Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Czym się zajmuję, co robię? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/czym-sie-zajmuje-co-robie-54816/)

czechoj 28.07.2005 14:16

A ja...... jestem Biochemikiem,
obecnie siedze w mojej ulubionej robocie :> (cenzura interentu)
pracuje jako Specjalista ds Ochrony Środowiska

a co do uprawnień to i tak wydawane sa czasowo..... nawet dla sekreterek ;)

zick 28.07.2005 14:26

a ja właśnie odebrałem telefon z pewnej firmy , do której wczoraj dzwoniłem w sprawie pracy :D

troszkę daleko bym miał ( ale zapytali czy posiadam prawo jazdy )

może coś z tego jutro wyniknie :)

ps
chciałbym w końcu zmienić podpis

Damianos L 28.07.2005 14:31

a ja jestem juz pelnoletni od maja, ucze sie w LO w legnicy na profilu angielski-technologia informatyczna (tylko 1infa w tygodniu, az 6 angielskich) za rok matura :D

a teraz odpoczywam i probuje zdac egzam na prawko :( niestety wczorajsze pierwsze podejscie nieudane, oblany plac... :(

zick 28.07.2005 14:33

ja oblałem 3 razy pod rząd

cięzko zdać bez odrobiny miodu :)

ale to stare czasy

andy 28.07.2005 14:35

Wiec....w tym roku skończyłem Technikum Energetyczne na ul.Długiej 6 w Lublinie. Jestem teraz Technikiem elektrykiem.
Interesuje się informatyką, sportem [piłka nożna, siatkówka]. A obecenie się nudzę i szukam pracy.

Cytat:

a co do uprawnień to i tak wydawane sa czasowo..... nawet dla sekreterek ;)
W tym roku kumple robili sobie uprawnienia SEPowskie [do 1kV] i mają je na czas nieokreślony/dożywotni znaczy nie muszą ich odnawiać jak to było kiedyś co 5 lat.

loki7777 28.07.2005 14:40

Ja sie ucze na Uniwersytecie Szczecinskim filia w Wałczu, kierunek Informatyka i Ekonometrai ( i wyjde jako magister ekonomii:() rok trzeci. Jutro wyjazd do pracy do Włoch

zick 28.07.2005 14:44

Cytat:

Napisany przez @ndy
W tym roku kumple robili sobie uprawnienia SEPowskie [do 1kV] i mają je na czas nieokreślony/dożywotni znaczy nie muszą ich odnawiać jak to było kiedyś co 5 lat.

Z tego co wiem to nie ma takiej opcji. Jest jakiś haczyk z tym nieodnawianiem co 5 lat.
Jutro spotkam się z jednym gościem co wiele wie na ten temat i wrzucę info jeśli chcesz.

czechoj 28.07.2005 14:46

Cytat:

Napisany przez @ndy

w nowej ustawie określono że nabyte uprawnienia, właśnie te bezterminowe tracą ważność w 2010r. obecnie wydawane są tylko na 5 lat. Czyli szczęsliwcy będą mieli je na 5-7 lat max.w zaleznosci od daty wystawienia

demek 28.07.2005 14:52

uprawnien nie ma na czas nieokreslony zdaje sie egzamin co kilka lat czy dalej cos pamietasz:)

zick 28.07.2005 14:53

Cytat:

Napisany przez czechoj
w nowej ustawie określono że nabyte uprawnienia, właśnie te bezterminowe tracą ważność w 2010r. obecnie wydawane są tylko na 5 lat. Czyli szczęsliwcy będą mieli je na 5-7 lat max.w zaleznosci od daty wystawienia

a nie mówiłem

andy 28.07.2005 14:59

Hmmm napisałem do kumpla żeby mi zrobił skan swoich uprawnień[robił w tym roku]. Tam powinno być napisane co i jak. Jak mi wyśle to zamieszcze na forum.

Proton 28.07.2005 15:00

Cytat:

Napisany przez demek
uprawnien nie ma na czas nieokreslony zdaje sie egzamin co kilka lat czy dalej cos pamietasz:)

Nie przesadzaj. Zależy jakie uprawnienia masz na myśli. SEP'owskie są terminowe, ale państwowe uprawnienia projektowe i do nadzorowania robót elektrycznych są bezterminowe. Zdajesz egzamin w Urzędzie Wojewódzkim, dostajesz numer uprawnienień na całe życie, wyrabiasz pieczątkę i już... chyba, że po drodze popełnisz błąd i prokurator położy na Tobie łapę... wtedy raczej uprawnienia zabiorą.

mgit 28.07.2005 15:03

A ja aktualnie mam wakacje, zakuwam testy na prawko no i we wrześniu szkoła 3 klasa technikum ;)

demek 28.07.2005 15:07

Cytat:

Napisany przez Proton
Nie przesadzaj. Zależy jakie uprawnienia masz na myśli. SEP'owskie są terminowe, ale państwowe uprawnienia projektowe i do nadzorowania robót elektrycznych są bezterminowe. Zdajesz egzamin w Urzędzie Wojewódzkim, dostajesz numer uprawnienień na całe życie, wyrabiasz pieczątkę i już... chyba, że po drodze popełnisz błąd i prokurator położy na Tobie łapę... wtedy raczej uprawnienia zabiorą.

mowa byla o sepowskich do 1 kv:)

Proton 28.07.2005 15:09

Cytat:

Napisany przez demek
mowa byla o sepowskich do 1 kv:)

W sumie racja :) Jednakże nie ma się co oszukiwać... te SEP'owskie uprawnienia są niewiele warte. Kiedyś też je miałem, ale daaawno temu mi wygasły i jakoś nie zamierzam ich odnawiać, bo wcale do szczęścia nie są potrzebne. Przynajmniej w moim przypadku, a pracuję w zawodzie elektryka.
Ale jeśli Pracodawca wymagałby takich uprawnień, a niekiedy jest to wymagane, to pewnie był je odnowił.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:36.