![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
=::NEC3500A @218btrpc1::=
Data rejestracji: 31.07.2004
![]() |
![]()
Mam ok 700 zł potrzebuje kupić dobry dyktafon cyfrowy.
Liczy się przede wszystkim jakość nagrania. Będę głównie nagrywał wykłady z uczelni więc jakość nagrania w dużej sali bez wielkich szumów to priorytet. ![]() Wbudowana Pamięć wewnętrzna. :cool: Dobrze jakbymiał wbudowany głośniczek aby można było sobie odsłuchać (wolę głośniczek cichy niż głośne słuchawki. :cool: Obecność radia wskazana ale nie niebędna. ![]() Wbudowany akumulatorek lit-jon albo inna nie paluszkowa metoda zasilania wskazana ale nie niebędna. ![]() Zastanawiałem się nad Iriver H10 6GB on ma w sobie dyktafon jednak nie wiem jak z jakościa nagrywania (pamiętajcie, nagrania nie zawsze z 2 metrów - z reguły siedzi się dalej, na sali często jest nagłośnienie ale to nie reguła :/ ). Bardzo prosze o radę. Dzieki, kropki czekają ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Zdezorientowany
Zlotowicz
Data rejestracji: 08.05.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
na dyktafonach się nie znam, ale mogę powiedzieć coś o nagrywaniu wykładów.
jeśli kupujesz dyktafon tylko w tym celu, to sobie daruj, bo pomyśl: jeden wykład to średnio 1.5h, wykładów w semestrze jest 15, czyli 22.5h nagrania razy ilość przedmiotów, myślisz, że tam coś sprawnie znajdziesz ? ja myślę, że nie. wniosek z tego taki, że i tak będziesz musiał to spisać na jakieś medium do czytania, masz kase na zatrudnienie sekreterki ? pozostaje jeszcze fakt, że nie wszyscy prowadzący mogą się zgodzić na nagrywanie ich wypocin. lepiej jak już się siedzi na wykładzie to poświęcić się i robić notatki, niż siedzieć i patrzeć w ściane. no chyba, że to Ty prowadzisz te wykłady i potrzebujesz je nagrać z jakichś względów. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
powiem tak:
mialem Creative Zen Micro 5GB - bylem BARDZO zadowolony z jakosci dyktafonu, bawilem sie nim na lekcjach, w domu - wszedzie sprawowal sie znakomicie.., ale po pewnym czasie odtwarzacz padl.. w polowie grudnia zakupilem iRivera H10 5GB - i tu.. dyktafon jest JESZCZE LEPSZY! tak.., bylem w szoku ![]() i mozna nim wiecej nagrac, bo nagrywa odrazu do mp3, a nie wav jak w zenie.. naprawde polecam.. przy okazji bedziesz mial wysokiej klasy odtwarzacz MP3! pozdro ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
=::NEC3500A @218btrpc1::=
Data rejestracji: 31.07.2004
![]() |
![]() Cytat:
Prosze aby próbka z dyktafonu objęła mowę najepiej żeby było powiedziana z jakiej odległości teraz się mówi; wykonać nagranie z kilku odległości od 1m do np 10-15m. Dzieki bardzo, Tomek |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|