![]() |
Cytat:
Pozdro;) |
Ilość załączników: 1
dzisiaj dopiero co ściągnąłem 3D Marka 2001 SE tak jak kazał SID... przeprowadziłem wszystkie testy no i na samym końcu wyskoczyła mi ramka z moją punktacją... zamieszczam poniżej screen'a
|
Cytat:
|
andrzej - roznica pomiedzy morrowindem z i bez anizo jest kolosalna - nawet jak odpalisz sobie tylko 2x (choc na ATI mozna spokojnie zapodac od razu 4x albo 8x), podobnie jest z AA - choc tu lepiej wypadaja karty nvidii - osobiscie przy duzych rozdzialkach gram na 8x anizo i 2x fsaa (smoothvision) i bardzo mnie boli jak musze zejsc z tych ustawien - po prostu roznica jest
co do agp8x - kraluk - roznica wydajonsci pom 4x a 8x w zadnym wypadku nie usprawiedliwia tak niskiego wyniku - to jest max kilka procent - nie wiecej |
a czy ktoś posiada jakiegoś GeForce 4 !? Interesuje mnie konkretnie jakich driverów używacie... chodzi mi o cyferki... ja osobiście kiedy posiadałem Rivke to czepiłem się 30.82. Wczoraj kolega mi powiedział, że te drivery mogą NIE MIEĆ wspomagania AGPx8 dla mojej karty... dlatego chciałbym usłyszeć waszą opinię, a nie bezmyślnie instalować jakieś najnowsze stery. Najnowsze nie zawsze znaczy najlepsze.
|
Cytat:
Poza tym, juz naprawde dawno nie gralem w zadna gre, wiec wydajnosc karty graficznej mniej mnie teraz interesuje. Dobrze, ze komputer chodzi w miare wydajnie (chociaz ostatnimi czasu coraz bardziej odczuwam brak jeszcze z jednej kosci pamieci) i ogolnie mozna spokojnie komfortowo na nim pracowac. O to mi chodzilo, kiedy robilem jego modernizacje :) |
to nie tak, że chodzę sobie w q3 i mam nagle 200 klatek. Po prostu mam średnio około 80... jedna musiałbym włączyć sobie jakąś planszę na której jest większy ruch niż tylko sam na sam z jednym botem :). Jednak akcja powinna trochę spowolnić, a nie przyśpieszyć... dziwne...
|
80 klatek w q3? bardzo malo :( ale sporo mozna usprawiedliwic karta grafy - w koncu to mx :(
|
sid... co prawda q3 chodzi wyśmienicie.... co prawda czasami klatki przekroczą 120, a ogólnie to około 80. wszystko płynnie chodzi, chociaż myślę, że mogłyby chodzić jeszcze lepiej...
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
ormianin.... wiesz... ja mam płytę z SATA i nawet nie wiem jak to zaistalować... nie chodzi, że jestem jakimś głąbem, ale po prostu przez te 3 ostatnie lata pracowałem na celku 433, a o SATA mogłem pomarzyć. Jeden kolega mówił, że podczas instalacji XP musi wciskać F6, aby zainstalować RAID i SATA, bo inaczej nie zainstaluje nic dalej. Jednak on ma dysk na SATA a ja mam na IDE.
Odnośnie tego screen'a to jak biorę właściwości podstawowego kontrolera, na którym podpięty jest dysk [a w sumie dwa dyski, bo główny i kieszeń] mam napisane Ultra DMA tryb 4. Czy to oznacza UDMA 66 !? Wiem, że tam widzicie dwa urządzenia, których jeszcze niezainstalowałem, a mianowicie USB 2.0 i to pierwsze cudo [myślę, że to jest SATA, ale mogę się mylić]. Co do USB 2.0 to problemy znikną jak zainstaluje sobie Sp1a. Jednak ostatnimi czasy jak tak zrobiłem na celku 433 to niesamowicie spowolniło mi to internet... nie wiem dlaczego !? |
Cytat:
Moze w BIOSie jakies niejsane ustawienia? |
komendy w q3 wpisuje sie po '/'
wpisz komende i nacisnij 'tab' - wtedy na poczatku linii (jesli wpisales komende porpawnie) wyskoczy kreska i bedzie mozna juz naciskac enter tab sluzy tez do dokanczania komend |
SID... tak jak mówiłeś wyłączyłem aa, bo domyślnie miałem ustawione, aby aplikacje same sterowały aa. co do q3 to zainstalowaałem, odpaliłem i się zdziwiłem. Oczywiście wszystko na maxa, ale te komendy typu cg_drawfps oraz com_maxfps u mnie nie działają... oczywiście po odaleniu pierwszej prostej areny naciskam tylde i wpisuje, a tu nic... pojawia się coś w tym stylu "KAROLLUZ: cg_drawfps". Tak jakby gracz karolluz to mówił. Może mam za starą wersję qwaka !?
|
Cytat:
ja mialem scinki, kumpel na ati9700 i drugi na 9800xt mieli scinki - wywalilem i wspominam raczej zle... |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:45. |