![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.09.2005
![]() |
Karta Tv + jakość DVD
Witam
Mam takie pytanie, które kieruje do Szanownych kolegów. Posiadam kartę TV KWORLD Conexant 883 i oddzielnie cyfrowy dekoder satelitarny (stacjonarny). Karta Tv służy wyłącznie jako cyfrowy magnetowid do przegrywania przez kabelki typu "chincze" podłączonych do cyf. dekodera i właśnie tutaj mam kilka pytań co do najlepszej jakości nagrywanego obrazu: 1. Karta TV umożliwia mi przegrywanie w takich oto formatach - MPEG 1/2/4 - AVI - VCD/SVCD - DVD Spotkałem się z wypowiedziamy, że powinienem bezpośrednio przegrywać do formatu .AVI, dopiero póżniej, dokonać z takiego materiału przeróbkę do formatu DVD, bo jak wybieram opcję bezpośredniego zapisu nagrywanego obrazu do DVD(MPEG) to tracę na jakości bo obraz poddawany jest sprzętowej dekompresji i dekodowaniu. Czy, aby napewno ta rada jest dobra czy jednak dobrze robie nagrywając bezpośrenio przez wybranie opcji w karcie Tv DVD(MPEG). Proszę o podpowiedź, bo mam mały mętlik w głowie w tej sprawie. 2. Który jest lepszy format wejścia wideo: - YUY2 - RGB24 - UYVY Osobiście wybrałem typ "YUY2" czy jednak mam zmienić na inny ? 3.Podczas zapisu, bo zależy mi jak pisałem na najlepszej jakości obrazu wybiaram: Rozmiar obrazu: 720x576 Częstotliwość bitów: 3950 (czy może wybrać większą ilość bitów ?) Ilość klatek: 30 Format audio: WaveFormat EX: PCM, 44100 Hertz, o Bits, 2 Channel (czy zmienic np: na 48000 Hertz czy może 96000 ?) Czekam na wszelkie propozycje w mojej sprawie, od znajomych dowiedziałem się, że na tym forum zawszę można liczyć na pomoc ![]() Mój sprzęt: Athlon XP 2200+ , HDD 80/40 GB (5400 RPM), 512 MB RAM, Windows XP SP2 ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|