ten problem rozwiązuje. Inne zmiany, jakie zauważono:
Cytat:

Napisany przez reklar
1. Nie bierze losowych txt do filmu bez txt. I o to chodziło. Jeśli jest txt to oczywiście wyświetla. No i oczywiście dalej można awaryjnie wybrać inne.

2. Lepiej przełącza napisy. Nazwy nadążają za przełączaniem. Ale jak się populta trochę napisami to film dostaje drgawek. Zrobienie pauzy i Play naprawia odtwarzanie. Jak dojedzie się do ostatnich napisów w katalogu to trudno wskoczyć z powrotem na te pierwsze ale da się.

3. Mamy 4 formaty txt. {000}{} chodzi. Zostaje nam 0:00:00

4. "m" obniżone. Teraz jest jakby za nisko. Może jest to pół punktu?

5. Zbliżone linie txt do siebie. Brak szczelin w tle powoduje wygodniejsze czytanie jeśli pod spodem jest rabato.

Dodatkowo zwiększony został stopień przeźroczystości tła napisów, które jak na półprzeźroczyste było zdecydowanie za ciemne (pewnie do wyglądu tego z P2, gdzie jest OK.).
:)

Zetoxa 20.12.2005 16:23

... w Prince II można napisy całkowicie zsunąć na czarny pas poniżej obrazu, w E III jak widać nie można.

mallow 20.12.2005 15:36

No niestety to zdjecie nie jet moje, szperalem w allegro bo dopiero sie przymierzam do zkupu sprzetu...

Piterniel 20.12.2005 07:57

Cytat:

Napisany przez Stef
no chyba nie dla wszystkich.
znajda sie tacy,ktorzy beda mysleli, ze za odtwarzanie danych wersji kodeka odpowiedzialny jest tylko firmware.

Biedni...
Nie doczekają się swojego Firmware i zaleją forum manty REQ :) :glaszcze:

Stef 20.12.2005 02:48

Cytat:

Napisany przez Piterniel
Jak chipes nie będzie tego obsługiwał tego to nie napiszą firmware, to chyba logiczne ;p

no chyba nie dla wszystkich.
znajda sie tacy,ktorzy beda mysleli, ze za odtwarzanie danych wersji kodeka odpowiedzialny jest tylko firmware.

andrzejj9 19.12.2005 23:34

Cytat:

Napisany przez Morris
Gdzieś na forum Manty chyba były zrzuty z ekranów - poszperaj tam.

PS: Uwielbiam cytowanie obrazków :serdusz:

Też tego nie znoszę i cholera.. wydawało mi się, że skasowałem link.. Tak czy inaczej - my mistake ;)

Smartek 19.12.2005 23:10

Cytat:

Napisany przez Morris
PS: Uwielbiam cytowanie obrazków :serdusz:

masz jakies zboczenie na tym punkcie czy jak? ^_^ ;) ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:53.