![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
[Member of Mayday]
Data rejestracji: 21.01.2003
![]() |
DC++ via WLAN Help!!
Witam, od nie dawna jestem uzytkownikiem sieci WLAN podłączonej do DSLa i chciałem się dowiedzieć jak skonfigurować mojego kompa czy cokolwiek, aby dc++ był połączony. Co musi zrobić administrator sieci, jakie ustawienia? To moja pierwsza styczność z dc++. Jak się w ogóle używa dc++, co to są huby i cala reszta
![]() Szukałem na forum, ale nie znalazłem satysfakcjonującej mnie podpowiedzi. Dzięki ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 06.11.2002
![]() |
Cytat:
http://www.plwawa.hardwax.pl/ a Jakby co to po prawej stronie sa numery GG do "Pomocy technicznej", pytaj sie wtedy ich....... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Żabol
Data rejestracji: 27.04.2003
![]() |
Np. stronka www.hubdc.org masz tam opis DC++ i liste polskich hubow. I GO GO ! DC RULE`S !
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
thorgal to ciota
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
polskich hubów nie polecam - nie dość że liche transfery to jeszcze OPki wredne, banan za nic... czechy i szwecja - śmiga wsio aż miło, w googlach znajdziesz łatwo..
pozdro, Marcin |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Żabol
![]() |
No wiadomo Alinoe tez nie polecam polskich ale od czegos musi chlopak zaczac
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
thorgal to ciota
![]() |
Cytat:
co do czechannel pro i kilu innych to ponoc ich IP narzekali na przeciążenia łącz i o ile mi wiadomo na wiekszości hubów wprowadzili ograniczenia "tylko dla czech&slovak republic" wiec sobie podarowałem, polecam ELITE i MORIBUNDUSa pozdro, Marcin |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Żabol
![]() |
Elit kiedys znalem ale nimam adresu a ten drugi to nieznaju... Mozesz podac adresy tego Elite i tego drugiego ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
thorgal to ciota
![]() |
err.no-ip.com
moribundus.no-ip.cz |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 09.08.2003
![]() |
[BBB]Maximum Speed -8-> RULEZ
maximumspeed8.myftp.org
![]() |
#10 |
Kocham Agnieszke T. !!!
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() |
Hmm to nie jest wcale taka łatwa sprawa. Jeżeli chcesz w pełni wykorzystać możliwości dc++ musisz być active to jest podstawa. Ale jeśli jesteś passie to nic takiego wielkiego się nie stało. Po prostu niektórzy będą mieć problemy ze ściąganiem od ciebie plików. Dobrze byłoby gdybyś dowiedział się jaki jest adres IP waszego połączenia, dobrze jeśli jest to stałe IP. Wtedy poproś tylko amina o przekierowanie portów 411 i 412 na twój adres wewnętrzny np. 192.168.0.x. chodzi tu o protokoły TCP i UDP. Jeśli zrobi to wtedy wystarczy tylko w ustawieniach wybrać opcje active i wpisać adres Ip i port. Jeśli okaże się że macie Ip dynamiczne wtedy pozostaje ci tylko sprawdzać IP zewnętrzne i za każdym razem kiedy się zmieni zmieniać je również w ustawieniach dc++. Ja osobiście mam neo podzielone przez router na 3 kompy i jestem passie. A najlepsze huby to szwedzkie i czeskie. I zgadzam się że opki z polskich hubów to nie opki tylko snopki.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
[Member of Mayday]
Data rejestracji: 21.01.2003
![]() |
Oki. Wielkie dzęki za pomoc
![]() Gdyby ktoś jeszcze mógłby się podzielic innymi wskazówkami, byłbym wdzięczny ![]() Pozdro |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|