![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
MaciejT@ a mogl bys rozwinac? w czym takim zawiodly ciebie accu sanyo?
![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
Sanyo 2300mAh - dzialaja kilka lat i wszystko jest ok
Na tej podstawie prawie 2 lata temu zakupilem Sanyo 2500mAh - z zakupionych 4 sztuk 1 calkowicie wysiadl (napiecie podawane 0 V) po kilku miesiacach, drugi po kilkunastu (ladowal sie do pelnej pojemnosci, ale tracil pojemnosc 2 razy szybciej niz pozostale akumulatory, jak rowniez mial bardzo mala pojemnosc pradu oddawanego [to wyszlo na jaw po zakupie IC8800] co mocno oslabialo akumulatory jako zestaw). Trzeci wyrzucilem jakies 2-3 miesiace temu, objawy te same co u drugiego, tylko odroczone w czasie. Czwarty jeszcze dziala. Na tej podstawie SANYO juz dziekujemy ![]() Dla porownania: 4 sztuki GP 1800mAh (zakupione w czasach gdy maksymalna pojemnoscia bylo 2000-2100mAh) trzymaja pojemnosc 1500-1650mAh do dzisiaj. Jesli zas chodzi o rozmiar AAA, to z 4 sztuk GP o roznej pojemnosci kupowanych w roznym okresie czasu, wszystkie dzialaja. Traca troche pojemnosci, ale to ze wzgledu na wiek i rzadsze wykorzystywanie. Powiedzialbym, ze mieszcza sie w granicach normy. ReCyko+ AAA zakupione. Pozyjemy, zobaczymy jak dzialaja. Pozdrawiam
![]() |
#3 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 01.08.2005
![]() |
Sanyo są najczęściej podrabianymi akumulatorami
![]()
![]() |
#4 |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
Kupowalem w renomowanym sklepie zajmujacym sie sprzedaza akumulatorow i ladowarek (oraz kompletow) jedynie marki Sanyo.
Jezeli podrobki SANYO sa rowniez w legalnej autoryzowanej dystrybucji (pomijam allegro i inne niejasne miejsca), to tym bardziej "tej firmie dziekujemy". O dziwo wczesniejsze 2300mAh dzialaja dobrze. Pamietam jeszcze napisy z opakowan. Na 2300mAh bylo napisane "do 1000 ladowan", natomiast na 2500mAh bylo "do 500 ladowan". Jak widac wieksza pojemnosc akumulatorom nie sluzy ![]()
![]() |
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 11.04.2007
![]() |
Czy BC 700 za 99 zł to dobry wybór? Czy może poczekać bo będzie taniej? Poczekać- mam tu na myśli jakieś dwa tygodnie max
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Team Member
![]() Data rejestracji: 14.05.2002
![]() ![]() ![]() |
@Maciej, jak jest z tymi ReCyko+, mogę je ładować ładowarką, którą ładuję akumulatorki NiMH??
Ostatnio zakupiłem GP PowerBank H500 PB50 (+4 aku. 2700 mAh) i teraz myślę o tych ReCyko+ tylko czy będę je mógł bez problemu doładowywać na mojej ładowarce ![]()
![]() |
![]() |
|
|