Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 30.01.2007, 18:23   #11
AleX69
.::MaNNErS:SuCk::.

Data rejestracji: 25.02.2004
AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez Wawelski Podgląd Wiadomości
Dokładnie testuję funkcją Test ładowarki IC 8800. Po takiej operacji masz info, ile aku potrafił oddać energii i to jest to, co można użyć.
jesli jest tak jak piszesz to sie pobawie ...

Cytat:
Jedyna miarodajna metoda to rozładowanie aku i sprawdzenie, ile prądu oddał. I to IC 8800 potrafi, ale najpierw doładowuje aku na maksa. Więc nie wiadomo, ile miał w momencie włożenia. Ale może jakby szybko podmienić właśnie naładowany aku, gdy zaczyna rozładowywać testowo... Muszę się pobawić.
tak to sie nie da chyba predkosc swiatla ...

Cytat:
Aaaa, i nie tylko w Erze - są takie sprzęta, często sterowane komputerem, które ładują, testują, rozładowują, analizują itd itp. Tylko, że kosztują tysiące a nie dziesiątki PLN. Jednak to zabawa raczej dla modelarzy - bo dla nich to jest najważniejsze, żeby w jak najmniejszej wadze upchnąć jak najwięcej prądu.
tak naprawde to w labolatoriach tak mozesz - ale akumulator jest po takich kilku testach do wyrzucenia ... ale chyba nie o to tutaj chodzi

Cytat:
Napisany przez mich83 Podgląd Wiadomości
Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Alex 69 a powiec mi ile można zyskać mniej więcej procent po rozładowaniu i naładowani bateri, czyli ich odświeżeniu. Pytam bo mam 10 paro letnich akumulatorków i ciekawi mnie ile mniej więcej pojemności mógł bym odzyskać ? Wie ktoś może coś o akumulatorkach Sony czy są one dobre? Gdzieś czytałem ze są to produkty sanyo po inną nazwą a jak wiadomi akumulatorki sanyo sa bardzo dobre. Jednak niewiem ile w tym prawdy?
refresh takich cell nie jest znaczny - to tak tylko taka funkcja ktora pomaga takim "zbokom" jak my spac spokojnie
ze wyciagnelismy z baktrii calego max'a ...

Cytat:
Napisany przez mich83 Podgląd Wiadomości
Którą z tych 2 byście mi polecili?

Którą z tych dwóch byście mi polecili?

Sony BCG-34HRMF4 http://www.zadowolenie.pl/index.php?...f=6525&send=sz...

MW 6178 http://www.rafpit.pl/index.php?m=ass&id_ass=39252

Wie ktoś czy sony jest napewno 4 kanałowa niby pisze ze można łądować 1,2 ,3 lub 4 baterie jednak nie jestem pewny czy ma 4 kanały?
hmmm ... jesli przywiazujesz wage do jakosci swoich accu kup porzadne i porzadna ladowarke
a nie baw sie w reanimacje trupow ...
jesli placisz 90,- za ladwarke z bateriami to juz mozna kupic ta za 130,- bez baterii
a akumulatory to jak pisalem wg mnie sanyo najlepsze
i nie 2700 tylko 2100 (posiadaja najwiekszy potecjal)

jeszcze raz napisze jesli przywiazujesz uwage jak i czym sa ladowane
kup porzadna ladowarke np DC700 ... a reszta wyjdzie w praniu

Twoje uprawnienia: