Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Dobry i tani tusz-zamiennik dla HP (56) & wielofunkcyjne 1315, co o tym sądzicie? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/dobry-tani-tusz-zamiennik-dla-hp-56-wielofunkcyjne-1315-co-o-tym-sadzicie-51978/)

rosol 08.05.2005 21:23

@pawelblu: Co to jest za zaczep? Jak dopełniasz kolorowy atrament?

pawelblu 08.05.2005 18:53

Swoja droga napelnianie HP to juz nie jest brudna robota. Moja drukarka jest na 45 i tam trzeba bylo sie niezle nabrudzic przy napelnianiu, ale odkad kupilem sobie spejalny zaczep (koszt rzedu 5-7 zl) to napelniam pojemnik bezinwazyjnie przed dysze (i przy okazji sie czysci).

Ziele 08.05.2005 18:02

Jak najbardziej mogę polecić takie combo. Ja swoje mam 2 lata i chodzi bardzo dobrze tym bardziej że nigdy jej nie wyłączam.

Mówisz ze chcesz tanio drukować... to czemu chcesz odrazu kupowac gotowe kadridże. Napełnianie jest proste i szybkie. Już więcej trwa resetowanie ale to juz nie brudzi rąk :D
Przez ten czas jednak musiałem kupić pare nowych kadridży bo wiadomo ze nic nie jest trwałe. Wytrzyma kilka napełnień i trzeba nowy. Osobiście wole kupować oryginały (na giełdzie kosztują nieco więcej niż zamienniki w sklepach) bo wiem ze je napełnie a z zamiennikami może być różnie.

matteo 08.05.2005 12:02

Hmnnn, z mojej strony to wygląda tak.
Potrzebuje dobrej drukarki, najczęściej do druku cz-b, może czasami jakieś grafiki,
wykresy czy zdjęcia (na fotograficznym), przyda się do druku na kopertach... i tyle ;)

Żadnych bajerów, tylko dobry druk, szybkość i niski koszt eksploatacji :)
Natomiast mamy drugą stronę medalu - chciałem sobie kupić również niezły skaner
(też nic wielkiego, zdjęcia, grafiki, ocr), a w PSC 1315 dostaję go "za darmo",
dorzucają do tego także kopiarke ... dobrze mieć ksero pod własnym dachem!

Także nie mam wysokich wymagań - po prostu niech wszystko śmiga.
Tylko teraz pytanie, czy 1315 spełni te oczekiwania i nie padnie za szybko (wszak to combi) ???

Co do tuszu, to raczej eksperymetów z tuszem nie będę robił, to brudna robota :D
Szukam więc, zaufanych i dobrych firm czy sprzedawców (allegro?), którzy sprzedają
niedrogie zamienniki już po całym procesie czyszczenia i napełniania pojemniczka...

Rozruszajcie trochę ten wątek, nikt z forumowiczów nie ma drukarki w domu? ;)

P.S. Z góry dziękuje za wszelkie uwagi, komentarze, sugestie!

Ziele 08.05.2005 02:16

Mam kombajn hp ale 2210 i jest na tych samych kadridżach (56 clack i 57 color). Do koloru mam napełniacz inktec a do czarnego jakiś w butelce 120ml. Ten czarny mam juz chyba z rok i jeszcze mi się nie skończył a drukuje gdzieś paczke na miesiąc. Samo użądzenie jest bardzo fajne. Szybko można sobie coś skserować w kolorze lub czarnobiałe różnej wielkości bez włączania komputera. Również faksować czy też drukować zdjęcia odrazu z karty pamięci. Ale HP PSC 1315 raczej nie ma tych ostatnich bajerów.

Jeszcze jeśli chodzo o tusze.... muszą być takie które się nie rozmazują od przejechania palcem po druku. Juz raz się naciołem na taki lipny który się rozmazywał nawet po kilku dniach. Kadridże trzeba napełniac zaraz jak się skończy tusz ale najlepiej zanim to następi bo potem są problemy z odpowietrzeniem (trzeba odsysać tusz przez glowice). Do tego trzeba po napełnieniu zresetowac kadridź... opis do 56 57 dawałem już na forum.

matteo 07.05.2005 21:56

Dobry i tani tusz-zamiennik dla HP (56) & wielofunkcyjne 1315, co o tym sądzicie?

Witam serdecznie,

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1. Etap zakupu drukarki zmienił się w zakupu domowego urządzenia wielofunkcyjnego.
Ale o tym później - wszak materiały eksploatacyjne to ważna rzecz :)

Jakie sprawdzone i tanie zamienniki do atramentówki HP możecie mi polecić?

Ponieważ interesują mnie zazwyczaj TYLKO wydruki cz-b (tekst, może małe grafiki),
zależy mi na niskich kosztach eksploatacji drukarki - dlatego też szukam firmy,
która sprzedaje produkty nie budzące żadnych zastrzeżeń ;)

Będę wdzięczny za informacje!

2. Teraz druga sprawa.
Jeśli kupiłem już zamiennik to potrzebowałbym drukarki :D
Nie ukrywam faktu, że skaner i ksero także by mi się przydało ... HP PSC 1315

Co sądzicie o tym urządzeniu wielofunkcyjnym (mogę kupić za 340.00zł) ???
Trzy funkcje w jednym za taką cenę i od HP - pierwsze wrażenie robi pozytywne.

P.S. Pamiętajcie, że to miałoby mi służyć jako urządzenie domowe do drukowania,
czasami do skanowania (zdjęcia, ocr itd.) i do kserowania - także nic wielkiego :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:22.