Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 24.07.2003, 17:04   #1
Niebiessska
Było..Minęło.. :(

Data rejestracji: 11.02.2003
Niebiessska zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Co jest z tym telefonem:(

Ostatnio jakies dziwne rzeczy dzieja sie z moim telefonem.Mam Nokie 3310 i od pewnego czasu jak dostaje sms'a z neta to ... no wlasnie.Nie ma wtedy powiadomienia ze przyszla waidomosc i moge ja przeczytac tylko na wyswietlaczu.Nie widac wtedy mojego logo ani zegara tylko tekst sms'a.Najbardziej wkurzajace jest to ze nie ma tego sygnalu bo nie wiem ze dostalam wiadomosc

Moze to cos w ustawieniach telefonu

Pomozcie, moze ktos z was tez tak mial....

Pozdrawiam...

Niebiessska jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 24.07.2003, 17:19   #2
RiT2
Wymiatacz

Data rejestracji: 04.10.2001
RiT2 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ja tez ostatnoi tak mialem. Odebralem z neta sms-a bez telefonu Nokia 3310. To chyba podobny przypadek. A co pojawialo sie na wyswietlaczu... tego nie napisze!!!^_^

http://www.g.lubawka.cal.pl
RiT2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.07.2003, 17:27   #3
Monter
Użyszkodnik

Data rejestracji: 29.03.2001
Monter niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Poszukajcie informacji na temat SMS wysyłanych w klasie "0" - wiadomość nie trafia do skrytki tylko jest bezpośrednio ukazywana na ekranie, możesz ją przeczytać, zapisać (sama sie nie zapisuje jak normalne sms) lub odrzucić. Sygnał nadejścia powinien być taki sam jak normalnego sms, przynajmniej tak mi sie wydaje, ale może zależy to od typu telefonu. Są programy służące do wysyłania sms w tej klasie, a także migających (Flash) ale bramki internetowej to umożliwiającej póki co nie znam, przynajmniej polskiej, z zagranicznych może "1stwap" ale pewny nie jestem.
"Głupota, którą widzimy u drugich, na ogół podnosi nas na duchu"
Monter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.07.2003, 17:31   #4
Niebiessska

no wlasnie to sa wiadomosci ze stronki 1stwap, ale najbardziej mnie wkurza ze nie ma sygnalu ze przyszedl sms

Stary 24.07.2003, 22:01   #5
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Eh... Nokia 3310 to szajs taki ;-P. Moja rada : sprawci sobei lepsza komorke, a nei taka, "jaka maja wszyscy"!

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:

M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.07.2003, 22:49   #6
Monter
Użyszkodnik

Data rejestracji: 29.03.2001
Monter niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Hej Niebieska - jak nie ma sygnału o nadejściu wiadomości to jest to objaw conajmniej dziwny. Z tego co znam Nokie to taki sygnał musi być niezależnie od klasy wysyłanego sms'a. Sam mam Nokie już którąś z kolei i zawsze sygnał mam.

M@X.666 Nie zawsze telefony które są mniej znane cokolwiek są warte. A jak czegoś jest dużo na rynku to i o opinie łatwo, części tańsze i tak dalej... :-)
"Głupota, którą widzimy u drugich, na ogół podnosi nas na duchu"
Monter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.07.2003, 22:53   #7
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Ja nei mowie o firmie, tylko generalnei o modelu... Zgadzam sie ze Nokia to najlepiej konfigurowalna komorka na rynku (sam mam 5510), ale wielu moich znajomych bedachych w posiadaniu 3310 skarza sie na nie i sredni po roku uzywania kazdy wymienei ze wzgledu na jakas usterke. Co jest...?

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:

M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.07.2003, 23:15   #8
Niebiessska

[QUOTE]Monter napisa***322;(a)
[B]Hej Niebieska - jak nie ma sygnału o nadejściu wiadomości to jest to objaw conajmniej dziwny. Z tego co znam Nokie to taki sygnał musi być niezależnie od klasy wysyłanego sms'a. Sam mam Nokie już którąś z kolei i zawsze sygnał mam.

Nie ma, nie ma sygnalu

Stary 25.07.2003, 00:14   #9
mr_spock
Merry F****** Christmas

Data rejestracji: 22.10.2002
mr_spock zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Czym sie przejmowac?? Jak ktos ma cos waznego to niech zadzwoni a nie sms
Stary 25.07.2003, 00:22   #10
Niebiessska

Cytat:
mr_spock napisa***322;(a)
Czym sie przejmowac?? Jak ktos ma cos waznego to niech zadzwoni a nie sms
Nie zawsze to sie sprawdza, bo jak ktos nie ma komorki tylko internet?? Moze wtedy smsa wyslac ale nie moze zadzwonic.
Taka wlasnie mialam ostatnio sytuacje....

Stary 25.07.2003, 00:27   #11
MaciejT
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.06.2000
MaciejT zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
zmien soft, WSZYSTKIE (3310, 3330, 3315, 3210, 8210, 3510, 3510i, Alcatel 311 ) Nokie ktore widzialem reaguja dzwiekiem na SMSy i SMSy klasy 0
Stary 25.07.2003, 00:31   #12
grzeniu
XV1100
Zlotowicz

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Niebieska napisał(a):
Nie zawsze to sie sprawdza, bo jak ktos nie ma komorki tylko internet?? Moze wtedy smsa wyslac ale nie moze zadzwonic.
Taka wlasnie mialam ostatnio sytuacje....
Jesli ma internet to ma i telefon, jesli nie komorke to zwykly i nie widze problemu w kontakcie. Ja nie traktuje powaznie sms-ow a ostatnio w ogole je zablokowalem bo zaczely mnie wkurzac takie komorkowe zabawy, no ale nie bede sie upieral ze jestem normalny hehe. A z tym brakiem sygnalu smsa to nie mam pojecia co jest
Stary 25.07.2003, 00:33   #13
MaciejT
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.06.2000
MaciejT zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
grzeniu napisał(a):
A z tym brakiem sygnalu smsa to nie mam pojecia co jest
W kazdym razie nic dobrego
Stary 25.07.2003, 11:43   #14
Niebiessska

Cytat:
grzeniu napisa***322;(a)
Jesli ma internet to ma i telefon, jesli nie komorke to zwykly i nie widze problemu w kontakcie.
Chyba sie mylisz, bo jedno z drugim nie ma nic wspolnego.A i tak teraz wszyscy raczej pisza smsy niz dzwonia bo taniej , wiec brak sygnalu to naprawde dla mnie spory problem

Stary 25.07.2003, 13:38   #15
grzeniu
XV1100
Zlotowicz

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Niebieska napisał(a):
Chyba sie mylisz, bo jedno z drugim nie ma nic wspolnego.A i tak teraz wszyscy raczej pisza smsy niz dzwonia bo taniej , wiec brak sygnalu to naprawde dla mnie spory problem
Oj wiem ze nie ma bezposrednio nic wspolnego, moze to i tak zabrzmialo, ale chodzilo mi o to ze mozliwosc korzystania z internetu jest nowszym luksusem niz posiadanie telefonu (co za parodia ale w tym kraju ciagle jeszcze obie te rzeczy bywaja luksusem) i w domysle kazdy internauta ten telefon juz ma. A koszty tych luksusow sa horendalne ale to nie jedyna rzecz postawiona w tym kraju na glowie.

PS Probowalas pytac w serwisie czy chocby w sklepie gdzie sa troche bardziej rozgarnieci sprzedawcy?

Twoje uprawnienia: