![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Diablo II 1.00 i zmiana rozdzielczosci
Witam !
Dostałem ostatnio grę Diablo II do spatchowania tak aby działała sama. Patcha znalazłem odpaliłem ten zrobił swoje ale chodzi mi o rozdzielczosć w tej grze. Jeśli odpalę test / wykrywanie karty / i wybiorę opcje DirectDraw to gra się uruchamia bez problemów ale w niskiej rozdzielczości bez możliwości jej zmiany. Jeśli natomiast wybiorę Direct 3D to tylko zmienia sie rozdzielczosc pulpitu i dupa wraca pulpit gra się nie uruchamia. Mam dwa pyt. Dlaczego gry nie moge odpalić pod D3D ? Jak zmienić rozdzielczosć ? Sprzęt GAinward Gf3 ti500/XP JUMBO 128DDR PP GS i PIII 550 DX 8.1 PL i MS WIN 98SE Moze ten patch jest zły ? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Costam
Data rejestracji: 20.05.2002
![]() |
Diablo 2 jest tylko w 640x480. Natomiast dodatek Lord Of Destruction mozna ustawic na 800x600 i slyszalem o programie w ktorym mozna podrasowac do 1024, ale ja sie w to nie bawilem. A to ze wychodzi ci w d3d to mozeby byc wina sterow, lub directx`a.
![]() |
#3 |
Costam
Data rejestracji: 20.05.2002
![]() |
A patch do diablo 2 jest w wersji 1.09D najnowszy o ile jeszcze nie wyszedl nowy teraz.
![]() |
#4 |
Guru
Zlotowicz
![]() |
Witam !
Hmm wina sterów to to nie jest bo instalowałem systema od nowa i jest to samo ... podejżewam że jest to efekt za szybkiego sprzętu jaki kiedyś mi się zdarzał .. coś w tym stylu jak chciało się odpalić starą grę na nowym sprzęcie to nie działała ... Dzięki |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 21.05.2001
![]() |
Witam
Ja gram w Diablo 2 juz spory kawal czasu i raczej odradzam grac w trybie 3D.Raz ze nawet na dobrym sprzecie gra osiaga momentami 4 fps ,a dwa to mi sie czasami wieszal obraz(reset wymagany).A roznica miedzy tymi trybami jest prawie niezauwazalna(troche kolorki sie zmieniaja).Moze u ciebie bedzie chodzic dobrze na 3D(jak tylko to odpalisz bo ja nie w czym tkwi blad).Na 2D wszystko chodzi spoko |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Gość
|
To nie jest wina ani sterow, ani DirectX, ai Winy, Diablo2 po prostu takie jest! W3D nie oplaca sie grac!!!masz komiks, nawet na baaardzo mocnym sprzecie!!!!!!Diablo2=640x480, Lord 800x600!!! I tylko tyle!
|
![]() |
![]() |
#7 |
Guru
Zlotowicz
![]() |
Witam !
No to git Dzięki! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Były user
Data rejestracji: 08.04.2002
![]() |
kiedyś gdy miałem wolny czas... ech to były czasy
![]() P200MMX/48MB RAM/Virge 2MB - echhh, tryb 2D, baaardzo kiepsko... ale przeszedlem... C300@412(chyba ![]() C700 na chipsecie VIA/256 MB RAM/Banshee - w obu trybach lux C700 na i815EP/256MB RAM/Riva TNT2 - pięknie C1200/256MB RAM/TNT 2 - j.w. Athlon xp 1.7@2.2/256 DDR 333 MHz/TNT2 - może chodzić wolno ? ![]() ale wracając do tematu... pamiętam że diablo2 przyjmował cośtam z linii poleceń, m.in. tryb w oknie, ale nie jestem pewien czy działał w wyższych rozdzelczościach niż 640, za to w LOD - 800
![]() |
#9 |
Gość
|
Widzialem Diablo2, no dobra.. na AMD K6, szedl calkiem, calkiem. Ale w d3d to inna rozmowa, na C466 to byl koszmar, a na moim A1000, no powiedzmy.........znosnie! Albo ja cos kopie w konfigu?
|
![]() |
![]() |
#10 |
Były user
Data rejestracji: 08.04.2002
![]() |
Już nic nie mówię
![]()
![]() |
#11 | |
Gość
|
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#12 | |
Gość
|
Cytat:
![]() A wogole to sie czepiacie ![]() |
|
![]() |
![]() |
#13 |
Gość
|
Ja sie z tego nie smieje smieje sie z tego ze Sobal jaka zrobil z tego panike jakbys nie wiadomo co napisal. Z reszta co za roznica czy k6-2 czy athlon yaholowi chodzilo o zegar a nie proc.
|
![]() |
![]() |
#14 |
Gość
|
Ja to jak taki jeden poeta:
Patrze AMD - mowie Athlon Widze K6-2 - mowie Athlon jakos tak to szlo? |
![]() |
![]() |
#15 | |
Gość
|
Cytat:
Nie bierz sobie tego tak bardzo do serca:-D Kazdy moze strzelic glupote:-D a, ze mnie sie to czesciej zdarza8) |
|
![]() |
![]() |
|
|